Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

10 x Sisustuksessa pinnalla | Milanon messut 2016

Salone trendit-3

Vihdoin messuraporttia Milanon 2016 huonekalumessuilta! Maailman suurimmat sisustusalan messut Salone del Mobile järjestettiin viime viikolla 55. kerran. Messut ovat todellinen suunnannäyttäjä ja kasvattavat asemaansa sisustusalalla vuosi vuodelta. Kävijämäärä ja messujen koko oli huikean suuri, joten todella kattavaan kierrokseen olisi pitänyt varata useampi päivä aikaa. Koin silti saaneeni paljon irti jo yhdessä päivässä asennoituen siihen, että kaikkea en ehdi nähdä kuitenkaan.

Oli myös mukava messujen lisäksi kiertää Milanon design weekin tapahtumia ympäri kaupunkia, joita kutsutaan yhteisesti nimellä Fuorisalone. Moni alan yritys, pieni ja suuri, olikin messujen sijaan panostanut esillä oloon kaupungilla. Kuten Marimekko upealla kotimaiseksi laitetulla tunnelmallisella vanhalla asuinhuoneistollaan, josta juttua blogissani vielä tämän viikon aikana lisää. Nyt on kuitenkin messujutun vuoro, joten tervetuloa kierrokselle Salone del Mobileen kanssani! Ohessa 10 havaintoani messuilta, mikä on nyt sisustuksessa ajanhengen mukaista.

Salone trendit-6

1. Roosa, terrakotta, munakoiso, vihreä, tummat sävyt

Yleisvaikutelma värien suhteen messuilla oli todella tumma, mitä hämyisä valaistus korosti. Messuosastojen seinät olivat poikkeuksetta aivan tummat, useimmiten jollain harmaan sävyllä maalatut. Tummanpuhuvaa värimaailmaa piristivät ainoastaan roosan, persikan, terrakotan sävyt tummentuen aina luumuun ja munakoisoon asti.

Vihreä oli hyvin pinnalla laajalla skaalalla ja murrettua keltaista näkyi hieman. Meillä päin kovin trendikäs sininen loisti lähestulkoon kokonaan poissaolollaan kuten myös valkoinen väri. Taisin nähdä vain muutaman valkoisen messuosaston satojen joukossa –  pohjoismaisilta merkeiltä yllättäen.

Salone trendit-5

2. Sametti

Vastaan ei tullut juuri osastoja, missä samettia ei olisi käytetty tekstiileissä. Ylellinen sametti oli materiaaleista ehdottomasti suosituin ja samettisohvista olisi voinut saada yliannostuksen, ellei se kuuluisi omiin suosikkeihin.

3. Aasia ja Art Deco

Aasia näkyi useissa yksityiskohdissa etenkin stailausten osalta. Myös art deco -vaikutteita näkyi paljon, niin kuin alkuvuonna Tukholman messuillakin. Hauskana elementtinä useissa sisustuksissa oli käytetty eläinaiheita, isoina posliinipatsaina, valasimissa tai öljyvärimaalausten hahmoina.

Salone trendit-7Salone trendit-12

4. Näyttävät valaisimet

Valaisimet olivat todella huikeita ja näyttäviä. Modernit vanhasta ajasta vaikutteita saaneet kattokruunut, useimmiten messinkisellä rungolla ja lasikuvuilla olivat todellinen hitti.

5. Savuinen puu ja lasi

Tummaa puuta täysin himmeänä näkyi paljon kalusteissa, usein savuisissa sävyissä. Savuista lasia ja peilejä oli myös käytetty runsaasti.

Salone trenditSalone trendit-8

6. Mad Men ja hotellityyliä  

Tummanpuhuvasta paljon puuta ja maskuliinisien sävyjen hallitessa tyylillisesti useat italialaisbrändien osasto näyttivät siltä, kuin Mad Menistä olisi haettu inspiraatiota lopputuloksena mid century modern -vaikutteinen hotellimainen sisustus. Hotellimaisuus tuli vähäeleisistä matalista sohvista sekä pöydistä, tyylikkäistä hallituista istuinryhmistä ja integroiduista valaistusratkaisuista. Italialaisen estetiikan mukaiset linjakkaan elegantit sisustukset eivät juuri rönsyilleet skandinaavisen kodikkaasti.

Salone trendit-9

7. Avoimet hyllyt

Erilaisia avonaisia kirja- ja seinähyllyratkasuja riitti jokaiseen lähtöön. Ne ovatkin oivia säilytysratkasuja harkituille asetelmille ja kauniille esineille. Myös monissa vaatekaapeissa oli lasiovet, jolloin vaikutelma on vaatehuonemainen.

Salone trendit 2-2

Salone trendit-11

8. Viherkasvit

Viherkasvit olivat myös Milanon messuilla erittäin suuressa suosiossa. Peikonlehtiä etenkin oli paljon maljakoissa ja ruukkukasvit olivat valloittaneet hyllyköt sekä kokonaisia seinämiä. Ne toivat mukavaa kodikkuutta ja raikkautta pääosin tummaan ja virtaviivaiseen sisustusmaailmaan.

9. Moderni klassisuus

Klassisia vaikutteita oli paljon havaittavissa modernien merkkien sisustuksissa. Oli moderneja kattokruunuja ja asetelmamaalauksia. Messinki oli metalleista suosituin.

Salone trendit 2

Salone trendit-4

10. Marmoria kaikissa sävyissä

Marmorin suosio sisustusmaailman aallonharjalla sen kun jatkuu. Perinteisintä vaaleaa carrara-marmoria näki vähemmän. Sen sijaan vihreä, ruskea, harmaa ja musta marmori olivat hyvin pinnalla etenkin pöytien tasoina. Hyvältä näytti ja kelpuuttaisin omaankin kotiin!

Salone trendit-2

Trends spotted in Salone del Mobile 2016

Kommentit (5)

 1. Riikka

  Messujen suuruutta kuvaa hyvin se, ettei minun kamerastani löydy ainottakaan kuvaa näistä samoista kohteista 🙂 Työstän parhaillaan keittiöpostausta…

  • coffeetablediary

   No älä muuta sano! Hauska, että olet bongannut ihan muita juttuja, ne on luultavasti puolestaan niitä, mitä en itse ehtinyt nähdä, joten odotan innolla messujuttujasi 🙂 Mukavaa viikonlopun alkua teille!

 2. Milanon messuilla 2016 | AJK-Sisustussuunnittelijat ry

  […] Kirjoittaja on pääkaupunkiseudulla työskentelevä sisustussuunnittelija, joka kirjoittaa sisustusblogia Coffee Table Diary. Lue lisää Milanonen messuista täältä! […]

 3. Uusi sisustustrendiväri ruskea? – Meillä Kotona -blogit

  […] ruskeaan saattoi alkaa Milanon matkalla viime keväänä. Siellä ihastutti ruskea marmori ja savuiset lasit sekä peilit. Lukuisat Mad Men […]

 4. Sisustustrendit 2017 | Värit ruskea ja beige tekevät paluun

  […] Kukapa olisi pari vuotta sitten innostunut pitkään pannassa olleista ruskeasta ja beigestä, mutta nyt pidemmän tauon jälkeen kiva saada nämäkin takaisin sisustukseen, kuten jo syksyllä fiilistelin postauksessa Ruskean paluu sisustukseen. Lisäksi uskon tumman ruskean puun ja puun eri sävyjen lisääntyvän vielä entisestään tänä vuonna. Palaakohan merbau-parketit takaisin jossain vaiheessa? Savutammi on kieltämättä todella kiehtova ja kaunis materiaalisävyyhdistelmä yhtenä esimerkkinä, sitä näkyi paljon jo viime kevään Milanon sisustusmessuillakin. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *