Blogit
Coffee Table Diary

Ruskean paluu sisustukseen

sisustus trendiväri ruskea coffee table diarysisustus trendiväri ruskea coffee table diary

Onpa virkistävää ja vähän yllättävääkin huomata, kuinka raikkaalta ruskea on alkanut näyttää viime aikoina. Tuota adjektiivi ei ole kyseiseen väriin ollut mahdollista mitenkään päin yhdistää sisustusjutuissa moneen vuoteen. Päin vastoin, ainakin itse olen kokenut jopa suurta tarvetta siivota kaikki ruskeaan viittaava omista nurkista pois, kuin mitäkin loista. Ruskeana hankittu koirakin on ilmeisesti aistinut ajatukseni ja parhaansa mukaan koittanut pysyä mukana emäntänsä värimieltymyksissä. Tänä syksynä sisustuskoiran värikoordinaatio on erityisen onnistunut – trendikäs ombre.

sisustus trendiväri ruskea coffee table diary

Vaikka ruskea on ollut pannassa, olen silti ollut harmaista sävyistä ehdottomasti niiden hienostuneesti murrettujen ystävä. Puhtaat harmaat näyttää omaan silmääni usein tylsiltä ja latteilta, kun taas hieman lämpimämmän harmaat, nutriat, greiget ja lukuisat ruskeaan, hiekkaan, vihreään, violettiin ja milloin mihinkin taittavat saavat usein sydämentykytyksiä aikaan.

sisustus trendiväri ruskea coffee table diary

Innostus ruskeaan saattoi alkaa Milanon matkalla viime keväänä. Siellä ihastutti ruskea marmori ja savuiset lasit sekä peilit. Lukuisat Mad Men -henkiset savutammen sävyiset puukalusteet erityisen mattalla ja satiinisen sileällä viimeistelyllä jäi vahvasti mieleen. Ruskean paluuta voi nähdä myös sisustusalan merkkien syksyn ja talven mallistoja seuraamalla. Ihania löytyy muun muassa Marimekon ja Linumin kauden valikoimista.

sisustus trendiväri ruskea coffee table diary

Vielä on ole oman kodin sisustusta isommilla ruskeilla hankinnoilla ehtinyt päivittää. Sen sijaan kirppikseltä hankkimani pienemmät sävyinnostukseen sopivat löydöt ilahduttavat, kuten Muurlan lasikulho, söpö minimaljakko, sekä rouhea keraaminen kaadin.

Millaisia fiiliksiä ruskean paluu sisustukseen teissä herättää?

Getting surpirisingly excited about brown color after a long exile. The smokey hues especially catch my eye right now. 

Kommentit (5)

 1. Liisa

  Hei! Ruskea on ok kunhan ei hallitse liikaa. Teillä on kyllä ihanat sävyt tuossa
  sohvalla mutta ehdottomasti kaunein sävy on Plutolla, se on kyllä ihana!

  • coffeetablediary

   Hei Liisa! Kiva kuulla fiiliksiäisi! 🙂 Ihan sama fiilis minullakin, ripauksina toimii, mutta ei merkittävässä roolissa. 🙂 Ja kiitos, karvakaveri ja emäntä kiittävät kohteliaisuudesta! Minunkin makuun, värit sekä silkinpehmeä tuntuma kohtaavat Pluton turkissa hienosti 😀

 2. Tiina

  Olen taas lämmennyt ruskealle, mutta erityisesti juuri greige tyyppinen sävy sykähdyttää. Minulle tulee ruskeasta vielä mieleen sellaiset tummahkon ruskeat sohvat ja kalusteet ja niiden tukahduttavat yhdistelmät.. Sellainen negatiivinen tunne siis 😉 Nyt voisin ottaa esim. greigen sohvaverhoilun, vanhan ruskean puisen ruokapöydän, ruskeita tyynynpäällisiä, torkkupeittoja sekä pienesineitä kotiini. Hassua miten nämä värit välillä tuntuu niin ihanilta ja sitten taas joltain mistä on pakko päästä eroon! Kaikki värit sinisestä ruskeaan ja lähes täysin valkoiseen olen käynyt läpi kotini sisustuksessa. Nyt käytän niitä kaikkia yhdessä pienissä määrin 🙂

  • coffeetablediary

   Greiget ovat minunkin suosikkeja. <3 Ajatus ruskeasta suurissa määrin on kieltämättä tukahduttava ajatus vieläkin, siihen tuskin lähden koskaan! Silti vähän lisää voisin ruskeaa minäkin lisätä. Hyvin tiivistetty, miten samat värit ihastuttaa ja inhottaa eri aikoina! Värien "kiertokulku" on kyllä mielenkiintoinen juttu, aika ajoin samat jutut palaavat kunnes taas ovat ihan out – sininen, marmori, ruskeat ja maitokahvit, koko valkoinen – mitä näitä nyt on. 😉 Kiva kun kommentoit Tiina, oli hauska vaihtaa ajatuksia!

 3. Sisustustrendit 2017 | Värit ruskea ja beige tekevät paluun

  […] jälkeen kiva saada nämäkin takaisin sisustukseen, kuten jo syksyllä fiilistelin postauksessa Ruskean paluu sisustukseen. Lisäksi uskon tumman ruskean puun ja puun eri sävyjen lisääntyvän vielä entisestään tänä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *