Blogit
Coffee Table Diary

Sängynpääty viimeisteli makuuhuuoneen

matri-sangynpaaty-helmalakana-blogi-2

Yhteistyössä Matri

Aika ajoin minulta kysytään, mikä on lempipaikka kodissamme? Vastaus on makuuhuone – silloinkin, kun tilan sisustus oli varsin keskeneräinen. Olen kova nukkumaan luonnostaan ja mikään tila ei ole mielestäni tärkeämpi, kuin makuuhuone ja kalusteista sänky, jossa vietämme valtaosan elämästämme. Kun kauan haaveiltu ja huolella valittu täydennys, pellavainen sängynpääty ja helmalakana Matrilta vihdoin saapuivat, en malttaisi muissa kodin huoneissa enää ollakaan.

Matrin Slim-sängynpääty ja Full skirt -helmalakana luonnollisen sävyisestä pellavasta (Lino, 03 Gris) ovat juuri niin täydelliset kuin osasin odottaa.Sänky näyttää nyt todella kutsuvalta ja huoneen sisustus sai kaipaamani viimeisen silauksen. Tuntuu hyvältä voida sanoa makuuhuoneen olevan vihdoin ja viimein valmis.

matri-sangynpaaty-helmalakana-blogi-4

Aiemmin kävin läpi, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon sängynpäätyä ja helmalakanaa valitessa. Pienehkön makuuhuoneemme pituus ei olisi sallinut paksua sängynpäätyä, joten kolmen sentin ohuinen Matrin Slim-sängynpääty on meille täydellinen valinta. Silti pehmustettuun päätyyn on supermukava nojata ja sängyn ilme on hotellimaisen houkutteleva. Samaa kangasta oleva Matrin Full skirt -helmalakana kruunaa kokonaisuuden ja makuuhuone näyttää siltä, kuin olisimme ostaneet kokonaan uuden sängyn. Pidän yksinkertaisesta muotoilusta, jonka taidonnäyte Slim-pääty on – ei turhia kommervenkkejä tai krumeluureja. Vain kaunis selkeä muoto ja kanttauksen reunoissa, jolloin luonnonkaunis materiaali pääsee oikeuksiin. Irtoverhoillun Slim-päädyn kankaan voi myös uutta ilmettä kaivatessa vaihtaa uuteen sävyyn, jolloin makuuhuoneen päivitys käy tulevaisuudessa käden käänteessä.

Matrin käyttämät materiaalit ovat sertifioituja, joten ne tuo hyvillä mielin hengitys- ja kosketusetäisyydelle kodin tärkeimpään tilaan. Lino-pellavakangas on jämäkkää ja mukavan paksua, jolloin ilme on ryhdikäs, mutta silti rennon pehmeä. Pellavassa elävyys ja rypyt ovat toivottuja luonnonmateriaalin ominaispiirteitä. Kankaan voi pestä kotona pesukoneessa, sillä kutistuvuus on vain prosentti, mikä on huomioitu mitoituksessa. Sängynpääty kannettiin kotiovelle ja on itsestään seisova runkoon nojaten L-jalkojen avulla, jotka vain kiinnitettiin päätyyn ruuveilla.

matri-close-blogi-1

Tunne nukkumaan mennessä on vaan täysin eri, kun pään takana on pehmustettu jämäkkä pääty. Olo on turvallinen ja levollinen, sillä selusta on kirjaimellisesti (ja alitajunnan tasolla) turvattu, kuten fengshuin opeissakin sanotaan. Kukaan ei pääse yllättämään nukkujaa selän takaa. Päätyyn on myös mukava nojata ennen nukkumaanmenoa. Etenkin meillä sängynpäädyllä on myös tärkeä tehtävä, sillä katsomme usein tv:tä sängyssä maaten. Kuvien oton ajaksi siirsin sängyn ikkunaseinälle, jolloin pääsin peruuttamaan ja kuvaamaan vähän kauempaa ja toisenlaisista kuvakulmista.

Joissain tiloissa loogisin paikka sängylle tilan käytön takia on sängyn päätypuolen sijoittaminen ikkunan kohdalle. Tällöin sängynpääty on mielestäni ihan ehdoton, samoin silloin jos sängyn päädyn takaa pääsee kulkemaan, jotta nukkujalla olisi turvallisempi ja levollisempi olo nukkuessa. Jos ikkuna ovat epäsymmetrisesti sänkyyn verrattuna, luo pääty selkeyttä myös visuaalisesti kokonaisuuteen.

matri-sangynpaaty-helmalakana-blogi-5

Joululoma on jo ovella, ja omani ajattelin viettää (ainakin iltojen osalta) tiiviisti pellavien syleilemänä uudistuneessa makuuhuoneessamme. Aloitimme juuri katsomaan the Crown -sarjaa Netflixistä. Siis aivan huikean hienoa historiallista daamaa, jonka kuninkaalliseen maailmaan on kiehtova sukeltaa. Olisi mukava katsoa myös joitain elokuvia sängyssä loikoillen sekä lukea kirjoja. Pitkistä unista ja aamuista sängyssä haaveilen myös, vaikka kyllä nekin lapsiperheessä onnistuu vanhempien vuorotellessa ja korvatulppien avulla. Vielä kun lapsukainen pääsisi jyvälle hyvien unien saloista, niin nukkuma-asiat olisivat täydellisesti hallinnassa.

Onneksi kuitenkin makuuhuoneen sisustus on nyt oikein mukavalla mallilla, ja joululoma saa senkin puolesta mielellään alkaa!

Our bedroom makeover was finalised when the bed head and skirting from Matri (by Fennobed) arrived. I could not be happier with our choice of Lino linen fabric (color 03 Gris), which are detachable and can be washed in washing machine easily. The products’ quality is superb, every detail is finished perfectly and the fabric is firm but soft. The materials are certified, so it is a pleasure to bring them into the most important space of a home.

Now I’m dreaming of spending my christmas holiday in bed watching tv-series (the Crown!) and reading books, only leaving the bed to eat something good, and then returning quickly back. After living in this home for some years already, it feels great to be able to say that our bedrooms interior decor is finally as I would hope for. The best christmas gift arrived early this year, thanks to Matri (in cooperation).

Kommentit (6)

 1. NinnuK

  Kaunis ja harmoninen kokonaisuus! Kivat yöpöydät; mistä ne on hankittu?

  • coffeetablediary

   Mukava kuulla, kiitos! 🙂 Juuri harmonia on se mitä makuuhuoneeseeni eniten kaipaan, siksi luonnonmateriaalit, pehmeät sävyt ja simppeli muotoilu toimii itselle parhaiten. Yöpöydät ovat Muuton Stacked -moduulit saarnista, näppärät pieneen tilaan ja nuo saisi seinäänkin asennettua.

 2. Marja

  Todella kauniit kuvat!

  • coffeetablediary

   Kiitos Marja! <3 Oli mukava kuvata ja stailata vähän eri kulmasta kuin yleensä, ja aurinkokin vielä paistoi.

 3. Maria

  Todella kaunis sängynpääty ja kutsuva makuuhuone. Ehdottomasti tilaan lähiaikoina meillekin sängynpäädyn Matrilta. Vielä pitäisi päättää kankaan väri, päätyseinän tapetti on Harlequin Silhouette harmaan/hopean/mustan/ruskean sävyisenä, enkä oikein osaa päättää pitäisikö sängyn päädyn olla tummempi vai vaaleampi. Ehkä sopivan pehmeä tumman harmaa (ei kova musta) sävy olisi paras. Huoneessa on paljon myös valkoista, mm. pellavaverhot ja liukuovi.

 4. Parhaat sisustushankinnat 2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] mieluisin täydennys kotimme sisustukseen tuli makuuhuoneeseemme, kun ihanimmat Matrin pellavaiset sängynpääty ja helmalakana kotiutuivat yhteistyön merkeissä. Samalla makuuhuoneen sisustus valmistui ja kodin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *