Blogit
Coffee Table Diary

Sample Paints

farrow and ball grays down pipe mole's breath strong white
Keittiösuunnitelmia-postauksessa kerroinkin, että suunnitelmissa on keittiön takaseinän maalaus osana tilan sisustuksen viimeistelyä. Ohessa muutamia värivaihtoehtoja Farrow & Ball’ilta, joka on tunnettu huippulaadukkaista maaleistaan sekä ennen kaikkea moniulotteisista ja tyylikkäistä tarkoin määritellyn värikartan sävyistään. F&B:n maalit ovat vähän kuin maalien Hermès ja niitä näkeekin hyvin paljon ulkoimaisten sisustuslehtien jutuissa. Ne kotimme pinnat jotka eivät ole valkoisia, ovat F&B:n maaleilla maalattu ja huomaan palaavani merkin pariin tuon tuosta. Maalit levittyvät todella hyvin ja ovat täysin hajuttomia, sekä myrkyttömiä, mikä on hyvä ominaisuus etenkin lapsiperheessä. Kauniiden sävyjen lisäksi maalausjälki on kalkkisen matta, himmeämpi kuin himmeimmissä perusmaaleissa, ja näin ollen kauniimpi. Meiltä löytyy puuterinen harmaan sävy Skimming Stone olohuoneesta ja musta Off-Black ulko-ovesta. Tyttären huoneessa on hempeää Middleton Pink -sävyä.
farrow and ball grays down pipe mole's breath strong white

Mitä sävyä ajattelin keittiön takaseinään? Alunperin ykkösvaihtoehtona oli jo aiemmin käyttämäni Off-Black myös keittiön takaseinään. En usko, että musta menisi pieleen, löytyyhän sitä muutenkin ripauksina pitkin kotia. Musta jos mikä väri oikein käytettynä ryhdistää ja rytmittää sisustusta. Taidan kuitenkin kallistua vähemmän kontrastiseen ja maanläheisempään sävy suhteessa valkoisiin keittiönkalusteisiin. Niinpä vahvin kandidaatti on kuvissa hieman murretumpi mutainen harmaan sävy Mole’s Breath eli myyrän hengitys. Kuvat on otettu maalien ollessa vielä kosteita, jolloin sävy on hieman eri näköinen. Kuivana Mole’s Breath on harmaampi, mutta kauniin murrettu ja aavistuksen lämmin sellainen.

farrow and ball gray mole's breath
farrow and ball gray down pipe

Tummaa lyijyn harmaata Down Pipe sävyä on paljon kehuttu ja näyttäähän sekin todella tyylikkäältä. Tämäkään valinta ei varmasti menisi pieleen. Murretumpi lämpimämpi Mole’s Breath on kuitenkin lähempänä sitä värimaailmaa, mikä juuri nyt inspiroi eniten. Se on lisäksi sukua olohuoneen Skimming Stone sävylle, joka näkyy keittiöstä olohuoneen suuntaan katsottaessa. Tällöin pitkulaisen tilan vastapäätä olevien seinien sävyt ikään kuin keskustelisivat hyvin keskenään. Murretuilla ja maanläheisistä sävyillä saa luotua kauniin luonnollisen värimaailman, joka ei näytä ollenkaan tunkkaiselta värisävyjen lämmöstä huolimatta, vaan pikemminkin kutsuvalta ja kodikkaalta. Kuten tässä kuvassa.

farrow and ball gray strong white

Entäs tuo kolmas vaihtoehto, eli Strong White? Se on kaunis vaalea kalkinharmaa sävy. Myöskin kuivana viileämpi ja tummempi kuin kosteana kuvanottohetkellä. Sitä olen harkinnut nykyisten puhtaan valkoisten seinien tilalle.

F&B:n maalisävyjen nimet ovat veikeitä mm. eräs upea oranssi on nimeltään Charlotte’s Locks ja toinen mielenkiintoinen murrettu vanhaan roosaan vivahtava väri Dead Salmon. Jokaisesta sävystä on kuvaus, joka on kiinnostavaa luettavaa ja kertoo usein värin historiasta. Useat sävyt ovatkin poimittu historiallisista kohteista menneiltä vuosisadoilta, ja näyttävät silti ajankohtaisilta modernissakin tämän päivän miljöössä. Sävyjen nimet ovat tosin joskus myös hieman harhaanjohtavia. Tummempienkin harmaiden sävyjen nimissä lukee välillä white, joten niistä ei kannata hämääntyä. Kuten ehkä kuuluu, maalien sävyjen tutkiskelu onkin suosikkipuuhaani, niin inspiroivaa!

farrow and ball grays down pipe mole's breath strong white

Koemaalaus, ja tällaiset pikkuiset purkit sitä varten, on muuten ihan mahtava juttu! Tarkastelemalla sävyjä paikan päällä eri kohdissa seinää eri vuorokauden aikoina ja eri valo-olosuhteissa näkee vasta, miltä väri näyttää oikeassa ympäristössä. Perinteiset maaliliuskat ovat vain suuntaa-antavia, joten niihin luottaminen on vähän kuin arpapeliä. Värin sävy luonnossa kun riippuu niin monesta asiasta, kuten luonnonvalon suunnasta ja määrästä, keinovalon sävystä sekä ympäröivien pintojen ja kalusteiden väreistä. Koemaalaus kannattaakin tehdä etenkin murrettuja sävyjä valittaessa. Itse näen maalien kokeilun hauskana osana maalinvalintaprosessia sekä myös jonkinlaisena vakuutuksena, minkä avulla voi säästää aikaa ja rahaa välttämällä virhevalinnat.

Tässä vielä keittiön tulevaa väripalettia hahmoteltuna Moles’s Breathin ja Strong Whiten kera ripauksella messinkiä, jota on ruokapöydän valaisimissamme. Pääsävy tulee olemaan puhdas valkoinen kaapistojen ollessa sen väriset. Nämä muut sävyt tulisivat lähinnä maustamaan ja lämmittämään kokonaisuutta.

farrow and ball kitchen color scheme mole's breath strong white brass
farrow and ball grays down pipe mole's breath strong white

Mikä näistä kolmesta vaihtoehdoista on suosikkisi?

I’ve done some sample painting for our kitchen walls to move on with the finishing touches discussed earlier. My favorite paint brand is Farrow&Ball, because of their amazing color chart with very complex, prestige and deep hues, environmental paints, and super matt finishes. They also provide chance to sample paint with tiny sample pots, which are not available with mainstream paint brands. That is great and can save time and money in the end by helping to avoid mistakes when choosing the color. 


All of the walls in our house that are not painted white are painted with F&B paints. We have Skimming Stone in our living room, Middleton Pink in our baby girl’s room and Off-Black in the front door. This time I tried Mole’s Breath and Down Pipe as alternatives to our kitchen wall. I also tried Strong White and consider it to rest of the walls to create less contrast with the darker wall. The colors look darker and colder when dry than in the pictures which are taken directly after painting. 


I love the muted, earthy and muddy hues of the Mole’s Breath. Warm and cozy gray that would look great with our brass lamps (Artek Golden Bell A330S). It would go also very nicely with our Skimming Stone wall opposite in the living room. Down Pipe is also gorgeous and could not go wrong, neither would Off-Black, but the contrast would be higher. Which one do you like the best?

Kommentit (4)

 1. Mirka – Kauniit Neliöt

  Kaikki vaihtoehdot ovat oikein kauniita. Tuo Mole's Breath vaikuttaa kyllä kivalle sävylle ja toisi varmasti kivasti lämpöä ja kontrastia valkoiseen keittiöön. Milloin saamme kuvia?! 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos, kiva kuulla mielipiteesi! 🙂 Toivottavasti pian pääsen maalitelan varteen ja tänne raportoimaan! Ennen sitä voisin yrittää ottaa myös muutamia "ennen" kuvia.

 2. Anniina

  Mole's Breath näyttää kauniilta sävyltä. Jännä kuulla mihin päädyt!

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla! Se taitaa olla se lopullinen valinta… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *