Blogit
Coffee Table Diary

Tunnelmia ja tuliaisia Tukholmasta

tukholma-skruf-diptyque-blogi-3

Terveisiä Tukholmasta! Kävimme perheen kanssa perinteisellä risteilyllä ja kotiuduimme juuri. Oli ihana rentouttava miniloma! Lempimatkustusmuodoksi laivamatkailua ei voi sanoa, mutta se on mukavan helppo keino tehdä pieni irtiotto kaksivuotiaan naperon kanssa. Voi pienen riemua, kun sai halata muumeja ja uida pallomeressä.

Matkan omiin kohokohtiin kuului lapsen iloon eläytymisen lisäksi kiireetön yhdessä olo perheen kanssa, äyriäisvadin äärellä herkuttelu, pari lasia samppanjaa, ja ennen kaikkea inspiraationtäyteinen puolipäivää Tukholmassa.

Tunne oli sama kuin aina, miten erilaista, tyylikästä ja ihanan inspiroivaa länsinaapurin pääkaupungissa onkaan. Tyttäreni tajusi heti Tukholman päälle todetessaan spontaanisti rakastavansa Ruotsia!

tukholma-skruf-diptyque-blogi-4

Agendalla oli pikavisiitti kaikkien aikojen suosikkimyymälääni Svenskt Tennille, mistä ahmin inspiraatiota niin kattauksiin, kuin yleisen tunnelmankin suhteen ja tallensin tarkasti muistiini havaintojani. Ihastusta herätti myymälän yläkerrassa sijaitseva Tea Room, jossa aion seuraavalla aikuistenlomalla viettää elegantin iltapäiväteehetken. Silloin ehkä myös hankin Josef Frankin akvarelleista koostetun kirjan, missä oli ihanat pastellinsävyiset kukalliset kannet.

Ihan tyhjin käsin ei myymälästä kuitenkaan tarvinnut lähteä, vaan mukaan lähti lahjapaketissa eräs kauan mielessä ollut juttu, josta lisää toisessa postauksessa.

tukholma-skruf-diptyque-blogi-2

Toinen etappi tehtiin NK:n sisustuspuolelle, missä ihastelin muun muassa Jonathan Adlerin kiinnostavia maljakoita. Täydennyksiä kotimme tuoksukynttilävalikoimaan tein NK:lta Diptyquen osastolta. Oheisessa setissä on viisi talvista tuoksua minikynttilöiden muodossa, joista kukin palaa viisitoista tuntia. Täydellinen setti talvea piristämään minulle, jolle tuottaa vaikeuksia valita vain yhtä tuoksua (joka ehkä olisi ollut savuinen Feu de Bois).

Nordiska Gallerietista puolestaan hankin, pienenä yllätyksenä itsellenikin, Skrufin Tokyo-vaasin, joka on samalla tuikkukynttilälyhty. Kauniin vähäeleistä ja tunnistettavaa Carina Seth Andersonin kädenjälkeä.

tukholma-skruf-diptyque-blogi

Näissä tunnelmissa sopiikin viettää pyhäinpäivää ja nauttia kodista, joka tuntuu aina vähän erityisemmältä pienen eron jälkeen. Iloita lumen tuomasta sisälle tulvivasta valosta, sytyttää illan hämärässä kynttilöitä, lukea matkalta kannettuja sisustuslehtiä ja jättää blogijuhlat tällä kertaa väliin.

Päivän päättää se ihana hetki, kun saa pujahtaa (laivan hytin punkan sijasta) omaan sänkyyn puhtaisiin lakanoihin vain herätäkseen kotoa seuraavana aamuna.

We visited Stockholm with our family, and it was exactly what I hoped. Relaxing time together, seeing my kid happy, and getting inspired by the style and some nice stores in Stockholm. Little souvenirs included a Tokyo-vase from Skruf and a set of mini candles from Diptyque.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *