Blogit
Coffee Table Diary

Pehmeimmät pellavalakanat

nutria-balmuir-blogi-6

Makuuhuoneen projektin kanssa on edetty siihen pisteeseen, että ennen harmaan sävyinen sängyn päädyn seinä on nyt vaalentunut saman sävyiseksi kuin muutkin seinät. Teki hyvää näin pimeänä vuodenaikana raikastaa huone täysin vaaleaksi – tykkän super paljon! Nyt myös eri sävyisten petivaatteiden kuin valkoisten käyttö tuntuu luontevammalta. Olikin kiva pedata vaalean seinän kaveriksi uudet lakanat sänkyyn, ennen kuin uusi sängynpääty ja helmalakana saapuvat.

Tunnelmallinen tumma petaus syntyi Balmuirin pellavavuodevaatteilla*. Kotimme sisustuksen värimaailmaan kauniisti sointuva nutrian sävy luo talveen sopivan luonnollisen ja pehmeän tunnelman makuuhuoneeseen. Lisää ilmettä petaukseen tuovat Balmuirin linen melange -sävyiset tyynyliinat* sekä Balmuirin B-collectionin villa-cashmirtyyny*.

nutria-balmuir-blogi

Olin kuullut ja lukenut vuosien varrella useita ylistyksiä Balmuirin pellavalakanoista, ja voin kyllä helposti allekirjoittaa ne kuukauden käytön jälkeen. Ylellisemmistä pellavalakanosta tuskin osaan edes haaveilla! Siinä missä aiemmin käyttämäni edulliset Annon pellavalakanat ovat hyvin pehmeät, ne ovat myös todella ohuet, pyörivät ikävästi ja liukuvat hetkessä pois untuvapeiton päältä väärään asentoon.

Balmuirin pellavalakanat ovat super pehmeät, mutta huomattavasti paksumman ja laadukkaamman tuntuisesta kangasta, joten ehkä siksi ne pysyvät paljon paremmin paikoillaan. Vintage-tuntuinen pehmeä pellava tuntuu ihanalta ihoa vasten ja täkin alle on ihana hautautua kun sen painon tuntee paremmin yllään.

Kokeilin hetki sitten laadukkaita puuvillalakanoita, ja niin siloiset kuin ne olivatkin ihoa vasten, taidan kuitenkin olla enemmin pellavalakanoiden ystävä. Talvella pellava tuntuu mukavan lämpimältä ihoa vasten, kun taas sileä puuvilla tuntuu aluksi viileältä. Aurinkolomalla ja hotelleissa viileä tuntua suorastaan odottaa, mutta vilukissa kun olen, haluan tuntea oloni lämpimäksi heti omaan sänkyyn kömpiessäni, talvella etenkin.  Ja näyttäähän ryppyinen pellava aina vaan yhtä ihanan rennolta petauksissa, eikä mielestäni päiväpeittoa lainkaan kaipaa – torkkuviltin korkeintaan!

nutria-balmuir-blogi-3

Tummissa lakanoissa onkin tuntunut kodikkaalta nukkua, kun ympärillä olevat seinät ovat vastapainoksi raikkaan vaaleat, ja fiilistellä peiton alla talven pimeimpä viikkoja. Seuraavaksi projekti makuuhuoneen päivitys -sarjassa päästäänkin makuuhuoneen uuteen ilmeeseen Matrin sängynpäädyn ja helmalakanan kera, jotka myöskin ovat pellavaa. Siispä etenkin pellavanystävien kannattaa pysyä kuulolla!

Oletteko te puuvilla- vai pellavalakanoiden kannattajia? Oletteko te huomanneet eroja eri merkkien välillä?

nutria-balmuir-blogi-5

Our bedroom’s makeover has progressed to the stage where the previously dark gray wall was painted with same color as the rest of the walls. Balmuir’s luxurious bedlinen in linen in earthy nutria brought instant winter look into the otherwise light room. These are definitely the highest quality linen sheets I have used, super soft and you can really feel the high quality.

*Saatu blogin kautta

Kommentit (18)

 1. balmuir lakanat – sanky-fi.com

  […] Kokemuksia eri merkkisistä pellavalakanoista ja Balmuir …Pellavalakanoissa on kokemukseni mukaan isoja eroja. Pehmeyden lisäksi Balmuirin laadukkaat pellavalakanat ovat napakat ja pysyvät paikallaan.Siirry kotisivulle […]

 2. balmuir pellavalakanat – sanky-fi.com

  […] Kokemuksia eri merkkisistä pellavalakanoista ja Balmuir …Pellavalakanoissa on kokemukseni mukaan isoja eroja. Pehmeyden lisäksi Balmuirin laadukkaat pellavalakanat ovat napakat ja pysyvät paikallaan.Siirry kotisivulle […]

 3. Pellavapää

  Niille jotka miettivät minkä merkkistä ostaisi, tässä vertailut pellavapussilakanat Balmuir ja Familon (mallin nimi Princess).

  Pesulämpötila: Balmuir 40° C. Familon 60° C.

  Öko-Tex standardi merkintä: Balmuir – Ei ole. Familon – Kyllä.

  Hinta: Balmuir 169 – 179 euroa. Familon 79 – 89 euroa.

  • coffeetablediary

   Hei! Itselläni ei ole tuosta toisesta merkistä kokemusta vuodevaatteissa, varmaan ihan kelvot ja kuulostaa aivan laadukkailta faktoihin peilaten. Markkinoilla on varmasti monia hyviä pellavalakanoita, monet tykkäävät esim. henkkamaukan lakanoista kuulemani mukaan.

   Merkin valinta on pitkälti myös tunnepohjainen fiilisjuttu ja tyylivalinta niin ikään, värit ja pesutkin aika merkittävässä roolissa.

   Balmuiriin olen ollut kaikin puolin tosi tyytyväinen ja aina vaan ihastelen heidän tuotteissa tyylin sekä laadun upeaa liittoa – nytkin useamman kuukauden yhteiselon jälkeen eikä mitään moitteen sijaa näiden lakanoiden osalta! 🙂

  • Hyge

   Vaikka pesuaineet ovat kehittyneet, uusimpienkin suoitusten mukaan liinavaatteet kannattaisi pestä n. joka 5 kerta 60 asteessa (suolistobakteerit, pölypunkit). Brändimerkeissä (Balmuirilla ei ole mitää omaa tehdasta) usein sallittu vain 40 asteen pesu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *