Blogit
Coffee Table Diary

Vinkki tehokkaampaan työskentelyyn

Olen vuosia ollut töissä, missä on ollut vapaus valita työskentely kotitoimistolla, mikäli siltä tuntuu. Jäätyäni viime vuonna äitiysloman myötä pois päivätöistä ja tehdessäni sisustussuunnittelutöitä sekä blogihommia, työskentely kotona on lisääntynyt entisestään. Olen huono keskittymään työhön jos ympärilläni on hälinää. Etenkin kirjoittaessani vaadin täyden rauhan. Näin ollen avotoimistolla työskennelessäni minulla oli usein luurit korvilla, jolloin pystyin paremmin sulkemaan häiriötekijät ympäriltäni. Usein teen töitä kotona silloinkin kun muu perhe tekee muita asioita, jolloin ilman kuulokkeita jään herkästi kuuntelemaan heidän juttuja ja keskittymiseni herpaantuu.

Mistä apua keskittymiseen? Parhaan avun näihin tilanteisiin olen löytänyt Bosen vastamelukuulokkeista. Oletteko kokeilleet? Pelastus lentomatkoilla, koneen melu katoaa ja hiljaisuus laskeutuu. Ero on huikea lenteässä ja huomattava myös normaalissa asuin- tai työskentely-ympäristössä. Tiettyyn melotasoonhan tottuu ja eron huomaa vasta kun pääsee nauttimaan hiljaisuudesta kuten kaupungista mökin rauhaan siirryttyä. Kuulokkeiden kautta voi myös kuunnella musiikkia ja samaan aikaan nauttia vastamelutoiminnosta. Ihan täydellinen ratkaisu oman rauhan saavuttamiseen meluisassa työympäristössä! Viime aikoina kuuntelussa on ollut Lana Del Rayn uusin levy Honeymoon, joka on taattua taianomaista haikean kaunista matskua laulajalta.

Työtavoista puheenollen, törmäsin hiljattain todella hyvään artikkeliin Bloglovin’in kautta. Siinä on 10 tehokasta tapaa stressin poistoon (työ)päivän aikana ja vinkkejä keskittymistä tehostaviin rutiineihin. Tässä linkki. Kuulostaa todella hyvältä ja aion ehdottomasti kokeilla ainakin muutamia kohtia.

Millaisia hyväksi havattuja tapoja teillä on työskentelyn tehostamiseen liittyen?

My best tip for getting focused when working on a laptop at home, when the rest of the family are around, are Bose’s aviation headset. Perfect silence especially when listening to music through them. Highly recommend!

Kommentit (4)

 1. Irina – White & Fresh

  Voisi olla kyllä hyvä olla tuollaiset, esimerkiksi juuri lentokoneessa, kun siellä humisee niin kovasti. Täytyykin ensi kerralla ottaa kuulokeadapteri mukaan ja jos omat vastamelunappikuulokkeeni on vielä ehjinä silloin niin ne korviin ehdottomasti! 🙂

  • coffeetablediary

   Kannattaa kyllä kokeilla ehdottomasti! Varmasti yksilöllistä kuinka herkkä on melulle, mutta lentokoneessa etenkin melo on aika moinen ja matka paljon rentouttavampi kun saa blokattua hälyn. 🙂

 2. marjamailla

  Ruokaakin on tullut laitettua juuri tuollaiset kuulokkeet päässä ( ;..lapsilla oli kova into mukeilla rummutukseen kuppikappaleen tahtiin. Kyllästyin jatkuvaan rummutukseen kesän aikana. Lapset ymmärtäneet oikein ymmärtäneet asiaa, mutta he keksivät laittaa minulle vastamelukuulokkeet päähäni. Muutoin olen kyllä tottunut tekemään työtä melussa ja pienessä "häiriössä".

  • coffeetablediary

   Haha, tää oli hyvä! 😀 Vastamelukuulokkeista voi olla apua siis ennalta arvaamattomissakin tilanteissa, hienosti oivallettu lapsiltasi! Toki häiriötekijöihinkin varmasti tottuu, ja riippuu vähän minkälaista hommaa tekee. Jotkut sujuvat ihan hyvin äänten ympäröimäni minultakin, kun taas toisissa keskittyminen vaatii enemmän rauhaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *