Blogit
Coffee Table Diary

Kuninkaallinen kahvihetki

royal-copenhagen-muki-coffee-table-diary

Ikuisuusprojektini astiakaapin päivitys on ottanut askeleen eteenpäin. Olen luopumassa isosta joukosta kivoja astioita, jotka eivät kuitenkaan ole täysin oikeita kotiimme. Haaveissa siintää tilalle vapautuneiden hyllyjen täydennys Royal Copenhagenin astioilla. Ostin ’testiin’ kolmen mukin setin, jossa oli yksi iso kukallinen Blue Fluted Mega, yksi pienikukallinen Blue Fluted Plain (kuvassa) ja kolmas kokonaan valkoinen White Fluted. Ihania ovat käytössä, ainakin näin lyhyen tutustumisen jälkeen!

royal-copenhagen-muki-coffee-table-diary

Isokukkainen kolmesta tuntuu vieraimmalta, mutta ihanan pirteä sekin on omalla tavallaan. Epäröin lähinnä sinistä väriä, jota kodistamme ei muuten juuri löydy. Myös kuvioon kyllästyminen mietitytti. Väri on kauniin hento ja kuvio ei onneksi hyppää lainkaan silmään, vaan on ennemminkin ihanan klassinen ja herkkä yksityiskohta mukin muodon ollessa sopivan moderni ilman korvaa. Kupeista olen nauttinut myös aamupalajugurttiani, toimi siinäkin.

Astiat maalataan tänäkin päivänä käsin ja pohjassa on maalaajan nimikirjaimet, mikä on mielestäni kiehtova yksityiskohta. Keräilyä tämä sarja vaatii ihan hintansakin puolesta, vaikka huutokaupoista saattaa tehdä hyviä löytöjä. Tykkään myös ajatuksesta sekoittaa merkin eri astioita, jotka ovat sopivan samantapaisia keskenään eri sarjojen välillä. Tiesittekö muuten, että suomalainen Fiskars Group omistaa nykyisin 1775 perustetun Royal Copenhagenin?

royal-copenhagen-muki-coffee-table-diary

Mielestäni arjen käyttöesineet, kuten astioiden, pyyhkeiden ja vuodevaatteiden kuuluisi olla erityisen mieluisia ja laadukkaita, sillä käyttökertoja tulee lukemattomia vuosien aikana. Aamu alkaa paremmin kun kahvin nauttii hurmaavasta kupista ja uni tulee paremmin laadukkaissa lakanoissa, kuten hotelleissa yöpyessä muistaa. Uskon syvästi hyvän muotoilun ja arjen estetiikan suureen merkitykseen elämän laadun parantajan, ja niinpä astioideni päivitys lemppareiksi onkin korkealla kodin laittamisen agendallani.

Ihanaa sunnuntai-iltaa lämpimän kupposen ääreltä!

I’m in the middle of updating my tableware because the old ones did not feel just right. Got a set of three mugs of three different series from Royal Copenhagen to test how they suit our home. I must say coffee and tea tastes better when drank from these beauties, and pattern and color also feel great regardless of slight hesitation I had earlier.

Kommentit (5)

 1. Anniina

  Ihan samoin ajattelen käyttöesineistä, joita listasit.

  Ja tuo kuppihan on aivan täydellinen <3

  • coffeetablediary

   Miten en kummastu kun ajatuksemme tässä(kin) asiassa kohtaa? <3 Kiitos, kuppi on hetki hetkeltä entistä ihastuttavampi!

 2. 10 x Parasta nyt | Joulukuu – Meillä Kotona -blogit

  […] Copenhagenin mukia lisää! Tilaukseen lähti saman tien sama kolmen erilaisen mukin setti, kuin aiemminkin hankittu, jossa on yksi valkoinen ja kaksi erilaista sinikukallista […]

 3. Parhaat sisustushankinnat 2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] käytetään oikeastaan enää silloin kun kahvinjuojia on isompi joukko, kuten juhlissa. Myös Royal Copenhagenin mukien hankinta oli vuoden parhaita päätöksiä ja kokoelma täydentyy sitä mukaa, kun muumimukit […]

 4. Astia- ja vaatekaapilla | Tyylien sekamelska vai hallittu kokonaisuus?

  […] sävyjen kera! Olen vihdoin edennyt Royal Copenhagen haaveissani askeleen eteenpäin ja hankkinut aiemmin kotiutuneiden mukien kaveriksi muutamia lautasia sekä kulhoja. Astiat on valittu erityisesti aamiaishetkiä ajatellen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *