Blogit
Coffee Table Diary

3 x Vaasirakkautta | Jotain uutta kotona

Vaaseja uutta kotona-4

Onko teillä jokin asia sisustuksessa, josta ei tunnu saavan tarpeeksi? Aika monilla sisustajilla tuo asia taitaa olla tyynyt. Itselläni se juttu on vaasit. Vaaseja löytyy meiltä todella monenlaisia, aina euron kirppislöydöistä keskihintaisin ja arvokkaampiin design-vaaseihin. Kaikille on paikkansa. Oikeastaan en voisi edes kuvitella kotiani ilman kauniita vaaseja, niin olennaisia yksityiskohtia ne ovat myös sisustuksen kannalta.

Vaasi tuo kukan kauniisti esille, antaa toisinaan tilaa kukille, toisinaan ottaa isomman roolin kokonaisuudesta. Kauneimmat vaasit ovat näyttäviä myös ilman kukkia, koska muotokieli on niin kiinnostava ja katse hakeutuu siihen. Meillä on tänäään tytön synttärijuhlat joten kotona on nyt vähän herkempiä sävyjä ja kukkia siellä täällä! Tässä on kolme erilaista vaasiani, jotka on meillä juuri nyt esillä, joukossa myös yksi uutukainen.

1. Svenskt Tenn – Pipvas

Vaasirakkauteni on taidettu havaita lähipiirissä, sillä sain yllätyksekseni ensimmäisen kuvan Svenskt Tennin Pipvas-vaasin syntymäpäivälahjaksi. Monien vaasien ja vaasihaaveiden naisena, tästä en ollut tajunnut kuuna päivänä edes haaveilla. Kaunis se on ja todella erilainen. Pipvasin on suunnitellut Nils Fougstedts vuonna 1931, eli klassikoksi sitä todella voi kutsua, vaikka taitaakin olla vähän harvemmin esillä ollut yksilö. Vaasi näyttää muuten upealta ihan parillakin oksalla, vaikka paikkoja on yhteensä viisi. Se toimii hyvin myös ikkunalaudalla, tai illallispöydän koristeena, kukkien jäädessä sopivan matalalle.

Vaaseja uutta kotona-1

2. Marimekko – Flower

Toinen ehdoton suosikkini on Marimekon Flower-vaasi, joka on Carina Seth Andersonin suunnittelema. Vaasi löytyy meiltä puuterin ja vihreän sävyisenä. Uutuusväri Toffee on myös ihana ja taidanpa senkin hankkia. Vaasi on ihana yhdelle tai muutamalle oksalle ja todella hauskan näköinen myös tyhjänä.

Vaaseja uutta kotona-3

3. Georg Jensen – Mama

Suosikkeihini kuuluvan Georg Jensenin Mama-vaasi on Ilse Crawfordin suunnittelema, ja ehkä kaikkien aikojen lempivaasini. Sen muotokieli on niin mielettömän sulava ja kukat asettuvat siihen aina kuin itsekseen. Tällä kertaa löysin siihen jännää aavikon kukkaa ja eukalyptusta.

Vaaseja uutta kotona-2

Kotiin on löytänyt tiensä niin ikään uusi pilkullinen sisustustyyny. Ystäväni muisti minun haaveilleen siitä kolme vuotta sitten, jolloin se oli joka paikasta loppu ja ilahdutti tyynyllä nyt syntymäpäivänä, kun oli tyynyyn eräässä liikkeessä törmännyt. Pienillä pilkuilla koristeltu tyyny on tehty Bangladeshissa perinteisin menetelmin. Se on ruotsalaisen Afroart-merkin ihanuus, jonka lumo ei ole näiden vuosien varrella kadonnut lainkaan. Käsin kudottu kangas on todella spesiaali livenä ja pilkut tehty puisella muotilla. Ihana tyyny ja lahja!

Millainen on sinun lempivaasisi?

Three of my favorite vases: Pipvas from Svenskt Tenn, Flower from Marimekko, and Mama from Georg Jensen. I also got a really nice Afroart’s pillow as a birthday gift!

Kommentit (2)

  1. Chandelierhome

    Aivan upea vaasi! Itsekkin pidän kovasti vaaseista mutta olen vähän kranttu niiden suhteen.

    Ps. Miten mulla on voinut näin ihana blogi jäädä huomaamatta ❤

    • coffeetablediary

      Olipa ihana kun löysit blogiini, ja jätit vielä kommentinkin! Kuinka ilahduttavaa, kiitos paljon! <3 Sama juttu, kranttu olen myös vaasien suhteen, vaikka toisaalta houkuttelevia vaihtoehtoja tuntuu olevan myös usein enemmän kuin tarpeita ja kaappitilaa. Ihania käyttöesineitä ovat!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *