Blogit
Coffee Table Diary

Kuin niityltä poimittu | Vihreä kimppu viikonlopuksi

Green bouquet Marimekko Urna-1

Aurinkoista viikonlopun alkua! Monilla taitaa olla tänään vapaapäivä eilisen helatorstain takia, itsekin olen ottanut rennosti vaan. Nyt alkaa olla se aika vuodesta, kun oma puutarha on kauneimmassa kukassa. Silti innostuin ostamaan viikonlopun kunniaksi ison nipun vihreitä oksia lähikukkakaupastani. Valikoimissa sattui olemaan monenlaisia ihania vihreitä hentoja oksia sekä suloisia unikon siemenkotia, enkä voinut niitä vastustaa. Oikeastaan lähes kaikki oksat kimpussa ovat sellaisia, jotka näyttävät suoraan niityltä poimituilta, mikä onkin ollut se juttu kukkakimpuissa viime vuosina.

Green bouquet Marimekko Urna-7Green bouquet Marimekko Urna-5

Tuollainen ihan vihreä kimppu on minusta aivan ihanan raikas ja rento tuollaisenaan, vaikka hyvin siihen olisi voinut jotain valkoista kukkaa sujauttaa joukkoon. Vastaavanlaisen kimpun voisi tehdä myös oman yrttipenkin yrteistä ja luonnosta löytyvistä oksista kesän kuluessa, kun materiaaleja voi poimia suoraan luonnosta. Myös luonnosta poimituilla oksilla voisi hyvin täydentää leikkokukkakimppua, tai toisin päin. Oikeastaan kesällä aika harvoin edes ostan kukkia, kun suosin mielummin itse poimittuja, joiden löytäminen on tärkeä osa juttua.

Green bouquet Marimekko Urna-9

Vihreä kimppu solahti mukavasti Marimekon Urna-vaasiin*, jonka suuri koko sekä upea selkeä muoto tekee kokonaisuudesta näyttävän. Veikkaanpa, että tuosta vaasista tulee vielä ajan myötä todellinen designklassikko. Ainakin omissa silmissäni se on jo sellainen, siinä mussä muutkin saman suunnittelijan Carina Seth Anderssonin kaunokaiset, kuten Dagg- ja Pallo-vaasit. Jotenkin minusta tuntuu, että ihania vaaseja ei yksinkertaisesti voi olla liikaa, koska erilaisten asetelmien kanssa toimii aina vähän erilainen vaasi ja ne maustavat kodin ilmettä ihanasti, vaikka toisaalta säilytystila kotona on rajallinen.

Upeasti myös luonto on vihertynyt ihan silmänräpäyksessä viimeisen viikon kuluessa. Kutkuttavan ihanaa, kun aivan koko kesä on vielä edessä päin. Mitään ei ole menetetty ja kaikki on mahdollista.

Millaisissa tunnelmissa te aloitatte viikonloppua?

This weekend’s bouquet is very green and so fresh! 

*Saatu blogin kautta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *