Blogit
Coffee Table Diary

Petit St Louis | Ihastuttava putiikki

Petit st louis Lahti

Petit st louis Lahti byredo tuoksutPetit st louis Lahti

Piipahdin viikonloppuna ihastuttavassa Petit St Louis -putiikissa Lahdessa, jossa käynti on ollut jo tovin suunnitelmissa. Ihana kokemus! Kyseessä on kaunis pieni, pääosin vaatteisiin keskittyvä liike, jonka vaatereikeillä riippui toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä huolella valikoituja vaatekappaleita. Muun muassa Acne Studios kuuluu edustettuihin merkkeihin, jonka suosittuja ja nopeasti loppuun myytyjä Canada-huiveja löytyi liikkeestä vielä muutamia kappaleita. Myös sisustamisen ystäville liike tarjoaa paljon silmäniloa, sillä esillepano, tunnelma ja sisustus yksityiskohtineen ovat viehättäviä.

Petit st louis Lahti byredo tuoksut

Putiikin valikoimasta löytyy ainoana Suomessa ruotsalaisen parfyymitalo Byredon tuotteita, joiden maailmaan sain innostuneen ja asiantuntevan kierroksen pohtiessani olisiko aika vaihtaa parfyymiä. Liikettä pitävällä Heidillä on upea tietämys Byredon tuoksuista sekä käsitys muun muassa siitä, minkälainen tuoksu sopii kullekin persoonalle, miten tuoksut muuttuvat iholla sekä mitkä tuoksut ovat sukua toisilleen. Lumoutuneena pääsin matkaamaan maailman ympäri tuoksutellessani toinen toistaan ihanampia vaihtoehtoja. Olen käyttänyt jo vuosia merkin Blanche-tuoksua, jolle löytyi vaihtoehtoisiksi seuraajiksi raikas Mojave Ghost sekä voimakkaampi Black Saffron, joiden näytetuoksut sain mukaani koekäyttöön. Myös Byredon hienostuneita tuoksukynttiöitä täytyi tietysti nuuhkia.

Petit st louis blogi-4

Herkkusuille tiedoksi, että ihana Lakrids by Johan Bülow on myös edustettuna, jonka ystävänpäivän kauniisti pakatattuja Love-lakuja sekä Easter-minttulakuja pääsin maistelemaan ja muutama pakkaus lähti mukaanikin ostoskassissa. Siinä muuten suloinen ystävänpäivälahjaidea! Liike on tosi viehättävällä tavalla sisustettu ja palvelu ystävällistä, tunnelman ollessa mukavan välitön ja kansainvälinen. Lähempänä asuville mainittakoon, että liikkeessä järjestetään toisinaan myös erilaisia tapahtumia, kuten valokuvanäyttelyjä.

Onneksi sukulaisiamme asuu Lahdessa, niin silloin tällöin tulee kaupungissa käytyä, sillä tänne täytyy päästä uudestaankin. Petit St Louis postittaa tuotteitaan ympäri Suomen, minkä lisäksi heidän oma kauppa-auto kerää ja toimittaa tilauksia silloin tällöin pääkaupunkiseudulle. Hauska idea mielestäni ja loistava lisä palvelutarjontaan. Käynti liikkeessä muistutti minua taas siitä, miksi kivijalkaputiikkeja ehdottomasti tarvitaan ja niiden suosiminen kannattaa. Ostoskokemus on parhaimmillaan jo elämys itsessään ja niin eri tasolla kuin nettikaupassa asioidessa. Petit St Louis on oikea helmi ja putiikki juuri makuuni, jossa suosittelen lämpimästi käymään vähän kauempaakin!

Petit St Louis, Rautatienkatu 18, Lahti

Petit St Louis is a charming boutique in Lahti with a hand picked assortment mainly consisting of clothes and accessories. They also sell perfume house Byredo’s niche scents and candles, as the only reseller in Finland. The interior is very stylish, atmosphere lovely, and the customer service is very friendly. Definitely worth visiting also from a longer distance!

Kommentit (4)

 1. Lumo

  Vuosia kävin Lahdessa työasioissa paljon Lahdessä, mutta en enää. Harmi, olisi kiva käydä tuossa paljin puhutussa putiikissa.

  • coffeetablediary

   Yllätti positiivisesti, vaikka olin myös kuullut hyvää! Kannattaa ehdottomasto pitää mielessä, jos vaikka Lahden ohi ajaa jollain reissulla tms. 🙂

 2. Ale-Anna

  Hei, kiitos hyvästä kirjoituksesta! Petit St Louis on kyllä ihan uus tuttavuus mulle, mutta jo pelkästään tämän kirjoituksen perusteella olisi hauska vierailla putiikissa joskus. Löytyyköhän näitä liikkeitä muualta kuin Lahdesta? Ei ole koskaan tullut Helsingissä vastaan.

  • coffeetablediary

   Heippa! Kiva jos kirjoituksesta oli hyötyä! Petit St Louis sijaitsee tosiaan vain Lahdessa. Kannattaa kuitenkin seurata liikettä eri kanavissa, sillä kauppa-auto käy silloin tällöin Helsingissä ja postittavat kyllä muutenkin ympäri maan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *