Ananaskakku

Moi!
Viikonloppuna oli vuoden mahtavimmat partyt – Blogiringin kesäjuhlat. Oli ihana tavata toimiston mahtijengi ja myös ihanat bloggaajat!
Juhlissa oli myös kakkubuffa ja sen taustalla Dansukkerin kakkumestari-kilpailu, mihin me ja kuusi muuta upeaa bloggaajaa osallistuivat 🙂

Koska kyseessä oli kesäjuhlat, halusimme tehdä kesäisen kakun – päädyimme ananakseen. Kakku oli sisältä vähän pina colada-tyyppinen. Mukana siis ananasta, kookosta ja pieni tujaus rommia.
Nyt itse kakun ohjeeseen kaikkine vaiheineen. Ja kakku vaikuttaa työläältä, sillä siinä on monta osaa, mutta se on kuitenkin kohtalaisen yksinkertainen! 🙂


VANILJAKAKKU OHJEESEEN TÄSTÄ,
 laitoimme tosin kakun sekaan myös paahdettuja kookoslastuja. Ja jaoimme kakkupohjan viiteen eri vuokaan, jotta saimme eri kokoisia pohjia.
Ananashillo;
500 g tuoretta ananasta, pilkottuna
165 g hillosokeria
½ dl vettä
(tilkka sitruunamehua)
1. Pilko tuore ananas pieniksi paloiksi. Sattumat ovat hyviä hillossa!
2. Laita kattilaan ananaspalat, sokeri, vesi ja sitruunamehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10-20min.
3. Anna jäähtyä kattilassa 10min ja kaada ilmatiiviiseen astiaan tai hillopurkkiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin.

Vanilja-appelsiinivaahto;

200 g vaniljatuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
2½ dl kermaa
½ dl sokeria

1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon tuorejuustot ja jatkaa vaahdottamista, kunnes seos on tasainen.
3. Laita kylmään kunnes alat täyttää kakkua.

Italialainen marenki;


4 valkuaista
2 dl sokeria
1dl vettä

1. Mittaa vesi kattilaan, lisää joukkoon myös sokeri. Varo ettei sokeri mene kattilan reunoille tai seos saattaa kiteytyä. Mittaa seosta lämpömittarilla kunnes se saavuttaa 121 asteen lämpötilan.
2. Vaahdota sokeriliemen lämmetessä valkuaiset. Lisää sokeriseos nauhana valkuaisvaahdon sekaan. Vatkaa kunnes seoksesta tulee kuohkeaa. Vatkaa vielä kunnes seos jäähtyy ja nostaessa vatkaimet pois, siihen muodostuu huippuja.

Kakun kokoaminen;

Leikkaa kakkupohjasta haluamasi kokoisia pohjia, kuitenkin aina ylöspäin pienentyen, jotta kakkuun saadaan ananasmainen muoto. (Pohjien ideaali koot olisivat noin 2x18cm, 1x15cm, 2x10cm.)
Itse paistoimme kakkupohjat näiden mittojen kokoisissa kertakäyttöisissä piirasvuoissa.
Voit myös paistaa eri kokoisissa kakkuvuoissa ja leikata palat sopiviksi. Pohjia tulisi kuitenkin olla viisi kappaletta halutun korkeuden saamiseksi.

1. Laita pohjaksi ensimmäinen 18cm kakkupohja. Levitä pohjan päälle hilloa ja täytettä. Toista isoimmista pienimpiin kunnes kaikki pohjat on käytetty.
2. Paina pilli tai kakkutuki kakun sisälle, jotta kakku pysyy hyvin kasassa.
3. Kuorruta kakkua ensin pienellä määrällä marenkia, jotta kakun pintaan tulee ns. “murukerros.”
4. Pursota pyöreällä tyllalla varustetulla pursotinpussilla pyöreitä palloja kakun pintaan, toista kunnes koko kakku on peitetty.
5. Paahda pintaa polttimella.
6. Laita ananaksen lehdiksi suklaalastuja tai muita haluamiasi koristeita.

Itse kostutimme pohjia colan ja rommin sekoituksella, mutta kakkupohja on kohtalaisen mehukasta ja kuohkeaa, joten kostutus ei ole välttämätöntä.

Kysykää mikäli ohjeessa jokin askarruttaa! 🙂 Ja kokeilkaa tätä kesän juhliin – vau-efekti on taattu!
-Dr.Sugar-

Kommentit (4)
  1. Jenni / Juhlahuuma
    18.6.2015, 02:51

    Oi että mikä huikeus!! Todellakin kesäjuhlien keskipiste!!! 🙂 Ja eipä ole tullutkaan mieleen kostuttaa kakkua rommikolalla, tästä lähtien ehkä liikaakin! 😀

    1. Kiitos kovasti – tämä oli tosiaan keskustelun kohteena useastikin 🙂

  2. Kiinnostuin kakusta jo viime kesänä, mutta toteutin sen vasta nyt yo-juhliin. AIVAN IHANA ja näyttävä kakku! Kiitos ohjeesta, tästä taisi tulla sukujuhlien vakiotarjottava, oli myös ihan helppo tehdä, ananaksen huipuksi tökkäsin oikean ananaksen vihreän lehtiruusukkeen hieman kevennettynä tosin.
    T:Saukkis

    1. Vau! Ihana juttu! Varmasti tuli kaunis! Olisi ihana nähdä kuva! Tämä on kieltämättä yksi omistakin lemppareista! Leikkisän näyttävä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *