Blogit
Coffee Table Diary

Summer Spa | Kesäisiä hemmotteluhetkiä kotona

Balmuir kylpyhuone spa-3

Kesäloman kunniaksi innostuin pitämään oman hemmotteluhetken ja loihdin kesäisen keitaan alakertamme spa- ja saunaosastolle. Toivottu tunnelma syntyy myös kaupungissa kädenkäänteessä pienellä vaivalla – kesällä elämä ja kodin somistaminenkin on ihanan yksinkertaista! Kannoin vain ison nipun luonnonkukkia lähipellolta ja asettelin ne näyttäviin Georg Jensenin teräsvaaseihin. Lempipyyhkeet sekä kosmetiikka vain esille ja kesä spa on valmis.

Kukkaseppeleellä arjen yläpuolelle

Spa-tunnelma nousi ihan uuteen ulottuvuuteen laittaessani itse tehdyn kukkaseppeleen päähäni. Seppele syntyy vaikka luonnon aineksista kädenkäänteessä. Pohjan tein teipillä päällystetystä rautalangasta ja kukat sekä oksat kiinnitin ohuemmalla rautalangalla. Seppeleessäni on koivua, harsokukkaa ja neilikoita. Vaikka seppele mielletään usein juhannukseen, sen käyttöä ei missään nimessä kannata rajoittaa juhlahetkiin – onhan Suomen kesä niin mielettömän lyhyt.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla kotona hengailua muutenkin kukkaseppele päässä – vaikutus mielialaan on taianomainen. Lupaan!

Balmuir kylpyhuone spa-7

Loihdi spa-tunnelma kotikylpyhuoneeseen

Rentoutumishetkeni alkaa vaihtamalla päälle mukava kevyt asu, joka on helppo riisua kylpyyn tai saunaan pujahtaessa. Täydellinen asu spa-hetken aloittamiseen onkin ihanan kevyt pellavainen Balmuirin Bellagia-aamutakki, sävyssä Light grey melange. Froteiset kylpytakit ovat hiukan liian raskaita kesällä omaan makuuni, kun taas rennon tyylikäs pellavakimono on luontevampi vaihtoehto kotona hengailuun.

Kylpyhetkiin sytytän yleensä kynttilän, myös kesällä. Tällä kerralla aiemminkin fiilistelemäni Balmuirin tuoksukynttilän, joka on noussut suosikkieni joukkoon. Kesällä valitsen kasvivahasta tehdyn kynttilän raikkaan valkoisen Mountains -tuoksun. Alppien vuoristoilmasta inspiraation saaneessa kynttilässä on minttua ja setripuuta – täydellinen rentouttavaan spa-hetkeeni.

Balmuir kylpyhuone spa-4

Hellivää luonnonkosmetiikkaa

Rentouttaviin kylpyhetkiin kuuluu olennaisesti miellyttävät hyvän tuoksuiset saippuat ja voiteet, jotka hellivät monia aisteja. Olen vaivihkaa jäänyt koukkuun Balmuirin luonnonkosmetiikkaan, sarjan saippuoiden ja voiteiden eri tuoksuja testatessani. Käsisaippuasta suosikkini on edelleen ihana metsäinen Forest. Suihkusaippuoista tykkään raikkaan kukkaisesta Meadow-tuoksusta. Tuotteet ovat todella miellyttäviä käytössä, luonnollisen tuoksuisia, kosteuttavia, muttei lainkaan raskaita.

Erityismaininta spa-kelpoisista tyylikkäistä pakkauksista ja matkakokoisista vaihtoehdoista valikoimassa, jolloin suosikit kulkevat helposti myös lomamatkoilla mukaan.

Balmuir kylpyhuone spa-2

Täydellinen rauha

Kun tuotteet on kunnossa, koti-spa tuntuu itsestä jopa rentouttavammalta vaihtoehdolta kuin hoitolaan raahautuminen. Yhden hoidon hinnalla saa täydellisen oman rauhan lisäksi mukavan budjetin ihanien tuotteiden hankintaan, joista on iloa pidemmäksi aikaa. Kauneushoitolassa käyminenen onkin se asia, mistä itse pihistän ja satsaan mielummin kotona käytettäviin kosmetiikkatuotteisiin.

Balmuir kylpyhuone spa-9

Hotellipyyhkeen syleilyyn

Kylpyhetken kruunaa kääriytyminen ylellisiin Balmuir Lugano-pyyhkeisiin. Ne ovat heittämällä pehmeimmät ja muhkeimmat froteepyyhkeet, joita olen kokeillut. Syykin selvisi – pyyhkeet on tehty Supima-puuvillasta, joka on laadultaan kaikkein pitkäkuituisinta ja arvostetuinta. Yleensä parhaiden hotellien pyyhkeet ovat suuri Supima-puuvillaa. Kieltämättä pyyhkeen kuohkeus, jämäkkyys, imukyky ja pehmeys ovat ihan omassa kategoriassaan näissä.

Myös värivalikoima hurmaa. Kuvissa pyyhkeet ovat sävyssä light grey, joka sointuu kauniisti tilan väripalettiin – hiekkaan taittavaan laattaan sekä valkoiseen ja mustiin saunapaneeleihin. Vinkkinä, että Lugano-pyyhkeisiin on tullut kauden uutuutena musta sävy.

Balmuir kylpyhuone spa-1

Upottava frotee – vai trendikäs pellava?

Itse olen upottavien froteepyyhkeen suosija myös kesällä. Kuohkean froteen tuntumaa ihoa kuivatessa pitää huolen, että kylmä ei ennätä tulla kaltaiselleni vilukissalle. Toisaalta onneksi vaihtoehtoja löytyy – suositut Balmuirin ohuet pellavapyyhkeet mahtuvat pieneen tilaan ja ovat käteviä pakata mukaan – matkalle, rannalle tai mökkireissullle. Vohvelinen pellavapyyhe on muutenkin kiva trendikäs vaihtoehto ja näyttää ihanan rennolta.

Balmuir kylpyhuone spa-5

Kesäinen spa syntyy siis yllättävän helpolla vaikka viettäisi kesälomaa kaupunkimaisemissa, etenkin kun panostaa muutamiin valikoituihin asioihin hieman enemmän. Spa-tuokiot ovat ihania palautumishetkiä arjessakin, joille pitäisi itsenikin muistaa varata aikaa – etenkin silloin kun kierrokset nousevat korkealle. Uskon, että hyödyt suhteessa satsaukseen ovat moninkertaiset.

Millaisista rentoutumishetkistä te tykkäätte? Näkyvätkö sesongit kauneudenhoito- tai kylpyhetkissänne jotenkin?

Summer home spa moments are the best when enjoying vacation at home. My spa moments made perfect Balmuir’s exclusive natural cosmetic products, supima cotton Lugano towels and Bellagio linen robe.

Sisältää mainoslinkkejä / Balmuirin tuotteet saatu

Kommentit (6)

 1. Liisa

  Miten kaunis kuva sinusta ja teidän kylpyhuone hakkaa kyllä
  spat mennen tullen. Itsekin käyn harvoin hoitoloissa mutta
  satsaan kotikosmetiikkaan. Aurinkoista päivää!

  • coffeetablediary

   Kiitokset ilahduttavasta kommentistasi Liisa! <3 Kotikosmetiikka, vähän arvokkaampikin tuntuu ihan kohtuulliselta panostukselta, kun vertaa hoitolahintoihin. Toisaalta hoitolassa käynti silloin tällöin on superrentouttavaa myös, kun voi vain maata ja rentoutua ammattilaisen keskittyessä itseensä. Aurinkoista heinäkuun jatkoa! 🙂

 2. Sanna

  Teidän spa- ja saunatilat ovat kyllä upeat, hienommat kuin monissa hoitoloissa. Pidän teidän ammeen muotoilusta. Käytkö usein kylvyssä ammeessa vai oletko enemmän saunojatyyppiä?

  Remontoimme tulevana syksynä omat kylpy- ja saunatilamme ja arvon kahden vaiheilla, laitammeko kylpytiloihin myös ammeen vai emme. Lähinnä se mietityttää, tuleeko ammetta varmasti käytettyä. Tosin vaikuttaa siltä, että tyttäremme nauttii enemmän kylpemisestä kuin saunomisesta, joten tuskinpa se käyttämättä jäisi…

  Käyn 3-4 kertaa vuodessa kasvohoidossa, mutta spa- tai vartalohoitoja en raaski ostaa. Panostan kyllä mielellään tasokkaaseen luonnonkosmetiikkaan, joilla hoidan ihoani kotona. Rentoudun varmaankin parhaiten puutarhatöissä ja lukemalla. Toivottavasti kylpyhetkistäkin tulee nautittua ajan kanssa ja kunnolla rentoutuen, kunhan saamme remontin tehtyä. Mökillä pääsen onneksi nauttimaan saunomisesta ja uimisesta jo kesällä.

  • coffeetablediary

   Moi Sanna! Ihana lukea kommenttisi, kiitos paljon! Itse olen ehdottomasti enemmän saunoja. Mies ja lapsi ovat onneksi kylpijöitä, eli hukkaan allas ei missään nimessä mene meillä. He kylpevät viikoittain, jopa useita kertoja viikoissa. Itse en oikein malta kylpeä, vaan rentoudun paremmin saunoen. Nämä on niin makukysymyksiä! Ihan aiheellinen pohdinta tosiaan tuleeko allasta käytettyä, mutta useimmat lapset ainakin tuntuvat tykkäävän ja on kylpy monille tuntemilleni aikuisillekin parasta rentoutumista.
   3-4 kertaa hoidossa hoitolassa vuodessa kuulostaa minusta juuri ihanalta – itse käyn ehkä 2 kertaa vuodessa, jos vaikka satun kylpylälomalle tai lomamatkalla hotellissa on ihana spa. Voin kuvitella kuinka rentouttavaa puutarhan hoito on, kun teillä on niin kaunis puutarha ja panostus kasvivalintoihin ja huolehtimisen aistii jo pelkästään kuvista. Lukemisen rentouttavan vaikutuksen olen itsekin muistanut taas tänä kesänä lomalla. Ihan parasta! Mukavaa ja ennen kaikkea rentouttavaa heinäkuun jatkoa sekä tsemppiä tulevaan remonttiin, Sanna!

 3. Blogi vs. todellisuus | Ihanteellisen elämän aitoja heijastumia

  […] lukijani Mikkelin Asuntomessuille ja vierailulle Hotelli Punkaharjuun, vinkannut, miten kesäinen koti-spa loihditaan sekä kannustanut pohtimaan maltillisempaa suhtautumista kodin […]

 4. Upea Balmuir Brand Store aukesi | Voita ylellinen pyyhesetti

  […] kesäisiä kylpyhuonekuvia ja merkin ihanuuksia löydät aiemmin kesällä julkaistusta Summer Spa -postauksesta. Ihan pian myös, vihdoin ja viimein jatkoa KonMari-jutuille, sillä tulossa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *