Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Toukokuu

Baby's breath-2

1. Harsokukka

Yksi suosikkikukistani keväisin on herkkä harsokukka ja siitä etenkin laventelin sävyinen laji. Kukka muodostaa kauniin parin valkoisen maljakon kanssa ja löytää väriparin Tokiosta ostetun maljakon kera. Harsokukan englanninkielinen nimi ’baby’s breath’ on niin ikään ihastuttava ja hienosti kukan olemusta kuvaava. Tiesittekö muuten, että harsokukkaa voi kasvattaa myös perennana puutarhassa?

2. Elokuva: Yön eläimet

Tom Fordin ’A Single Man’ on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani. Esteettisyydessä harva toinen yltää samaan. Niinpä oli kiinnostavaa katsoa saman ohjaajan uusin teos ’Yön eläimet’ (Nocturnal animals, 2016). Elokuvassa oli rujompia kohtauksia kuin esikoiselokuvassa, mutta elokuva oli hieno, jännittävä, tyylikäs ja visuaalinen niin ikään, tarinan jäädessä mieltä kutkuttamaan pidemmäksi aikaa.

3. Äitienpäivä

Toukokuun kohokohtiin kuului ehdottomasti äitienpäivä, jota vietimme kotona sekä Långvikin brunssilla ystäväperheen kanssa. Loistava brunssipöytä oli vastassa lukuisine taidolla valmistettuine herkkuineen, samoin kuin lapsiperheelle sopivan leppoisa meno. Tämän vaihtoehdon pidämme mielessä myös jatkossa! Äitienpäivä kieltämättä herkistää  ja innostaa miettimään tähän astista taivalta äitinä eri vaiheineen.

Lila harsokukka -3

4. Grillikauden avaus

Tuntuu, että toukokuussa on tapahtunut ihan valtavasti, kun kevät oli niin kovin myöhässä. Myös ensimmäiset grillailut ajoittuivat tähän kuuhun ja niissä noudatimme aika perinteistä linjaa.

5. Pionit

Ei varmasti tule yllätyksenä, että tämän kuun lempikukkani maljakossa on ollut kukkien kuningatar pioni. Pionien muoto ja huumaava tuoksu on yhdistelmä, joka vie jalkani alta. Perennapenkissäni on muutamien pionien ryhmiä muiden kukkien joukossa, mutta joku päivä puutarhassani on vielä yksi suuri erillinen pionipenkki.

6. Kukkien paras sesonki

Toukokuussa luonto puhkeaa kukkaan, sini- ja valkovuokot luonnossa, sitten esikot, kirsikkapuut, tulppaanit sekä kauden uutuutena ihanat Thalia-narsissit omassa puutarhassa. Hieman haikea olo samalla, kun on ollut niin kiire ja ohjelmaa, että tuntuu ettei ihan ehdi täysillä pysähtyä kukkien äärelle. Ehkä joku vuosi voisi lohkaista vuosilomasta viikon ja omistaa sen puutarhasta nauttimiseen?

Kesällä myös tuoksukynttiläni tuoksuvat kukille. Kukkatuoksuisa yksi ehdoton suosikkini jo useamman vuoden ajalta on Byredon Fleur Fantome.

Baby's breath-1

7. Mökkielämää

Myös vuoden ensimmäinen mökkireissu sijoittui toukokuulle. Yöuneni ovat olleet huonohkoja koko kevään, mutta mökillä nukuin pitkästä aikaa kuin pieni vauva, kuten aina. Raitis ulkoilma, metsän läheisyys ja elämän yksinkertaiset ilot ovat parasta vastapainoa normaaliin arkeen, säistä viis. Oikea hyvinvointiloma koko perheelle!

8. Klassikkojen viehätys

Miten nuo klassikot aina jaksavatkin sykähdyttää? Hyvänä esimerkkinä suomalaisen muotoilun ikisuosikki Aalto-vaasi, joka pitkästä aikaa esille kaivettuna näytti ja tuntui juuri täydelliseltä. Myös uudet Artekin Riihitie-ruukut toistavat tunnistettavaa ajatonta kaunista Alvar Aallon kädenjälkeä. Muista viime aikoina ihastuttaneista suomalaisista klassikoista mainittakoon Ultima Thule -sarjan astiat.

Lila harsokukka -2

9. Kivaa tuotetestailua

Yksi kivoista puolista blogin pitämisessä on päästä testailemaan milloin mitäkin tuotteita. Yhtä kaikki, oli kyse testattavien tuotteiden maininnasta tai varsinaisista yhteistöistä, valitsen aina huolella blogissa näkyvät merkit, huolehtien aina siitä, että ne ovat linjassa tyylini kanssa ja aidosti maininnan arvoisia.

Yksi hauska pieni yllätys oli kysely kiinnostaisiko maistaa uusia Magnumin Bomboniera -jäätelökonvehteja. No kiinnostihan se ja seuraavana aamuna lähetti olikin jo ovella kera mieltä suuresti ilahduttavan jäätelölähetyksen. Tuote puolestaan on ihana pikku herkku vaikkapa kesän tarjoilupöytään tai pieneksi jälkiruoaksi. Maut ovat samat kuin isommissa Magnumeissa, mutta koko monikäyttöisempi. Tällaisia testailuja voisin useamminkin tehdä!

10. Lapsen huoneen sisustuksen edistys

Jo on aikakin! Lapseni huoneen sisustus on ollut varsinainen ikuisuusprojekti. Vihdoin taannoinen Ruotsin tuliainen, Svenskt Tennin messinkinen rusetti on seinällä ja pari uutta tauluakin. Myös uudet verhot saapuvat pian ja huoneen tekstiilit päivittyvät muutenkin, sekä muutakin päivitystä on tapahtunut kevään kuluessa kalustukseen. Ihana saada tämä suloinen kodin sisustusprojekti lopulta kunnialla maaliin. Juttua lastenhuoneen sisustuksesta siis tulossa lähiviikkoina.

Mitkä ovat olleet teidän ilonaiheita viime aikoina?

The favorites of May listed with some pictures from lovely baby’s wreath in a true classic Aalto-vase from Iittala.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *