Blogit
Coffee Table Diary

Yksityiskohdat luovat kodin ja tunnelman

Proloquesta messinki-1

Oletteko miettineet, kuinka yksityiskohdat tekevät kodin tunnelman ja oman näköisen sisustuksen? Toki pohja on oltava kunnossa ja kalusteet tärkeitä, kuten myös valaistus, mutta ilman harkittuja silmää miellyttäviä pienesineitä ja vaihtelevia sommitelmia siellä täällä sisustuksen yleisilme jäisi omaan makuuni aivan liian geneeriseksi. Luultavasti helposti myös aika hengettömän oloiseksi tunnelmaltaan.

Hyvä puoli kauniiden esineiden keräilyssä on se, että niistä on mahdollisuus tehdä lukemattomia yhdistelmiä sommittelemalla. Erilaisilla yhdistelmillä vuosien varrella ne ikään kuin heräävät aina uudestaan henkiin ja puhaltavat samalla uutta energiaa kotiin, samalla uutta sekä tuttua ja turvallista. Oli kyse sitten maljakoista, tuikkukipoista tai koristetyynyistä.

Huolella valittuja piensisustusesineitä on myös helppo kuljettaa kodista seuraavaan, jos muutto olisi ajankohtainen, kun taas monet suuret huonekalut ovat sidoksissa tilan mittasuhteisiin. Niinpä itselle merkityksellisten esineiden avulla saisi loihdittua oman näköisen tunnelman vaikkapa väliaikaisempaankin asumukseen.

Entä miten paljon muistoja pienesineet voivat kantaa mukanaan? Ei ollenkaan vähäpätöistä, kun miettii mitkä materiaaliset asiat luovat kodin hengen ja muistuttavat elämän jatkumosta erilaisine vaiheineen.

Proloquesta messinki-2

Tällä kertaa löysin täydennystä kodin piensisustukseen suloisesta Proloque-liikkeestä, jossa vierailu on joka kerta ihana elämys jo itsessään. Tunnelma liikkeessä on taianomainen, ihania huolella valikoituja juttuja ja tuoksuja on joka puolella. Varsin terapeuttista käydä vaikka vain piipahtamassa ja ihastelemassa. Vihdoin pääsin käymään myös uudessa myymälässä, joka oli entistä isompi ja tilanakin jo upea.

Ostin tällä vierailullani barokkityylisen messinkisen kynttilälampetin seinälle. Jonkinlaista vastaavaa olin jo pidempään miettinyt, joten löydettyäni tämän vähän persoonallisemman vaihtoehdon, tiesin kohdanneeni juuri sopivan. Pimeää aikaa lähestyessä voisin hankkia ehkä toisenkin messinkisen lampetin johonkin muualle kotiin, mutta se voisi olla tyyliltään pelkistetympi ja osana seinällä olevaa sommitelmaa. Esim. Skultunalla on ihania ajattomia messinkisiä vaihtoehtoja, Hayllä puolestaan vielä modernimpia tämän päivän tulkintoja lampetista.

Proloquesta-1

Kaunottareni pääsi heti töihin, keittiön työtason päälle hämärää seinän pätkää valaisemaan. Kynttilä tuo kaunista hehkua keittiössä hääräilyyn ja tunnelmavaloa ruokapöytään. Vähän krumeluuri ja tosi hurmaava minusta!

Toinen hankinta on messinkinen englantilaisen Hawsin sumutin viherkasvien hoitoon. Tätä suloista käyttöesinettä olin katsellut sillä silmällä jo parisen vuotta ainakin, joten oli tosi ilahduttavaa saada se vihdoin kotiin. Kasvien hoitokin tuntuu heti hauskemmalta, kun on tällainen sitä varten hankittu viehättävä esine, johon tekee mieli jo itsessään tarttua.

Proloquesta cire trudon haws-3

Ostoskassiini poimin niin ikään klassikkotuoksutalo Cire Trudonin tulitikkuja. Ne ovat tuoksutettu samoilla tuoksuilla kuin merkin tuoksukynttilät, omani ovat tuoksua Abd el kader, jossa on marokkolaisen minttuteen aromeja. Voiko olla ihanampaa turhaketta! Saa nähdä kuinka usein raaskin tuollaisen tikun sytyttää, heh.

Onneksi tulitikkurasia tuo silmän ilon lisäksi ihanaa mintun tuoksua ihan sellaisenaan ympäristöönsä ja sitä tekee mieli käydä nuuhkuttelemassa muutenkin. Taitaa muuten päästä kyseisen tuoksuinen kynttilä myös toivelistalleni, sen verran tykkään tästä raikkaasta tuoksusta.

Proloquesta cire trudon haws-1

Osa kotimme yksityiskohdista on pidemmän aikaa mielessä olleita pitkäikäisiä hankintoja, kuten tuo ihana sumutin. Osa esineistä ovat puolestaan edullisempia hetken mielijohteesta hankittuja, kuten parin euron messinkikynttilänjalkoja kirpputoreilta, tai sillä hetkellä ajankohtaisia ja insiroivia esineistä ketjukaupoista. Sekoittamalla hyvä tulee tässäkin asiassa mielestäni, vähän niin kuin pukeutumisessakin.

Pienesineiden tärkeyden huomaa myös helposti stailaushommissa tajutessaan, kuinka paljon pientä sälää ja tekstiiliä kulkeekaan esimerkiksi asuntoja stailatessa valokuvausta varten. Todella paljon, säkkikaupalla, sillä juuri esineillä saadaan loihdittua rentoa elämänmakuista fiilistä. Tämä on tietysti ihan tuttua sisustusbloggaajille ja alalla työskenteleville, mutta asia, jota aiheeseen vähemmän paneutunut ei ehkä tule edes ajatelleeksi.

Mitä mieltä te olette yksityiskohtien merkityksestä sisustamisessa? Tuntuisiko koti kodilta ilman itse valittuja pienesineitä?

Few new things that just moved our home! The Haws mist sprayer was in my wish list for a couple of years, so it makes me happy to see it finally on my kitchen counter. The baroque style sconce in brass brings just the right kind of feel to the autumn and winter home. I also couldn’t help but purchase those lovely scented Cire Trudon -matchsticks, all from the lovely Proloque shop in Helsinki.

Kommentit (2)

  1. Maarit

    Ihana lampetti, onkohan heillä verkkokauppaa? Kyllä yksityiskohdat tekevät kodista sen pernoonallisen paikan missä viihdytään ja se kertoo näin ihmisistä jotka asuu siellä. Mutta niitä ei kuitenkaan saa mielestäni olla liikaa.

    • coffeetablediary

      Moikka Maarit! Vilkaisin sivuja ja ei näyttäisi nyt olevan verkkokauppaa, aiemmin on muistaakseni ollut. Siispä kannattaa lähettää sähköpostia ja kysyä onnistuuko lähetys muuten, ja toki lämmöllä suosittelen käyntiä kun on asiaa Helsingin suunnalle. 🙂 Tuokin on hyvä pointti, että yksityiskohtien määrä ja kokonaisuus pitää silti pysyä tasapainossa. Ihanaa syksyn alkua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *