Blogit
Coffee Table Diary

To Rome with love

Alkuvuonna bookattu ja siitä saakka hartaasti odotettu Rooman matka on jo ovella. Vaikka reissannut olenkin suhteellisen paljon, Rooman kohdalla on aukko sivistyksessäni, mikä tulee vihdoin ja viimein paikattua. Täytyy sanoa, että odotukset ovat erittäin kovat, niin visuaalisen, tunnelmallisen kuin kulinaristisen tarjonnan puolesta. Trattoriat, kahvihetket paikallisten menoa ihmetellen, kahdenkeskeinen aika paremman puoliskon kanssa ja etenkin gelatot kiinnostaa.

Suunnitelmissa on ennen kaikkea syödä hyvin, fiilistellä paikallista menoa ja kauneutta. Ja käydä katsomassa joku nähtävyyskin siinä sivussa. Toivon matkalta ennen kaikkea inspiraatiota niin sisustus, ruoka, kuin tyyliasioihinkin. Asioita, jotka italialaiset taitavat. Rentoa akkujen latausta ilman tarkempaa aikataulua.

Shoppailu ei ole matka-agendalla, mutta sain idean tehdä visiitin jollekin Rooman kirpputoreista joidenkin pienten sisustuslöytöjen toivossa. Lupaan raportoida Rooman kirppiskokemuksesta myöhemmin tännekin. Myös hotellimme on todella lupaavan oloinen myös sisustuksen puolesta, joten valinnan mennessä toivottavasti nappiin laitan myös majoitusvinkin matkan jälkeen kuvien kera.

Inspiraatiokuvat ovat lainattu Gary Pepper -blogista ja kuvattu Valentinon syksyn 2015 kokoelman julkistusmatkalta Roomassa. Ihastuin kuvien tunnelmaan. Ikään kuin aika olisi pysähtynyt keskellä miljoonakaupungin vilskettä. Jotain samaa kuin mitä hieno Suuri Kauneus -elokuva tarjosi tuosta ikivanhasta kaupungista.

Koska tiedän siellä puolen olevan matkustelusta pitäviä, niin ottaisin teidän Rooma-vinkkejä mieluusti ja kiitollisena vastaan! Oletko käynyt Roomassa? Jos, niin mitä Roomassa käydessä täytyy ehdottomasti tehdä kun aikaa on rajoitetusti? Entä mistä löytyy ihanimmat ruokapaikat? Etenkin sellaiset ’hidden gems’ tyyppiset vinkit ovat lämpimästi tervetulleita.

Näistä tunnelmista mukavaa viikonloppua sinne!

I’m soon traveling to Rome, which is very very exiting! Inspirational photos from the Gary Pepper blog’s journey to Rome in July to celebrate Valentino’s Fall 2015 collection.


Pictures: Luke Shadbolt via Gary Pepper

Kommentit (2)

 1. Suvi Kesäläinen

  Moikka! Keväällä Roomassa olleena pidin eniten kaupungissa rennosta samoilemisesta, Trasteveren ja Testaccion rennoista ja pittoreskeista alueista, sekä ihanista puistoista.

  Jos lähtisin nyt uudestaan Roomaan, en tekisi enää sitä virhettä, että valitsisin yhtään ruokapaikkaa sokkona. Rooma on niin turistikaupunki, että on vaikeaa löytää helmiä laajasta, ja aika usein juuri turisteille suunnatusta ruokatarjonnasta. Parla Food-blogista löytyy hyviä ruokavinkkejä ja latasin matkalle blogista löytyvän appin, jolla ravintolat löytyivät iisisti.

  Mondon Rooma-opas oli myös mainio, siitä löytyi paljon hyviä suosituksia. Gianicolon kukkula on hyvä paikka piknikille ja maisemille, espanjalaiset portaat ovat ihana tunnelmointipaikka illalla ja Villa Borghesen puutarha on todella kaunis.

  Ja Rooma illalla ja yöllä on tunnelmallinen, päivällä se kaikki turistiryysis saattaa välillä pilata vanhan kaupungin ja kaiken sen historian taian.

  • coffeetablediary

   Kiitos tuhannesti vinkeistäsi Suvi! Luin onneksi kommenttisi heti matkan alussa ja asensinkin heti tuon appsin, mikä ohjasi meidät yhteen kivaan ravintolaan hotellimme lähistöllä. Rooman illat ja yöt olivat kyllä taianomaisia…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *