Blogit
Coffee Table Diary

Viikonlopun herkkuja x3

idkuva blossa 2015 glögi exclsv kirja

Herkuttelu kuuluu viikonloppuihini olennaisesti. Ei niin, etteikö meillä viikolla herkuteltaisi. Mottoni on ”kohtuus kaikessa” ja näin ollen syömisiä ei tarvitse sen kummemmin rajoittaa. Viikonloppuja on silti aivan mahdoton kuvitella ilman jotain erityisen ihanaa syötävää ja katseltavaa. Tässä kolme viime aikojen lemppariherkkuani. Kauniita kaikki – kaksi suuhun ja yksi silmäniloksi.

1. Blossa Early Grey 2015

Hämmästys oli suuri, kun löysin viime viikonloppuna kauppareissulta juuri ilmestyneen Blossan 2015 vuoden glögin. Onko tosiaan jo se aika vuodesta? No pakkohan sellainen oli napata mukaan. Merkin vuosikertaglögit kuuluvat suosikkeihini jo usean vuoden ajalta. Jo pullon designinkin puolesta ja toki mautkin ihastuttavat vuodesta toiseen. Tällä kerralla mukana on earl grey -teetä, mikä tuo ihanan jälkimaun juomaan. Kuten pullossa sanotaan, ”A rather splended cup of glögg, wouldn’t you say?”.

2. Lakrids 2015 Salty Caramel Choc Coated Liquirice by Johan Bülow

Nämä järisyttävän herkulliset myöskin 2015 vuoden namit sain lahjaksi ihanalta sisustussuunnittelijakollegaltani, kun hän tuli luokseni suunnittelemaan yhteistä sisustusprojektiamme (aiheesta lisää pian täälläkin!). Pronssin väriset kauniit pallerot ovat oikea makujen ilotulitus. Sopivassa suhteessa makeaa ja suolaista, toffeeta ja lakritsia. Aivan ihana viemisidea kyläreissulle tai pieneksi lahjaksi itselle tai jollekin herkkusuulle. Pisteet myös tyylikkäästä pakkauksesta! P.s. Merkiltä löytyy myös lakujoulukalenteri, joka hyppäsi heti omalle toivelistalleni.

3. Exclsv by Maryam Razavi

Viikonlopun kolmas herkku hivelee esteetikon silmää. Kyseessä on tänä vuonna julkaistu Maryam Razavin tyylikirja Exclsv (Cozy Publishing), jossa iso joukko persoonallisen tyylin omaavia ihmisiä on esitelty ajatuksineen. Tyylejä on laidasta laitaan ja joukossa on yllättäviäkin poimintoja, eli inspiraatiota löytyy varmasti jokaisen makuun. Suomalaisia tyylillä tehtyjä coffee table kirjoja on aika vähän saatavilla, joten senkin puolesta kiinnostuin kyseisen teoksen suorastaan edulliseen reilun parin kympin hintaan Adlibriksesta hankkimaan.

Erityisesti viehätyin kirjan valokuvista, jotka ovat Elina Simosen kädenjälkeä. Kirja on kokonaisuudessaan kaunista katseltavaa, lukemistakin löytyy ja se ilahduttaa kansiensa puolesta tyylikkäänä sisustuksen yksityiskohtana. Myös muutamia persoonallisia koteja vilahtaa kirjan sivuilla, mikä inspiroi sisustajaa.

Three of my favorite treats lately: 1. Blossa 2015 Early Grey mulled wine. So good and the bottle is beautiful, also this year. 2. Lakrids 2015 Salty Caramel Choc Coated Liquirice by Johan Bülow – salty caramel together with sweet liquirice in a beautiful package – enough said I think. 3. Exclsv by Maryam Razavi, a style focused coffee table book with lots of beautiful pictures taken by Elina Simonen.

Kommentit (4)

 1. JohannaL / Koti Aurorassa

  Oi mitä herkkuja ja onpa kauniin värisiä palleroita 🙂

  • coffeetablediary

   Voin suositella lämpimästi kaikkia! 🙂 Palleroiden väri on tosiaan ihana ja aika ajankohtainen.

 2. Tiina

  Tämän vuoden glögi kuulostaa oikein houkuttelevalta, täytyy kai aloittaa jo glögikausi 😉 Viimevuotinen olikin erittäin hyvä. Tyylikkäitä lahjavinkkejä!

  • coffeetablediary

   Heippa Tiina! Blossa ei pettänyt tänäkään vuonna ja glögikausi tosiaan on aloitettu meillä jo! 😉 Lahjaideoita on vaikea välillä minusta keksiä, mutta näiden luulisi miellyttävän vastaanottajaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *