Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Sisustustrendi 2018: Päiväpeitto tulee takaisin

Päiväpeitot ovat olleet poissa sisustusmaailman trendeistä viime vuosina. Pellavalakanoiden suosion noustessa moni on suosinut huoletonta petausta, joka jättää kauniit vuodevaatteet reippaasti näkyville. Päiväpeittojen uusi tuleminen taitaa kuitenkin olla tulossa, sanoo nenäni. Rohkenen veikata päiväpeittojen lukeutuvan nousussa oleviin sisustustrendeihin vuonna 2018.

Minutkin on vallannut päiväpeittokuume, joten olenkin viime päivät ahkeroinut etsiessäni meidän makuuhuoneeseen sopivaa päiväpeittoa ja ajattelin jakaa löytöni myös teille.

Ohessa ihania puuvillaisia ja pellavaisia päiväpeittoja, jotka löysin alennusmyynneistä. Näiden ihanuuksien alennusprosentit ovat huikeat -30-40%, mikä on mukava säästö normaalihinnoista.

Jokaisen näistä voisin kotiuttaa ja yhden tilasin jo itsellenikin. Mahdatteko arvata minkä?

1. Bloomingville -päiväpeitto (brown)*

Kaunis ja rento hapsureunainen peitto, harsomaisista kerroksista tehtyä puuvilla-pellavasekoitetta. Sävy on vanhaan roosaan ja nutriaan taittava, ei niinkään ruskea.

2. Bloomingville -päiväpeitto (gray)*

Sama malli kuin edellinen eri sävyssä ja koossa. Huom pienemmän peiton 220×150 cm voi hyödyntää parivuoteen puolipäiväpeittona tai torkkuvilttinä. Samaa ideaa voi käyttää myös muissa päiväpeitoissa, jos pituus riittää parivuoteen reunojen yli.

3. Himla Levelin -päiväpeite (silver)* 

Ihana hapsureunainen 100% pellavapäiväpeitto, josta löytyy myös eri sävyjä. Tämä Himla Levelin myös alla olevassa kuvassa.

4. Himla Ariel -päiväpeitto (storm)*

Elävä ryppyinen struktruuri. Huom. tästä on myös olemassa eri sävyjä, kuten kuvisa ihanan näköinen vaaleampi harmaa clean, joka oli kuitenkin luonnossa huomattavasti siniseen taittava. Tämän tilasin ensiksi ja palautin sitten.

5. Himla Cornelia -päiväpeitto (opal)*

Sopiva malli hieman hotellimaisempaa ja tyylikkäämpää vaihtoehtoa kaipaavalle. Vaihtoehtoisesti myös kaunis tumma harmaa ja valkoinen sävyinä alessa. Katso myös alin kuva.

6. Himla Shirley -päiväpeitto (kohl)*

Tämä on kollaasin päiväpeitteistä paksuin ja perinteisin, mutta kuitenkin rennon elegantti vaihtoehto täyttä puuvillaa.

Itsekin olen suosinut jo vuosia petauksessa kauniisiin ja laadukkaisiin vuodevaatteisiin panostamista päiväpeiton sijaan. Petauksen olen viimeistellyt ilmeen vilttien ja koristetyynyjen avulla korkeintaan. Edellisen päiväpeittoni hankin varmaan kymmenen vuotta sitten. Sellaisen paksuhkon ja jähmeän, joka sisälsi tekokuituja.

Nyt päiväpeiton oston ollessa mielessäni, silmääni miellyttää eniten tällaiset rennot ja luonnolliset päiväpeitot, sekä puolipetaukset hotellityyliin. Edelleen vierastan paksumpia täytettyjä päiväpeittoja, vaikka niissäkin on nykyisin upeita vaihtoehtoja. Ohuemman peiton saa helposti myös taiteltua sivuun, eikä se vie niin paljoa säilytystilaa, mikä helpottaa elämää.

Huom. nämä vaihtoehdot poimin Booztilta, jossa on vielä -10% lisäalennus tänä viikonloppuna koodilla ’Extra10’ tuotteista, jotka merkitty näin. Täältä löytyy tiedot alepäiväpeitoista* ja muistakin aletuotteista*. Sisustuksen osalta  Himlalta* löysin myös muita kauniita sisustustyynyjä ja tekstiilejä alevalikoimasta.

Houkuttelevia päiväpeittovaihtoehtoja löytyikin lopulta yllättävän monia, ja vieläpä kohtuuhintaan. Jatkoa seuraa siis uuden meille kotiutuneen päiväpeiton esittelyn kera kuvineen aivan lähiaikoina!

I’ve got excited about bedspreads lately after a long while! Here are some beautiful ones I could consider to my bedroom, and actually bought one of these. Can you guess which one?

*Sisältää mainoslinkkejä / contain ad links

Pictures: Himla and Boozt

Kommentit (6)

 1. Mona

  Voihan äly! Mihin ja miksi se päiväpeitto hävisi? Siis hävisi noin vain. Minulla on aina ollut päiväpeitto. Lisäksi sen päällä päivänokosia varten tyyny ja ainakin kolme (siis 3!) villapeittoa, jotka olen itse kangaspuissa kutonut. Ja miksi niitä lakanoita vaihtamaan noin vain? Tottahan niitä pitää uusia tarpeen mukaan. En ole siis kertaakaan tullut edes ajatelleeksi kotiani ilman päiväpeittoa. Olen varmaan joku kumma ufo toiselta planeetalta tämmöisessä blogissa. Nämähän ovat maailman, sori, tyhmimpiä juttuja. Ja mikä on ”liikaa tavaraa” tai ”turhaa tavaraa”? Eihän sellaista voi sanoa noin vain kaikelle kansalle. Sanotteko, että ”laita pois tuo”, ”osta tuo kun se on nyt trendi” etc. Siis ihan älyttömän tyhmää. En voi tajuta tällaisia. Joten en nyt sitten eksyile enää tällaisille sivuille. Kiitos.

  • coffeetablediary

   Heippa! Oli mielenkiintoista lukea, miten eri tavalla kirjoitusta voi lukea kuin, mistä näkökulmasta blogia kirjoitan. Sisustustrendeistä puhuttaessa, jotkut asiat ovat enemmän pinnalla vaikkapa alan mediassa ja toisinaan sitten loistavat poissaolollaan. Esimerkiksi viherkasvien suosio on ollut korkealla ja niitä on ollut paljon sisustuskuvissa, -lehdissä, -blogeissa ’trendinä’ sillä kysyntä ja kiinnostus ovat kasvaneet edellisvuosina merkittävästi. Siis kun puhutaan ihmismassojen, mediahuomion ja mielipidevaikuttajien tasolla. Viherkasveissa sinänsä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä, ja sama peikonlehti on voinut olla viimeiset 20 vuotta jonkun yksittäisen kodin ikkunalaudalla, oli se trendikäs tai ei. Hyvä niin! Osaa kiinnostaa seurata trendejä, ammatillisesti tai viihteen omaisesti. Toisia kiinnostaa poimia niistä mahdollisesti ideoita myös omaan kotiin sovellettavaksi. Kirjoitan blogia sisustamisesta kiinnostuneille, ja trendeistäkin välillä sillä niiden seuraaminen kiinnostaa itseäni, vaikka suurimman osan niistä jätän pois kotini sisustamisesta. Kodistani löytyy vaikka millä mitalla epätrendikästä, sillä trendit eivät ole itselleni mikään itseisarvo tai lähtökohta kotini sisustamiseen. Blogini tarkoitus on yhtä lailla kertoa näistä aikaamme heijastamista ilmiöistä ja tarjota erilaisia ideoita sisustamiseen, ei ottaa kantaa, mikä on oikea tapa sisustaa.

   Sinulla toimii petauksen suhteen vuodesta toiseen päiväpeitto ja 3 käsin kudottua villavilttiä, jollain toisella ryppyiset pellavalakanat, kolmas voi juuri kaivata uutta päiväpeittoa ja saada tästä vinkkejä. Meitä ihmisiä, koteja, tapoja sisustaa ja blogeja on moneen junaan! Iloa elämääsi!

 2. Sari

  Mikä juttu tämä oli? Ei tullut alennusta ko. Pöivöpeitoista vaan ilmoitus, että ale tulee extra10 merkityistä tuotteista☹️

  • coffeetablediary

   Hei Sari! Kiitos kun kommentoit. Pahoittelut sekaannuksesta jos oli puutteellisesti tuo kohta tullut epähuomiossa. Päivitin heti tekstiä tuolta osin!

 3. Paula Huoviala

  Heippa
  Täällä kans Mona-mainen, jolla ollut aina päiväpeitto ja vaihtureitakin. Olen kyllä huomannut nuorempien tyylin ilman sitä ja ajatellut heidän kiireellisiä aamuja, kuten varmaanminullakin joskus ruuhkavuosina.
  Vuosikymmeniin muistan vain yhden aamun, kun en laittanut päiväpeittoa ja sanoin miehelle, että nyt taidan olla oikeesti lomalla, kun ei yhtään häiritse.

  Muuten ajattelen, että kun sängyt ovat kokonaan peitetty, niin uusi päivä alkaa.
  Kauniitahan nuo esim pellavalakanat ovat katsella, mutta on vaan niin piintynyt tapa.
  Kauniita olet löytänyt

  • coffeetablediary

   Hei Paula! Kiva kun jaoit näkemyksesi tähän päiväpeittoasiaan! 🙂 Veikkaan että monilla 40-vuotiailla ja vanhemmilla, näin karkeasti yleistäen, päiväpeitto on ihan vakioelementti makuuhuoneessa. En usko että vaikkapa äitini jättäisi ikinä petaamatta ilman päiväpeittoa myöskään. Tämä lakanoiden esille jättäminen taitaakin olla nuorempien ja aivan viime vuosien trendijuttu… toisaalta päiväpeitto myös antaa armoa lakanoiden suhteen ja viime vuosina lakanoihin on alettu ehkä satsaamaan enemmän sisustuselementtinä. Kieltämättä nyt pari päivää päiväpeittoa käyttäneenä tauon jälkeen, makuuhuone ja sänky näyttävät paljon viimeistellymmältä päiväpeiton kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *