Dr. Sugar
Dr. Sugar

Sitruunakeksit

Pitkästä aikaa keittiössä valmistui jotain muutakin kuin teetä… Täällä ollaan oltu kipeinä tapaninpäivästä aika pitkälti toissapäivään saakka. Muutamia hommia sai hoidettua tahdonvoimalla, mutta nyt vihdoin on oikeasti taas puhtia! Flunssan tuoman harmauden jälkeen onkin ihana virkistää makupalettiaan raikkaalla sitruunalla. Tällä kertaa herkullisten, sitkeiden sitruunakeksien kera. Nämä keksit on niin ihanan makuisia, jos rehellisiä ollaan, ne maistuvat siltä miltä kuvittelemme auringonpaisteen maistuvan!

Tykkäättekö te sitruunasta? Ajattelimme jakaa sitrushedelmälinjalla resepteissä hetken, joten jos on jotain mitä toivoisit, kommentoi alle! 🙂

Seuraa meitä instagramissa tästä

Sitruunakeksit

Ainekset
( 20 Annosta )

3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
ruokasoodaa
½ tl
perunajauhoja
2½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunan kuoriraastetta
115 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1
kananmuna
1 rkl
sitruunamehua
+ tomusokeria keksien pinnalle

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja perunajauho.
  2. Mittaa yleiskoneeseen voi, sokerit ja sitruunaraaste. Vatkaa kunnes seoksesta muodostuu pehmeä, kuohkea vaahto. Lisää joukkoon kananmuna ja sitruunamehu. Muista kaapia reunat.
  3. Lisää sitten joukkoon kuivat ainekset koko aika sekoittaen. Älä ylivatkaa, jotta taikinasta ei tule sitkeää.
  4. Kumoa valmis taikina kelmulle, muotoile siitä paksu tanko ja kääri se huolellisesti (tai vaihtoehtoisesti jätä kulhoon ja kaavi keksejä tehtäessä lusikalla). Laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään.
  5. Kun taikinatanko on viilennyt, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  6. Ota tanko pois kelmusta ja leikkaa siitä ohuita paloja (tai lusikoi taikina kulhosta palloiksi). Muotoile niistä haluamasi kokoisia palloja. Kaada tomusokeria kulhoon ja pyörittele taikinapallot siinä ennen pellille laittamista.
  7. Laita pallot pellille (jätä reilut välit, paistoimme itse 9 keksiä kerrallaan), paina hieman alaspäin ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Keksit saavat olla vielä melko vaaleita ja pehmeitä uunista tullessaan. Nosta lautaselle tai ritilälle jäähtymään.

Kommentit (2)

  1. Henna

    Onnistuisiko nämä gluteenittomalla jauhoseoksella tai esim. mantelijauhoilla? Millä määrällä korvataan suhteessa vehnäjauhoihin?

    • Dr.Sugar

      En ole itse vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta luulisin että tuolla jauhoseoksella onnistuu. Luulen että sitä tulee jonkin verran enemmän, pääasia ettei taikina jää kamalan tahmeaksi jääkaappiin mennessään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Upeaa uuttavuotta 2019 + kuohuviinimarmeladit

Kiitos kaikille lukijoille kuluneesta vuodesta ja ihanaa, upeaa uuttavuotta 2019! Alunperin emme olleet aikeissa julkaista tätä reseptiä blogin puolella, mutta tarkkasilmäiset seuraajat bongasivat kuva instagramin puolella ja toivoivat reseptiä! Resepti siis näihin kuohuviinimarmeladeihin alla! Nähdään…

Vinkit karkkien valmistukseen

Näin juhlapyhien aikaan moni valmistaa karkkeja läheisilleen ja omaan herkkupöytään. Meille on tullut monia kyselyitä makeisten valmistuksesta ja eritoten siitä, mikä on mahtanut mennä pieleen kun tietty makeinen ei onnistu! Laitamme alle vinkkejä miten onnistua…

Rauhallista joulua – Joulukalenteri luukku 24

Oikein rauhallista joulua kaikille teille! Kiitos kun seurasitte vuoden 2018 joulukalenteria ja innostuitte resepteistä! Nyt pidetään muutaman päivän huilaustauko ja palataan ennen uuttavuotta uusien reseptien kera!

Viileä glögijuoma – Joulukalenteri luukku 23

Jouluista aatonaattoa kaikille! Joulukalenterissa vuorossa virkistävä, viileä glögijuoma. Rakastamme glögiä ja sen ihanaa mausteista aromia, mutta lämpimänä ja makeana juomana sitä ei jaksa montaa kuppia nauttia (tai ainakaan me…). Siitä inspiroituneena halusimme kokeilla raikasta versiota…

Petteri Punakuono keksitikkarit – Joulukalenteri luukku 22

Jouluaatto lähestyy ja nyt on aikaa enää vain tehokkaimmille resepteille! Nämä suloiset Petteri Punakuono-keksitikkarit ilahduttavat saajaansa varmasti! Söpöytensä puolesta nämä voi kääriä lahjaksi kenelle tahansa, ja jos porot ei iske, kurkkaa nämä lumiukot! Sorkka ylös…

Piparminttubrowniet (GL) – Joulukalenteri luukku 21

Taas pitää tunnustaa jotain… emme ole suurimpia brownien ystäviä. Jossain jäätelön seassa ne menee, mutta koskaan ei tule tehtyä syötäväksi. Mutta puolestaan mutakakun ystäviä olemme, joten päätimme tehdä browniet mutakakkureseptillämme ja voilá! Heti maistuu ja…

Kookospallot – Joulukalenteri luukku 20

Meiltä on monesti toivottu reseptiä kookospalloihin, ja teimmekin nyt tälle joululle ihanat maitosuklaiset versiot niistä! Maitosuklaa ja kookos yhdessä on superherkullinen yhdistelmä ja nämä pallerot oikein sulavat suuhun! Pohdimme hetken tekisimmekö nämä tavallisella vai paahdetulla…

Kaneli-sokerivohvelit – Joulukalenteri luukku 19

Jouluiseen aamupalapöytään voi kattaa vaikkapa ison kasan näitä kaneli-sokerivohveleita. Vohvelit on raudasta tullessaan ihanan rapsakoita pinnalta ja sisältä pehmoisia. Kun ne vielä kieräyttää kanelisokerissa, niin jouluinen makunautinto on taattu! Eikö koko satsi vohveleita mennyt kerralla?…

Lakritsi-piparimuffinit – Joulukalenteri luukku 18

Nämä muffinit olivat meillä lokakuussa Lakritsi-ja salmiakkifestivaaleilla yhtenä makunamme, koska lakritsi ja pipari yksinkertaisesti toimii yhdessä! Ajattelimme kuitenkin jakaa reseptin teillekin, sillä moni ehti tätä jo kyselemään 🙂 jos lakritsi ja pipari on yhdistelmä sinua…

Guinnesskakku – Joulukalenteri luukku 17

Onko meillä jotenkin ollut juomapainotteiset herkut eilen sekä tänään… 😀 Kuitenkin, teimme viime viikonloppuna pikkujouluihin paahteisen, suklaisen ja uskomattoman mehevän guinnesskakun! Oluen ja kaakaon yhdistelmä saa kakusta upean värisen, jota puhtaanvalkoinen kuorrute vain korostaa! Alkuperäinen…