Blogit
Coffee Table Diary

Sisustusvalokuvaus- ja stailauskurssilla

kivilahtikeltanen kurssi 4

Yhteistyössä AJK Jatkokoulutus

Jatkuva kehittyminen valokuvauksessa on itselleni suuri intohimo, sen ollessa myös olennainen osa sisustusbloggaamista. Viime keväänä kävin aiheen tiimoilta innostavan kurssin AJK Jatkokoulutuksessa, jossa opiskelin aiemmin sisustussuunnittelua. Kurssin opettajina toimivat alan huiput toimittaja-stailisti-sisustussuunnittelija Jonna Kivilahti ja valokuvaaja Krista Keltanen, joka on suosikkivalokuvaajiani sisustuspuolella.

Työparin tapa työskennellä tuli vielä tutummaksi kurssin jälkeen ennen viime joulua, kun kodistamme tehtiin joulujuttu, joka odottaa vielä julkaisua. Todella innostavaa nähdä konkarit tekemässä sitä, jonka he parhaiten taitavat ja kuulla vinkkejä sisustuskuvaamiseen!

kivilahtikeltanen kurssi 3

Kurssi oli kolmepäiväinen, ensimmäisen päivän keskittyessä sisustusbloggaamiseen Jonnan ohjauksessa, enkä päässyt sille itse osallistumaan. Toinen ja kolmas päivä syventyivät valokuvaukseensekä stailaamiseen käytännönharjoitusten kera. Kristan opetus keskittyi toisena päivänä valokuvauksen ns. teoriaan, jolloin käytiin läpi kameran asetuksia, kuten aukkoa ja valotusaikaa sekä kuvakulmia, joilla on ratkaiseva merkitys lopputulokseen. Samalla katsoimme hänen ottamia sisustusvalokuvia, jotka havainnollistivat eri asetusten ja kuvakulmien vaikutusta konkreettisesti, sekä näimme mitä kuviin oli stailattu.

Oli todella avartavaa kuulla esimerkiksi millaista f-arvoa ammattilainen käyttää missäkin tilanteissa ja poimia vinkkejä talteen. Vinkeistä on ollut todella paljon hyötyä myös blogikuvien kanssa!

Kivilahtikeltanen kurssi kattaus

Kolmantena päivänä oli stailauksen ja valokuvausharjoitusten vuoro Nougatin showroomilla. Päivään kuului kolme eri stailaustehtävää, joista yksi oli ryhmätehtävä. Ryhmämme kattauksesta tuli ihan huikean ihana mielestäni! Niin raikas ja kesäinen. Tehtävien avulla käytiin läpi sommittelua ja valon vaikutusta kuvaan, sen tullessa eri suunnista. Mielettömän inspiroiva kurssi, jollaiselle voisin toistekin osallistua.

AJK Jatkokoulutus järjestää vastaavan kurssin ’Stailaus, valokuvaus ja kuvanrakentaminen’ Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen toimiessa opettajina myös tänä keväänä, kurssin ollessa kaksipäiväinen 10.-11.5.2017 ja sisällön ollessa nyt tiiviimpi keskittyen kuvanrakentamiseen eikä bloggaamiseen.

Suosittelen sisustusvalokuvauksesta ja stailauksesta kiinnostuneille lämpimästi!

kivilahtikeltanen kurssi kattaus2

Few pictures taken during a photography and styling course led by Jonna Kivilahti and Krista Keltanen. A similar course will be arranged also this year in May at AJK Jatkokoulutus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *