Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Viimeisin vintage-löytöni | William Morris Golden Lily

William Morris tuoli blogi-3William Morris tuoli blogi-4

Siinä se on!  Viimeisin huutokauppalöytöni, 50-luvun kaunislinjainen nojatuoli Ruotsista. Vintage-löydöt houkuttavat minua aina vaan, niinpä vierailen tuon tuosta nettihuutokauppojen sivuilla aarteita etsimässä. Koskaan ei tiedä mitä ihanaa tulee vastaan, mikä on kutkuttava tunne. Yleensä katselen tiettyjä tuoteryhmiä, ja käsinojattomalle lepotuolille oli tilaus muutamaankin eri paikkaan kun tämä sulotar tuli vastaan Bukowskilla.

William Morris tuoli blogi-2

Tuoli on super mukava istua jousituksen ansiosta sekä sopivan siro, joten se sopii moneen eri paikkaan kotonamme. Verhoilukangas on vihreäpainotteinen kukkakuvioinen William Morrisin Golden Lily, joka on suunniteltu jo vuonna 1899. Tuo Morrisin kangas on super kaunis mielestäni ja hyväkuntoinenkin vielä, eikä tätä sävyä nykyisin valmisteta. Silti mietin sekoittaako kangas sisustuksemme pakkaa liikaakin. Tuntuisi lähes rikolliselta lähteä uusimaan hyväkuntoista hienoa verhoilua. Lisäksi kaikki tuolin nähneet ovat sitä mieltä, että tuoli on juuri hyvä sellaisenaan ja ’pirteä lisä neutraaliin sisustukseemme’. Tykkään itsekin, että liian harkittu sisustus on tylsä ja yllättäviäkin elementtejä sekä särmää on hyvä löytyä, joten olisko tämä tuoli juuri sitä osastoa.

William Morris tuoli blogi

Silti olen itse kahden vaiheilla vielä. Haluaisinkohan sittenkin jotain vähän rauhallisempaa kangasta ja sävyä tilalle. Tällä mennään toistaiseksi ja onhan tuoli upea noinkin, eikä persoonallisuutta ainakaan puutu! Tiikkisiä jalkoja pitäisi myös kunnostaa ja mieli tekisi neutralisoida puun punertavaa sävyä samalla. Olen ihastellut viime vuosinakin pinnalla olleita ajattoman kauniita William Morrisin tapetteja, mutten osannut nähdä tapetteja kotimme seinillä. Nyt sain tuolin myötä palasen Morrisia meille, mistä olen iloinen jäädessäni vielä fiilistelemään eri vaihtoehtoja.

Mitä mieltä te olette?

My latest vintage find, a 50s chair from the Bukowski’s Market Sweden. I love the design of the chair a lot. The fabric is a greenish William  Morris’ Golden Lily, which certainly brightens up our interior with a dash of lively pattern and color. I’m still thinking would I prefer a more neutral fabric, even though this fabric is in very good condition and beautiful. What do you think?

Kommentit (15)

  1. Ripaus väriä – Meillä Kotona -blogit

    […] olehuoneeseen sijoituksessa olen kokenut tuolin eloisan värityksen. Aikaisemmin esitellessäni tuolin täällä blogissa, sain lukijalta kommentin, jossa pohdittiin olisiko kyseessä ensimmäinen persoonallinen tai […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *