Blogit
Coffee Table Diary

Pihainspistä ja projekti Terassi

Vipp terassi 640-6

Pitkästä aikaa pihajuttujen pariin! Olen häärännyt viime viikot tiiviisti oman pihan suunnitelmien parissa iltaisin sekä etsinyt pihainspiraatiota. Oheiset kuvat Vipp:iltä ihastuttavat suuresti yksinkertaisuudessaan ja rennon fiiliksen puolesta. Pidän myös ajatuksesta, että sisä- ja ulkotilat ovat saumattomasti toisiinsa yhteydessä, kuten näissä kuvissa.

Vipp terassi 640

Tämän kesän ykkösprojekti meillä kotona sijoittuu takapihallemme. Taustoista sen verran, että pihamme tilanne oli sanalla sanoen surkea muuttaessamme taloon muutamia vuosia sitten. Remontoimme koko 50-luvulla rakennetun omakotitalon sisältä lämmitysjärjestelmää, sähköjä ja pintoja myöten. Myös salaojat uusittiin, mikä tarkoitti pihan repimistä auki talon ympäriltä, jolloin se näytti rakennustyömaalta kun sisätyöt oli tehty. Ei mikään mieltä ylentävä näky. Jättiremontin imaistessa koko budjetin, pihan suhteen olemme joutuneet etenemään baby steps.

Vipp terassi 640-3

Ensiksi kutsuimme maisema-arkkitehdin apuun ja saimme hänen ammattitaidolla luotua yhdessä hienon vision siitä, mihin suuntaan pihaa lähteä rakentamaan. Koska pinta-alaa tontilla riittää, kyseessä voi olla jopa kymmenen vuoden projekti, vaikka ei kai puutarha koskaan ole täysin valmis. Etupiha rakennettiin pari vuotta sitten, tosin hieman aaltoilevammin kuin luonnoksesa, fengshui-hengessä. Mukava tulla kotiin kun vastassa on aina kauniisti kukkivia kukkia.

Vipp terassi 640-7

Takapiha on ollut boheemisti vähän rempallaan, mutta nyt siihenkin on tulossa muutos. Kukkameren valloittaman etupihan vastapainoksi haluan yksinkertaisen, helpon ja vehreän takapihan, jossa terassi on pääosassa ja kukkapenkit sivuroolissa. Pihamme on osittain hyvin luonnontilassa ja metsikköäkin löytyy ympäriltä.

Vipp terassi 640-4

Suunnitelmissa on siis ison puuterassin rakentaminen takapihalle aivan lähiaikoina. Terassi tulee kahteen osaan, koska talon vierusta jää suurimmaksi osaksi päivästä varjoon, jolloin terassia pitää hivuttaa aurinkoisemmille aluille pois päin talosta. Suunnitelmasta poiketen puuterassi jatkuu kapeana kaistaleena koko talon pituudelta. Ympärille tulee myös vähän nurmikkoalueita ja kaivamme esiin osittain maanpeitekasvien peittämää kalliota.

Vipp terassi 640-5

Terassin materiaaliksi on valikoitumassa helppohoitoinen leveälankkuinen siperianlehtikuusi, joka harmaantuu kauniisti auringossa. Luvassa toki myös terassin kalustamista, sisustamista, aidan maalausta ja takapihan istutusten tekoa. Valaistuksen suunnittelua ja haveissa myös muutama lasiovi, jotta tuo yhteys talosta pihalle paranisi.

Kesäloma taitaakin kulua tänä vuonna hyvin pitkälti pihan kimpussa. En millään malttaisi odottaa sitä hetkeä kun voin hipsiä juomaan aamukahvini omalle terassille, siispä täytyy laittaa hihat heilumaan.

Vipp terassi 640-2

Terrace dreaming and outdoor living inspiration from Vipp.

Pictures: Vipp

Kommentit (1)

  1. 10 x Parasta nyt | Toukokuu – Meillä Kotona -blogit

    […] Terassiprojektimme etenee kovaa vauhtia. Nyt on takapiha kaivettu ja ensi viikolla alkaa rakennus, minkä jälkeen luvassa se paras osuus, eli terassin sisustaminen. Minulla alkaa olla jo aika hyvä kuva siitä, minkälaisia kalusteita ulos haluan ja pöytäkin on jo tilattu. Täytyykin tehdä ihan oma juttu kalustepoimintojen kera. Terassiaiheisia juttuja siis luvassa enemmänkin kesän kuluessa. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *