Dr. Sugar
Dr. Sugar

Mikrosuklaakastike – mikroleivontaa

Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa! 

Okei, myönnetään… me emme ole vaniljajäätelön ystäviä. Vaniljajäde on sellainen herkku mikä kaipaa rinnalleen jonkun herkullisen kastikkeen pelastamaan tilanteen. Ja se kastike on herkullinen suklaaganache, mikä toimii siis niin jäätelön kuin kakkujenkin päällä. Viileänä, vähän jähmettyneenä tästä saa vaahdotettua levitettävän kuorrutteen ja kokonaan jähmettyneenä tästä saa pyöriteltyä herkullisia tryffeleitä. Varsin monipuolinen suklaakastike siis kyseessä, ja mikrossa tehtynä tietty! 🙂 Tämä resepti on alunperin Huoletonta Hyvää-kirjastamme, mutta muokkasimme reseptistä mikroon sopivan (resepti on vegaaninen, mutta se toimii myös tavallisella kermallakin!)

Miten olisi Huoletonta Hyvää-kirja pukinkonttiin tai lahjaksi? 🙂 voit tilata kirjan täältä!

Kurkkaa muut mikroreseptimme:

Mikropannukakut

Mikromarengit

Mikrohillo

Mikrokinuski

Mikrogranola

Mikrosuklaakastike

Ainekset
( 4 Annosta )

65 g
tummaa suklaata
½ dl
kookoskermaa (tai tavallista kuohukermaa)
1 tl
kookosöljyä (tai voita)
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

1. Pilko suklaa lämpöä kestävän kulhon pohjalle.

2. Mittaa kookosmaito pieneen kulhoon ja laita mikroon. Anna sen kiehahtaa (tai kuplia kunnolla) ja kaada suklaan päälle. Anna seistä noin viiden minuutin ajan ja sekoita sitten tasaiseksi. Lisää lopuksi kookosöljy tuomaan kastikkeeseen kiiltoa. Jos suklaa ei ole sulanut joukkoon, voit mikrottaa seosta pienissä erissä lisää.

 

 Suklaakastike jähmettyy viileässä,mutta sen voi lämmittää useita kertoja uudelleen mikrossa tai liedellä. Suklaakastike säilyy viileässä noin viikon ajan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaamokkakakku

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Onko teillä suosikkimakupareja, sellaisia mitkä toimii vuodesta toiseen? Meidän mielestämme kahvi ja suklaa täydentävät toisiaan (ja hei, kahvin ja suklaan liittoon ollaan tutustuttu jo ihan lapsena mokkapalojen merkeissä!). Kahvin paahteisuus ja katkeruus yhdessä makean ja…

Mikrogranola – mikroleivontaa

Kuten olemme jo todenneet että mikrossa voi valmistaa melkein mitä tahansa, niin miten olisi ihana, rapea mikrogranola? Mikrogranola valmistuu minuuteissa ja jos granolavarastot ammottaa tyhjyttään, satsin tätä herkkua pyöräyttää vaivattomasti ja vain muutamasta ainesosasta! Mikrogranolaa…

Leivontamokia ja muita epäonnistumisia (+arvonta)

Meiltä aina tasaisin väliajoin kysytään, että meneekö meillä mikään ikinä pieleen? Voi kuulkaas… 😀 MENEE, ja USEIN! Ajateltiin tältä pohjalta kirjoittaa teille marraskuun alun iloksi muutamia leivontaan ja ruoanlaittoon liittyviä mokiamme! Niille ehkä ei silloin…

Mikrokinuski – mikroleivontaa

Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa! …

Mikropannukakut – mikroleivontaa

Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa! Tiesittekös…

Mikrohillo – mikroleivontaa

Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!…

Mikromarengit – mikroleivontaa

Tiedättekö sen tunteen kun kaveri ilmoittaa tulevansa puolen tunnin sisällä ja itsellä ei ole kotona mitään tarjottavaa? Mitä jos kertoisimme teille että mikromarenkeja voi valmistaa vartissa? Ja ne sopivat syötäväksi sellaisenaan tai vielä paremmin, jälkiruoan…

Halloweenkeksit

Boo! Täällä ollaan ensimmäiset halloween-reseptit tehty jo kuukausia sitten, mutta blogin puolelle tulevia herkkuja on kehitteillä juurikin NYT! Nämä mörkökeksit on serkuksia näille vaahtokarkkimöröille. Vaniljaiset halloweenkeksit on ihanan pehmeitä ja säilyvät hyvinä useammankin päivän! Väri…

Karamellinen omena-punaherukkapaistos

Ilmat on vihdoin viilenneet ja tuntuu että syksy on virallisesti saapunut tänne eteläänkin. Siispä syksyinen, lämmin murupaistos on täydellinen herkku viileneviin iltoihin. Halusimme tähän paistokseen yhdistää kirpeitä omenia ja punaherukoita makean fariinimurun kanssa. Yhdistelmä on…

Hääjuhlatunnelmia

Vietimme viime lauantaina myöhäisiä, rentoja hääjuhliamme Suomenlinnassa läheisten kesken ja ajattelimme jakaa teille pienen maistiaisen juhlistamme! Itse päivähän oli lämmin ja kaunis, täydellinen lopetus tälle kesälle! Hääjuhlien herkut koostui brunssipöydästä missä oli salaatteja, savustettua lohta,…