Blogit
Coffee Table Diary

Reading Now

Pakkasin pinon lukemista mukaani mökille. Kotona on välillä vaikea malttaa pysähtyä lukemaan. Aivan liian usein tulee vietettyä aikaa muun muassa tietokoneen ääressä jumittaessa. Tiedättekö? Mökillä on ihan oma elämän rytmi. Arkirutiinit eivät rasita, joten lukeminen on helpompaa. Otin kirjani ja lehteni mukaan eilen ja vietin rauhallisen hetken niiden parissa rantakalliolla. Niin ihanaa! Tässä lukemisiani juuri nyt muutaman suosituksen kera.

Kirjoista luvussa on todella koukuttava Marie Kondon The Life-changing magic of tidying up. Olen ahminut kirjan hetkessä jo puoleen väliin ja sormet syyhyten odotan oman siivousprojektini lanseerausta. Kyseessä on suuren maailmanlaajuisen suosion saavuttanut siivousfilosofia, joka on antanut itselleni paljon ajateltavaa. Ihan naurattaa välillä kun lukee japanilaisen siivouskonsultin kuulemia selityksiä siitä, miksi lukuisista asioista ei muka voi hankkiutua eroon. Aivan kuin omasta suusta. Uskon kirjan antavan paljon puhtia kodin järjestykseen saattamiseen, inspiraatiota ainakin. Kesken on myös Haruki Murakamin klassikkokirja Norwegian Wood. Minusta on ihana lukea vieraisiin maihin, aikakausiin ja kulttuureihin sijoittuvia kirjoja. Kirja sijoittuu Japaniin, joka kuuluu ehdottomasti niihin maihin, joihin haluaisin vielä matkustaa. Muutenkin lukemisen arvoinen ja kiehtova kirja.

Lehdistä mukana on Kinfolk Magazine lehden uusin numero. Rakastan lehden filosofiaa ja kauniita kuvia sekä kuvituksia. Lehti on ennemmin kuin kirja täynnä ihastuttavia kuvia ja mielenkiintoisia juttuja, joihin voi palata uudestaan ja uudestaan. Uusin numero keskittyy työskentelyyn yrittäjänä. Mielenkiintoinen aihe, jota olen itsekin viime aikoina pohdiskellut perustettuani alkuvuonna oman yritykseni. Vaikka kyse on omalla kohdallani toistaiseksi pienimuotoisesta toiminnasta, on arvostus yrittäjiä kohtaan noussut vielä entisestään. Uskon, että riippumatta siitä kenelle töitä tekee, on yrittäjäasenne todella tärkeä nyt ja tulevaisuudessa. Kauneimpiin sivuihin tässä numerossa kuului tuo kuva Yvonne Konén liikkeestä Kööpenhaminasta. Tilassa on näyttävä lyyraviikuna ja kauniit puuterin vaaleanpunaiset seinät. Näyttää muuten upealta rosoista rantakalliota ja sen värejä vasten.

Sisustuslehtiä on tietysti myös vino pino mukana. Kotimaiset lehdet, sekä ulkomaiset suosikkini. Suurin inspiraatio useimmiten löytyy ulkomaisista lehdistä – sitä ominta tyyliä on vaikea löytää toisinaan kotimaisista julkaisuista, vaikka ne aina luenkin. Tosin ilahduttavasti viimeisin Glorian koti lehden numero oli todella hyvä. Myös Avotakka on uudistunut onnistuneesti ja olen löytänyt lehden sen myötä. Ruotsalainen Residence kuuluu ehdottomasti suosikkisisustuslehtiini. Lehden parasta antia on kauniit kotijutut persoonallisen tyylikkäistä kohteista, lisäksi lehdestä löytyy mielenkiintoisia tuoteuutuuksia. Kokonaisilme on miellyttävän selkeä.  Elle Decoration UK kuuluu myös sisustuslehtien suosikkeihini, ja niihin joita tilaan. Kauniit isot kuvat, mielenkiintoiset jutut, tyylikäs taitto ja korkea laatu on asioita, joita lehdessä arvostan. Uusin numero keskittyi muun muassa viherkasveihin, ja tuo tilaajaversion kansi oli aivan ihastuttava. Viherkasveja saviruukuissa, ei sen monimutkaisempaa, mutta samalla niin raikasta ja kodikasta.


Loppuun vielä pieni muistutus. Huomasithan, että Blogilista lopettaa 1.6.? Blogia voit jatkossa seurata helposti seuraavissa sovelluksissa Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest. Tykäämällä saat tiedon uusista postauksista kätevästi ja reaaliaikaisesti. Tulossa pian myös blogin ensimmäinen arvonta seuraajien kesken ihanan palkinnon kera kiitoksena teille ihanille lukijoille!


Here are are some books and magazines I’m currently reading. I spend a quite moment sitting on rock by the lake and enjoyed reading in the silence. Very relaxing and inspiring! I’m currently reading a bestseller The Life-changing magic of tidying up by Marie Kondo and got instantly hooked. My own project is yet to be launched, can’t wait to get my house! I also read Haruki Murakami’s Norwegian Wood. Very inspiring, partly because it is situated in Japan, which is my long time travel destination wish. From the magazines I have both Finnish and international issues. Kinfolk Magazine keeps inspiring me every time. Such beautiful pictures and interesting articles. I love the magazine’s aesthetics and down to earth philosophy and world view. Swedish Residence Magazine is another favorite with stylish look and beautiful home featured. I also love Elle Decoration UK’s subscriber’s issue’s cover without texts. This time there are beautiful house plants in the covere, fresh, simple and cozy.


Finally, I kindly remind you to follow the blog on Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest. This way you get info about the new blog posts easily. There will be a give-away for all subscribers soon with a really nice price as thanks to you all lovely readers!

Kommentit (3)

  1. Sofia F

    Elle Decoration UK on omiakin suosikkejani! Joskus harkitsin sen tilaamista, mutta jostain syystä olen tyytynyt ostelemaan irtonumeroita. Mukavia lukuhetkiä 🙂 Siivousfilosofiasta kertova kirja kuulostaa mielenkiintoiselta!

  2. coffeetablediary

    Kiitos Sofia! 🙂 Tilaajalehdessä ihanaa on just nuo tekstittömät kannet eri kuvalla, joten niitä on kivempi pitää esillä kun on vielä kauniimpia! Suosittelen tsekkaamaan tuon KonMarin jos järkkäilyjutut yhtään kiinnostaa, on tosi mielenkiintoinen. Mukavaa viikkoa! 🙂

  3. KonMari-menetelmän perusperiaatteet ja projektini esittely

    […] kirjan ”The Life-Changing Magic of Tidying Up” (Siivouksen elämänmullistava taika) jo puolitoista vuotta sitten, vakuutuin lukemastani ja innostuin, mutta aloittaminen jostain syystä jäi. Vuosi vaihtui ja sen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *