Blogit
Coffee Table Diary

Pomegranate Chocolate Pavlova

Pomegranate chocolate pavlova
Pomegranate chocolate pavlova with sparkler
Tässä ohje suklaiseen granaattiomena pavlovaan. Ihanan makuinen ja helppo jälkiruoka vaikka uudeksi vuodeksi, jos sellainen on vielä hakusessa! 

Olen herkkusuu ja rakastan leipomista. Vaikka muuten olen melko pedantti, keittiöjutuissa olen todella huithapeli. Sovellan ohjeita lähes aina ja määrätkin ovat usein sinne päin fiiliksen mukaan. Tämä huomioiden, leipomukseni onnistuvat useimmiten (yllättävänkin) hyvin. Ehkä se hyvä fiilis itse tekemiseen välittyy lopputuotoksiin myös näissä asioissa.

Tämä suklainen pavlovapohja on domestic goddess Nigella Lawsonin ja klassikko jo keittiössäni. Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan laittamaan päällä vadelmia, mikä on ihana vaihtoehto etenkin kesällä. Koska nyt on granaattiomenan kuumin sesonki, päätin kokeilla pavlovaa sen kera.

Granaattiomena on mielestäni ehkä yksi kauneimmista hedelmistä. Todella herkullinen ja terveyttäkin edistävä. Pienenä miinuksena hedelmän ”kuorimisesta” helposti syntyvä sotku ja hedelmälihan vahva pigmentti, joten kannattaa käyttää essua välttyäkseen ikäviltä tahroilta. Mikäli haluat nopeuttaa prosessia ja skipata kuorimisvaiheen, osta kaupasta tuoreita granaattiomenan siemeniä, jos niitä on saatavilla. Ainakin Stockmannin Herkun valikoimissa olen niitä nähnyt.

Tykkään yleisesti ottaen käyttää aitoja raaka-aineita kuten voi ja kerma, mutta tässä pavlovassa kuitenkin teen poikkeuksen. Kerman sijasta käytän useimmiten vaahdoksi vatkattua vaniljacremeä, joka on vähän kermaa raikkaamman makuinen vaihtoehto. Lisäksi vanilja täydentää kivasti muita makuja, joten suosittelen maustamista vaniljasokerilla jos käytät kermavaahtoa.

Viime jouluna tarjoilin tätä jälkiruoaksi aattona, jolloin laitoin cremen päälle tummista kirsikoista tehtyä hilloa sinne tänne sekä tuoreita karhunvatukoita ja suklaata. Maistui herkulliselta ja oli kauniin talvinen versio tummine väreineen. 

Jos haluaa pistää hieman överiksi ja tuunata pavlovan uuden vuoden teemaan sopivaksi, voi koristeeksi laittaa palamaan tähtisädetikun juuri ennen pöytään tarjoilua. Enjoy!
Suklainen Granaattiomena Pavlova
Marenkipohja
6 isoa valkuaista
3,5 dl sokeria
3 rl tummaa kaakaojauhetta (siivilöitynä)
1 tl balsamiviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
50 g tummaa suklaata (hienoksi rouhittuna)
Päälle
1 tölkki vaniljacremeä (vaahdotettuna, tai kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna)
1 granaattiomenan siemenet
3 rl tummaa suklaata (karkeaksi rouhittuna)
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimella kunnes vaahto on melko kiinteää. Lisää joukkoon sokeri lusikallinen kerrallaan seosta vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Kääntele joukkoon kaakaojauhe, viinietikka ja suklaa. Levitä massa pyöreäksi tasaiseksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle uunin pellille. Nosta kuumaan uuniin ja tiputa uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista noin 1-1h 15 min riippuen uunin tehosta, kiertoilmauunilla vähempi aika riittää. Pohja on valmis kun reunat ovat rapeat, mutta keskiosa vielä hieman pehmeä. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku raolleen ja jätä pohja uuniin viilentymään. Vatkaa vaniljavaahto kuohkeaksi ja mahdollisimman kiinteäksi. Leikkaa granaattiomena kahtia ja irrota siemenet (hedelmäliha) valkoisesta osasta. Pohjan viilennyttyä, siirrä se tarjoiluastian päälle. Levitä päälle creme. Lisää granaattiomenan siemenet. Lopuksi ripottele päälle suklaarouhe. Ohjeesta riittää noin 8-10 hengelle. Kuvissa mini kokoinen versio pienemmillä määrillä.

Here’s a recipe for a delicious and easy dessert for example for the New Year’s Eve. The chocolate pavlova recipe is from the domestic goddess Nigella Lawson. Instead of serving it with raspberries like in Nigella’s version, I used pomegranate seeds this time. Another delicious alternative in winter is to use boysenberries and black cherry jam on top of the creme. To tune it up to suit the New Year’s Eve theme, you could light a sparkler on top of the pavlova just before serving it. Enjoy! 

P.s. Follow my blog with Bloglovin

Kommentit (2)

  1. Anniina

    Vaikuttaa herkulliselta! Leipomus sopii varmasti monenlaiseen tilaisuuteen syys-talvikaudella eri virityksillä, kivoja vinkkejä 🙂

    • coffeetablediary

      Kiva jos vinkeistä oli hyötyä! Suosittelen kokeilemaan. Ja on tosiaankin helposti varioitavissa sesongin herkkujen avulla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *