Blogit
Coffee Table Diary

Joseph Dirand | Kirja klassisen modernille sisustajalle

Yksi kaikkien aikojen inspiroivimmista sisustustajista lienee klassisen modernin minimalismin mestari, arkkitehti ja sisustussuunnittelija Joseph Dirand. Tämän ranskalaisen herran suunnittelemia tiloja katsellessa leukani loksahtavat ihailusta. Kuinka vähäeleisesti mutta vaikuttavasti ja ajattoman elegantisti tiloja voikaan luoda! Niinpä klikkasin heti miehen uunituoreen coffee table kirjan Joseph Dirand (Rizzoli, 2017) Adlibriksesta* ostoskoriini, sen tultua ulos loppuvuonna ja haluan vinkata teillekin löydöstäni.

Joseph Dirand käyttää värejä todella säästeliäästi, yleensä vain mustaa, valkoista, harmaata ja beigeä  – sekä valikoituja murrettuja sävyjä. Ja paljon paljon marmoria sekä muita upeita materiaaleja! Hänen suunnittelemansa sisustukset näyttävät siltä, kuin ne olisivat voineet olla sellaisia jo vuosikymmenten ajan. Ne tuntuvat olevan ajan hampaan ulottumattomissa. Silti Dirandin sisustukset ovat myös äärimmäisen ajan henkisiä ja tilojen arkkitehtuuria loppuun asti kunnioittavia.

Ja millaisia hänen suunnittelemat tilat onkaan! Ei mitään ihan peruskoteja, vaan hulppeita yli satavuotiaita pariisilaisia kerrostaloasuntoja, high end myymälöitä sekä ravintoloita maailman metropoleissa. Minimalistia ja vanhaa kunnioittavaa sisustajaa puhuttelevia kokonaistaideteoksia, joissa ei ole mitään sattumanvaraista.

Kirjassa esitellään myös Dirandin oma Pariisin koti, joka on yksi kaikkien aikojen upeimmista. Kuvia asunnosta ja linkki ihanaan videoon löytää aiemmasta Joseph Dirand -aiheisesta postauksesta blogistani. Tyylin ihailijana inspiroiduin myös Kinfolkissa julkaistusta Joseph Dirandin haastattelusta.

Joseph Dirand -kirja* on todella paksu ja visuaalinen sekä arkkitehtooninen – piensisustus on varsin minimissään kuvien tiloissa. Ihan täydellinen sohvapöytäkirja klassisen modernin sisustustyylin sekä ajattoman minimalismin ystäville. Asunnot eivät ehkä näytä sellaisilta, että siellä kukaan asuisi, mutta silmä lepää runollisen kauniissa ja sielukkaissa kuvissa tiloista, joissa ei ole mitään turhaa visuaalista ärsykettä. Kuin kauneinta klassista musiikkia silmille.

Joseph Dirandin kirja nousikin heti kaikkien aikojen suosikkisisustuskirjojeni listalle, johon palaan aina kun kaipaan visuaalista selkeyttä, ajatonta sisustusinspiraatiota ja klassista tyylikkyyttä. Suositus!

One of the most breath taking spaces I have ever seen are designed by Joseph Dirand. I cold not wait to get my hands to his book Joseph Dirand (Rizzoli 2017)*, published recently. It immediately came one of my most favorite coffee table books ever.

* Sisältää mainoslinkkejä / Ad link

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *