Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Sisustuslöytö: Ikea Sittning

Tuntuuko teistäkin, että uusia kiinnostavia Ikean mallistoja julkaistaan vähän väliä? On tulossa hehkuttelemani ja ehkä vuoden odotetuin, Ilse Crawfordin suunnittelema Sinnerlig, joka ilmestyy elokuussa. Sitten oli alkukesästä Nipprig, josta löytyi ihanat Ikean sinisten kassien kaavoilla tehdyt kesäiset olkikassit. Viimeisin bongaus on syyskuussa lanseerattava rajoitetun ajan myynnissä oleva Ikean Sittning-sarja, joka keskittyy rentoon kattaukseen ja yhdessä oloon ruokapöydän ääressä. Sarjaan kuuluu astiota, keittiötekstiilejä, laseja, kynttilänjalkoja ja niin edelleen. Herkullisen näköisiä nuo tekstiilit ja salaattiottimet. Näyttää joukossa olevan retrohenkisiä marmorituikkukippojakin.

Vaikka astioita meiltä löytyykin, koen ikuista kaipuuta löytää kauniimpia yksilöitä ja koen tehtävän haasteelliseksi kauppojen valikoimien puolesta, etenkin kun toivoo jotain hieman yksilöllisempää. Haaveilen myös isosta astiakaapista täynnä rakkaudella eri puolilta haalittuja aarteita. Tsekkaankin aina kirppiksillä astiaosaston löytöjen toivossa.

Ehkä jopa itse Sittning-sarjan tuotteita enemmän minua inspiroi nämä pressikuvat. Valokuvissa on upea tumma pysähtynyt tunnelma ja puhutteleva stailaus. Menneiden aikojen asetelmamaalauksista selvästi inspiraatiota saanut kuva on myös huikea. Pisteet taas kerran Ruotsiin, kyllä siellä osataan nämä jutut! Olen huomannut etenkin oman blogin myötä, että stailaaminen on ihan oma taitolaji ja siinä haluaisinkin kehittyä entistä taitavammaksi tulevaisuudessa. Niinpä koen tällaisten kuvien katselun erittäin insprioivana. Silmänruokaa ja herkullisia yksityiskohtia riittää.

Miltä tämä kokoelma ja sen kuvat vaikuttaa teistä?

I’m excited about these press photos of Ikea’s Sittning – limited collection that will be in stores in September. I’m always in search of beautiful tableware to make my own collection perfect. Most excited I’m about the styling and atmosphere of these photos that remind of the last centuries still life paintings. Very skillfully done and inspiring.


Photos: Ikea

Kommentit (5)

 1. Mama Gastro

  Kiitos tästä jutusta! Upeita kuvia, ja varmastikin löydän mallistosta jotain itselleni.

  • coffeetablediary

   Eipä kestä! Kiva jakaa tällaisia uutisia kun vastaan tulee. 🙂

 2. JohannaL / Koti Aurorassa

  Hih, juuri äsken kävin Ikean sivuilla tulevia uutuuksia ihastelemassa. Samaa mieltä olen, Ikea pukkaa koko ajan uusia ihania juttuja ulos 🙂

  • coffeetablediary

   Ihasteltavaa uutuuksissa riittää! 🙂 Fiksu veto myynninkin kannalta varmasti nämä erikoiskokoelmat…

 3. Ikea Viktigt Limited Collection 2016 by Ingegerd Råman – Meillä Kotona -blogit

  […] Ikea on ihastuttanut viime vuosina kiinnostavilla erikoismallistoilla ja samalla linjalla näyttää sisustusjätti jatkavan 2016. Käsityöläisyys ja rustiikkinen fiilis oli se, mihin itse viime vuoden mallistoissa ihastuin, mikä on mielenkiintoinen yhdistelmä kun puhutaan massatuotannosta. Näissä arjen käyttöesineissä viehätti tietynlainen kikkailematon kauneus ja oivaltavan yksinkertainen muotoilu, jota on helppo yhdistää rennosti olemassa olevan sisustuksen ja astiaston kanssa. Useita tuotteita kotiutinkin Ikean 2015 kokoelmista Niprig, Sinnerlig ja Sittning. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *