Blogit
Coffee Table Diary

10x Parasta nyt | Syyskuu

coffee-table-diary-blogi-georg jensen

Syyskuun viimeisenä tuttuun tapaan 10 parasta listaukseni vaihtelevista aiheista. Olkaa hyvät ja mukavaa viikonlopun alkua!

1. The Night Of

Jännittävä HBO-uutuussarja, joka kertoo vankilaan murhasta epäiltynä joutuneesta kiltistä pakistanilaismaahanmuuttajaperheen opiskelijapojasta. Sarja keskittyy murhaa ympäröiviin tapahtumiin, oikeudenkäyntiprosessiin ja selviytymiseen vankilan rankassa maailmassa. Jäimme koukkuun heti alkumetreillä ja ahmimme parissa viikossa koko kahdeksan episodin sarjan. Suositus!

2. Paljon uutta sisustusrintamalla

Habitare oli mielestäni todella kiinnostava tänä vuonna, kuten täällä kirjoittelin. Myös useat syksyn sisustusmallistot ovat tehneet vaikutuksen, kuten muun muassa Linumin uutuudet, joita kävimme Marjan kanssa ihastelemassa merkin showroomilla. Kuvia visiitiltä Marjamailla-blogissa. Linumin simppelin tyylikkäät uutuusastiat ja näyttävät messinkiset lautasliinarenkaat ovat just eikä melkein!

coffee-table-diary-syyskuu-parhaat-blogi-3

3. Tanskalainen tyyli

Tanskalaisessa sisustustyylissä on jotain, mikä on aina vedonnut minuun. Välillä innostun ruotsalaisesta runsaudesta ja rohkeista sekoituksista, kunnes taas kallistun pelkistetympään ja ajattomampaan tanskalaistyyliin. Tanskalaisista tyyliguruista mainittakoon suosikkini Ole Lynggaardin luovajohtaja Charlotte Lynggaard, jonka elegantista kodistaan ja pukeutumistyylistään, sekä tietysti vertaansa vailla olevista koruistaan voi inspiroitua Instagramissa.

4. Puolukat

Parhaimmillaan just nyt! Omat varastoni ovat onneksi tätä luonnon superfoodia pullollaan, kiitos äitini. Oikein kuohkeaksi vatkattua vispipuuroa maidon kera on vaikea päihittää.

coffee-table-diary-syyskuu-parhaat-blogi

5. Uuden alku, uusi kalenteri

Hankin uuden kalenterin hurmaavasta Proloque Shopista. Kauniissa kalenterissa on paikka aarrekartoille ja kuukausittaisille listoille eri aiheista kivalla tavalla toteutettuna. Kun täydellisen tyylikkäät oranssit kannet viimeistelevät almanakan, haluaa sen sivut täyttää erityisen hyvillä asioilla ja sopiva mindset uuteen kauteen syntyy helposti.

Joissain asioissa on paras luottaa old school-tyyliin digivaihtoehtojen sijaan ja mielestäni kalenteri on yksi niistä.  Toinen samaan katerogoriaan kuuluva on herätyskello, joka on hankintalistani kärjessä. Sen avulla pääsisin ehkä eroon unia heikentävästä tavasta surfata netissä ennen nukkumaanmenoa sillä verukkeella, että puhelin toimii herätyskellona eikä sitä voi jättää toiseen huoneeseen.

6. Vajaa kolme kuukautta jouluun

Niinkö pian sekin tulee? Loka-marraskuun pimeyden tuntuessa ahdistavalta voi ajatukset kohdistaa tulevaan jouluun. Ehkä tänä vuonna aloitan valmistelut oikeasti hyvissä ajoin.

coffee-table-diary-syyskuu-parhaat-blogi-2

7. Villan ja kashmirin sesonki

Villavaatteisiin on aika ihana pukeutua pitkän tauon jälkeen. Paksuille kaulahuiveille ei vielä ole ollut käyttöä, kiitos lämpimän syyskuun, mutta pian varmasti on. Löysin ihanan villaseikoiteliivin Oui:ltä ystävämyynnistä, johon eksyin sattumalta ollessani asioita hoitamassa. Veikkaan siitä tulevan syksyn lempivaatteeni. Myös pehmoiset viltit on aika kaivaa esiin, mikä on parhaita asioita syksyssä. Niin ja kuulitteko, että Lidlistä on saanut viime aikoina myös kashmirvillaisia puseroita? Aikamoista!

8. Kukkasipulit

Olen tilannut ison satsin kukkasipuleita Hollannista, sillä rakastan sipulikukkia ja puutarhainnostukseni on suurin kesän alussa tulppaanien aikaan. Pian sipulit täytyy kaivaa maahan ja sitten unohtaa hetkeksi, kunnes odotus toivottavasti palkitaan keväällä lumen sulettua.

coffee-table-diary-syyskuu-parhaat-blogi-4

9. Konsertit ja keikat

Syyskuuhuni kuului kaksi erityylistä musiikkielämystä. Ensimmäinen oli suomiräppiä edustavan Tuuttimörön mainio levynjulkkarikeikka Korjaamolla. Mainittakoon, että tunsin itseni hieman vanhaksi rouvaksi – ei niin, että se olisi häirinnyt menoa lainkaan, sillä nautin suuresti. Toinen oli yleisöltään ja genreltään sitten ihan toisessa äärilaidassa, nimittäin Musiikkitalon Loisto-konsertti, jota tähditti venäläinen pianovirtuoosi Kirill Gerstain. Sykähdyttävän musiikin lisäksi huomioni kiinnittyi kapellimestari Susanna Mälkin upeaan ohjaukseen. Nainen kuin taideteos itsessään.

coffee-table-diary-syyskuu-parhaat-blogi-6

10. Lakrids by Johan Bulow -2016

Makea lopetus listalle uutuuslakujen hehkutuksen myötä. Lakrids by Johan Bulow 2016-vuoden  makuihin kuuluu taivaallinen kirsikka, mikä saa hykertelemään nautinnosta – esanssi on kaukana tästä luksuslakusta. Toinen ihanuus on minttusuklaalaku, joka myöskin suosituksen arvoinen.

The best of September listed…

Kommentit (2)

 1. AL

  Kiinnostavia poimintoja!

  Meidän koti ei olekaan vielä kääriytynyt syksyyn. Täytyy viikonloppuna kaivaa huovat sun muut esiin. Pehmoisia juttuja kaipaan!

  <3

  • coffeetablediary

   Syyspäivitys onneksi ehtii! Vastahan huoville alkaa olla käyttöä kun oli niin lämmin syyskuu ja pehmoisista tekstiileistä saakin nauttia tulevat kuukaudet kun pimeys kunnolla iskee. <3 Ihanaa viikkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *