Blogit
Coffee Table Diary

Matan mustan lumoissa | Terassin maalausprojekti

Teknos Nordica Matt blogi

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Lopulta säät ja lomaohjelma olivat sen verran synkassa, että terassin säleikköjen maalaus saatiin onnellisesti päätökseen! Terassimme päätyjen säleiköt saivat ylleen kauniin täyshimmeän mustan maalikerroksen. Maali on Teknos Nordica Matt -täyshimmeä talomaali, josta kerroin maalausprojektini esittelyssä pari viikkoa sitten. Nordica Matt-maali sopi projektiimme kuin nakutettu, sillä terassin säleikköjen lisäksi takapihan jo ennestään maalattu vanha lauta-aita maalataan vanhan maalin päälle. Niinpä kuultavat tuotteet kuten puuöljyt eivät olisi soveltuneet. Lisäksi Nordica Matt -maali on likaa ja kosteutta hylkivä, eikä haalistu, joten samalla se on myös pidemmän aikavälin huoltovapaa valinta.

Teknos Nordica Matt blogi-7Teknos Nordica Matt blogi-2

Maalauksen valmistuttua voin onneksi todeta, että lopputulos on oikein mainio ja olemme maalattuihin säleikköihin kovin tyytyväisiä. Maalattu pinta on todellakin aivan matta ja siksi mielestäni erityisen kaunis. Ilme olisi  aika lailla kovempi jos pinnassa olisi yhtään kiiltoa. Nyt lopputulos on tosi luonnollinen ja muistuttaa sävyltään ennemminkin hiiltynyttä puuta. Maalin levitys pohjamaalattujen rimojen päälle kävi sujuvasti ja yksi kerros riitti peittämään vaalean pinnan. Myös vanhan aidan tumman ruskea osittain pois kulunut pinta on peittynyt kauniisti, vaikka projekti onkin aidan suhteen vielä kesken.

Teknos Nordica Matt blogi-3

Teknos Nordica Matt blogi-6

Musta maali tuo hyvän neutraalin taustan terassin pohjoispäätyyn, joka rajautuu viereiseen metsikköön. Säleikön ansiosta terassin ruokailutila muodostuu omaksi tilakseen ja antaa näkösuojaa kadulta viistosti katsottuna, muttei kuitenkaan täysin blokkaa takana olevaa vehreää luontoa.  Teknoksen musta (7310) oli myöskin sävynä nappivalinta! Se sointuu hyvin siperian lehtikuusiterassiin, sekä terassimme sisustukseen ja korostaa hyvin ympäröivän luonnon sävyjä.

Teknos Nordica Matt blogi-5

Vaikka Nordica Matt-maali on sävutettävissä Teknoksen värikartan mukaan, niin vakiosävy musta tuntuu myös näin jälkikäteen oikealta valinnalta. Selkeältä ja neutraalilta väriltä vanhan rapatun kivitalon kaveriksi. Samalla se tuo modernimpaa sekä raikkaampaa ilmettä kuin vanhan aidan tummanruskea sävy, joka onneksi kohta on historiaa.

Vielä suunnitelmissa olisi maalata samalla maalilla ainakin pari säilytysarkkua ja ehkä myös yksi vanha puupenkki, eli maalattavaa löytyy riittämiin vielä loppukesäksikin!

Kuuluuko teidän kesään ulkomaalaushommia?

Our outdoor painting project with Teknos’ Nordica Matt -paint was successfully finalized. The choice of color was black and I couldn’t be happier with it. It was easy to apply the paint and the surface is super matt, just the way I was hoping. 

Kommentit (6)

 1. vilja

  Voi että on kaunis! Upea kontrasti lattian kanssa. Todella hyvä lisä terassille. Onko sulla ruukussa viiruhelpeä? Tiedätkö, talvehtiiko siinä?

  • coffeetablediary

   Kiitos Vilja! Kontrasti tosiaan tuo hyvää ryhtiä minustakin ja musta toimii aina. Enpä yhtään tiedä talvehtiiko viiruhelpi ruukussa, vähän arastelen sen istuttamista maahan kun kuulemma leviää vaivaksikin saakka, vaikka kaunis onkin. Hyvin tunnistettu! 🙂

 2. Virpi

  Viiruhelpi talvehtii kyllä ruukussa, jos se on lumen alla. Se leviää, mutta minulla ainakin hillitysti. Sitä on helppo rajata, koska sen voi jo alkuvaiheessa pienenä helposti nyppästä irti maasta 🙂 Isoina massoina tosi kaunis.

  • coffeetablediary

   Loistavaa, suurkiitos kommentistasi Virpi! Voin uskoa, että viiruhelpi on kaunis juuri isoina massoina. Saa nähdä istutanko maahan talviksi vai kokeilenko ruukussa talvehtimista.

 3. Talon ulkomaalaus Nordica Matt maalilla – Meillä Kotona -blogit

  […] Nordica Matt maali näyttää muuten tosi upealta myös mustassa värissä – kurkaa esim. Coffee Table Diary […]

 4. Terassilta terveisiä! Pihan kuulumisia ja suunnitelmia

  […] kesänä maalasimme vanhan aidan mattamustaksi. Sävyn muutos ruskeasta skarpimmaksi miellyttää edelleen, musta tuo rauhallisen taustan pihalle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *