Dr. Sugar
Dr. Sugar

Mango-passion pääsiäiskakku

Tiedustelimme teiltä muutama viikko takaperin instagramissa (@drjinna) minkä makuista pääsiäiskakkua toivoisitte tälle vuodelle ja ehdottomasti suosituin vastaus oli jotain hedelmäistä, esimerkiksi mangon ja passionin yhdistelmä! Tämä kuulosti korvaamme niin hyvältä, että päätimme toteuttaa raikkaan mango-passion pääsiäiskakun! Ja nyt on muuten hyvää!

Passionhedelmä tuo ihanaa kirpeyttä ja yhdistettynä täyteläiseen mangoon on ne aika lailla täydellinen kombo! Jos kuitenkin nämä hedelmät ei miellytä sinua, voit tehdä samalla moussereseptillä herkullisen täytteen vaikkapa persikoista tai aprikoosista!

Rehellisyyden nimissä tästä kakusta piti tulla vaaleansininen, mutta kreemin keltaisuus ei suostunut taittumaan lilalla eikä valkoisella väriaineella, joten jatkamme mintunvihreällä teemalla (joka on kyllä kaunis sävy!). Olkoot tämä pääsiäiskakku nro 2, numero unon mignontäytteellä löydät täältä.

Kurkkaa muut pääsiäissuosikkimme täältä! Ja ei kun leipomaan pääsiäisherkkuja!

Mango-passion täytekakku

Ainekset
( 12 Annosta )

Mango-passiontäyte
2 dl
vispikermaa
250 g
vaniljatuorejuustoa
½ dl
hienoa sokeria
1 dl
passionsosetta (n.7 passionhedelmää, siivilöitynä)
1 dl
mangososetta
4-5
liivatelehteä
Valkosuklaakreemi
145 g
valkosuklaata
175 g
huoneenlämpöistä voita
100 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
4-5 dl
tomusokeria
+elintarvikeväriä

Tee näin:

  1. Valmista kakkupohja tämän ohjeen mukaisesti. Itse vaihtelun vuoksi teimme kakun 18cm vuokaan.
  2. Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Sekoita soseet ja tuorejuusto keskenään
  4. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
  5. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
  6. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta pohjat haluamallasi kostukkeella. Kelmuta vuoka missä paistoit kakkupohjan ja kasaa kakku siihen. Jaa mango-passionmousse tasaisesti kahteen väliin. Kelmuta kakun pinta ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  8.  Valmista kuorrute.  Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  9. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko aika sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huoella sekaisin.
  10. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea. Värjää kuorrute ja levitä tai pursota se kakun pinnalle. Roiski kakun pintaan täplät sudilla (= sekoita keskenään 1rkl tummaa kaakaojauhetta+1,5 rkl kahvia/nestemäistä vanilja-aromia). Ole varovainen, sillä seosta roiskuu helposti joka puolelle. Viimeistele kakku suklaamunilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Pääsiäisen suosikit

Pääsiäinen on täällä! Jos mietit mitä leipoa kevään pastellijuhlaan, tässä on muutama takuuvarma suosikki! Mignonia, sitruunaa ja pastellivärejä! MIGNONJUUSTOKAKKU PASTELLINEN PÄÄSIÄISKAKKU SITRUUNAKEKSIT SITRUUNAPULLALisää ideoita pääsiäiseksi? Kokeile mehevää sitruunakakkua tai pääsiäiskakkua raikkaalla sitruunatäytteellä!

Mehevä sitruunakakku

Tämän kevään suosikkimakumme on ehdottomasti sitruuna. Ja sitruunaisella teemalla jatketaan tänäänkin herkullisen raikkaan ja mehevän sitruunakakun kera. Halusimme kehitellä parhaimman mahdollisen sitruunakakun (eli siis luotto-ohjeen!) joka olisi samalla ihanan mehevä ja maistuisi silti kevyen raikkaalta….

Ruohokeksit

Viime viikolla teimme suloisia pääsiäiskeksejä missä oli seassa pastellisia suklaamunia. Tällä kertaa suklaamunat pääsivät ruohon pinnalle notkottelemaan suloisissa, pääsiäiseen sopivissa ruohokekseissä! Teimme kahtia versioita; pääsiäismunat ruohon pinnalla ja toisissa keksipuput sekä pääsiäismunat ruoholla! Suloisia eikö?…

Parmesaaniskonssit

Kyselimme teiltä aiemmin viikolla instagramissamme (@drjinna) haluaisitteko loppuviikoksi makeaa ja suolaista reseptiä. Suolainen resepti voitti noin 70% ääniosuudella, joten näin syntyi maukkaan juustoiset parmesaaniskonssit! Parmesaaniskonssit sopii herkuteltavaksi sellaisenaan tai vaikkapa keiton tai juustolautasen kyytipojaksi! Aikaa…

Pääsiäiskeksit

Meidän on pitänyt tehdä pääsiäiskeksejä jo useampana vuonna, mutta se on aina jäänyt! Tänä vuonna päätimme korjata asian ja mehevät, suklaiset pääsiäiskeksit päätyivät lautasillemme! Olemme aiemmin tehneet m&m’s karkeista keksejä, ja niistä pääsi taikinaan jonkin…

Pääsiäismunien värjäys

Pääsiäinen lähestyy ja meillä ollaankin oltu jo pastellisissa tunnelmissa muutaman viikon ajan. Värjäsimme kananmunia kuvia varten ja arvatkaapa miten paljon kivempaa on leipoa pastelliseksi värjätyillä kananmunilla! Tuli iloiseksi heti kun otti ainekset esille! Värjätyt kananmunat…

Jäätelösynttärit + blogi 8 vuotta!

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Maaliskuu on meillä aina juhlakuukausi, sillä kuukauteen mahtuu hääpäivämme sekä minun että blogin synttärit (Dr.Sugar 8-wee! Whaaat!!)! Viime viikolla siis juhlittiin kaksin verroin mitä parhaimman herkun parissa, eli jäätelön! Pidimme instagramissa (@drjinna) pienen kyselytuokion pari…

Banaanivohvelit (G)

Ihanaa maaliskuuta! Me vietämme tänään toista hääpäiväämme, mutta teitä muistamme näillä pehmoisilla ja vähän kevyemmillä banaanivohveleilla. Teimme nämä myös kokonaan gluteenittomasti! Maanantaina onkin vuorossa seuraava juhlapäivä, eli meikän 27-vuotis synttärit! Ja loppuviikosta vietämme myöskin blogin…

Laskiaisen parhaat pullat

Laskiainen lähestyy ja jos vielä on pullareseptit päättämättä, tässä on kolme suosikkiamme <3 emme yleensä leivo mitään perinteisimpiä herkkuja blogin puolelle, mutta joka vuosi on normilaskiaispullatkin leivottu! Tykkäättekö enemmän perinteisistä resepteistä vai jatketaanko samaan leikittelevään…

Sitruunakierrepullat

Teimme vähän aikaa sitten ihanaa lemon curdia mikrossa ja halusimme toki hyödyntää tämän herkun leivonnassa. Koska me vietämme aina perjantaisin pullapäivää, pääsi lemon curd pullan väliin! Tämän reseptin piti oikeasti tulla jo viime perjantaina, mutta…