Blogit
Coffee Table Diary

Syksyn sävyjä

Kuvissa sekalainen joukko syksyisiä lempijuttuja sisustuksen ja tyylin saralta. Jonkinlainen mood board syntyi, kun teki mieli valokuvata näitä kauniita värejä ja materiaaleja.

Kynttilät kuuluvat syksyyni olennaisesti. Byredon musta kynttilä sopii kodin syysilmeeseen, vaikka kukkaistuoksu tuo kesän mieleen. Mieli tekisi jotain syksyisempää merkiltä, kuten tuoksut Bibliotheque tai Ambre Japonais. Viininpunainen tuoksukynttilä löytyi Roomasta. Sen tuoksussa on vaniljaa ja suklaata. Kamelin värinen kynttilä on sesongin väripalettiin sopiva.

Materiaaleista marmori innostaa edelleen valtavasti. Metalleista kulta koruissa ja yksityiskohdissa kiehtoo eniten, myös sisustuksen puolella. Kuvan korut Boutique Minimalisten. Puinen käsi on kiehtova kirppislöytö, joka toimii korutelineenä.

Chanel – Rouge Noir / Essie – Chocolate cakes / YSL – Taupe Retro / Essie – Chinchilly

Sävyistä murretut sykähdyttää eniten. Mieli tekee lakata kynnet syvän viininpunaisiksi tai rusehtavaan taittavilla mielenkiintoisilla sävyillä. Samaa väriä olen tuonut kotiin myös Tallinnan kukkakujalta löytyneestä upeasta daaliasta.

Villaiset vaatteet ja asusteet on jo kaivettu käyttöön. Täydensin kesällä huivikokoelmaani Acnen Canada-huivilla. Tämän käytössä hyväksi havaitun huivin sävyksi valitsin tällä kertaa meleeratun malvan värin.

Asusteissa lämpimän sävyinen nahka tuntuu erityisen kiinnostavalta syksyisin. Kamelinsävyinen nahkalaukku on ikivanha Lancelilta. Se käsikynkässä tulee aina erityisen ryhdikäs olo. Sellainen lady like -fiilis. Kumisaappaille löytyy myös käyttöä tähän vuodenaikaan. Tämä siro malli Kartellin – saman merkin, joka on tunnettu muovisista design huonekaluista.

Muita inspiroivia asioita: Porter-lehti ja kuva Alicia Vikanderista. Pöydällä pyörii myös somessa hypetetty kirja How To Be Parisian Wherever You Are. Kirjassa promottu pariisilainen asenne ja huoleton tyylikkyys inspiroi. Yleisfiilis kirjasta muuten on aika pintapuolinen – odotin kai vähän enemmän.

Tykkään juuri murretuista pehmeistä viininpunan sävyistä yhdistettynä perusväreihin kuten harmaa, musta ja valkoinen, sekä ripaukseen rouheaa puuta ja lämmintä nahkaa. Myös sametti kiehtoo. Tätä palettia tekee mieli tuoda vielä lisää kodin sisustukseen.

Mitkä asiat inspiroi sinua juuri nyt?

Random things and colors that inspire me now.

Kommentit (6)

 1. Laura – Heinässä Heiluvassa

  Kaunista! Kyllä syksyssä parasta on juurikin kynttilät ja takkatuli, niiden avulla saa ihanan syksyisen tunnelman sisällekin. Kovasti olen miettinyt tämän syksyn sävyä, mutta vielä en ole oikein osannut päättää mikä se olisi… viininpunainen on kyllä kaunis.

  • coffeetablediary

   Elävän tulen voittanutta tunnelmanluojaa ei kyllä ole! 🙂 Takka olisi aivan ihana. Purimme vanhan rempan yhteydessä ja uusi on tulevaisuuden haavelistalla. Ihania syksyisiä värejä on kyllä monia. Myös tietyt vihreän ja sinisenkin sävyt kiehtoo, ja tietty harmaat ja hiekan sävyt myös…

 2. Anonymous

  Nyt kiehtovat erityisesti Viininpunainen, kulta pieninä ripauksina ja marmori ;)! Ostin elokuussa Casuarinasta ihanat viininpunaiset tyynynpäälliset jotka odottavat sohvalle pääsyä. Yllättävän vähän väriä on tosin näkynyt sisustustekstiileissä – enemmänkin vihreää, johon en tällä kertaa ole kovin syttynyt.

  • coffeetablediary

   Mielenkiintoista kuuulla kommenttisi, kiitos! Viininpunainen tulee ajankohtaiseksi aina syksyisin, silloin kun "punaviinisesonki" alkaa. 🙂 Ei tosiaan ole mikään trendiväri selkeästi tänä syksynä, kuten vihreä ja sininen, mutta varma klassikko. Kokeilin H&M Homen vihreitä samettityynyjä, mutta jotenkin eivät vielä ole löytäneet paikkaansa. Casarinasta voi tehdä välillä hyviä vähän erilaisia löytöjä, täytyisikin itsekin käydä!

 3. Retromoderni

  Nättiä. Minua inspiroi väreistä vihreä, kulta, viininpunainen ja konjakinvärien nahka. Himoitsen Linumin vihreää päiväpeittoa.

  • coffeetablediary

   Ymmärrän himotuksesi hyvin! Linumin uudet tuotteet ovat herkullisen näköisiä ja ihanasti stailattuja kuvia olen itsekin ihastellut jo moneen otteeseen. Vihreä kieltämättä houkuttaa itseäkin. Kauniita sävyjä on vihreässä monia, vaikken vielä ole omassa kodissa käyttänytkään, muuten kuin kasveissa tietty. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *