Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Marraskuu

marraskuun-parhaat-blogi-2

1. Yksinkertaisuus sisustamisessa

Olen viime aikoina miettinyt taas useampaan otteeseen sitä, kuinka selkeät ja yksinkertaiset jutut ovat usein niitä itseäni eniten miellyttäviä pidemmän päälle. Ihastun monesti palavasti näyttäviin asioihin, mutta yleensä ne jutut ovat sellaisia, joiden kanssa en kuitenkaan jaksaisi elää. Niin tyyli- kuin sisustusasioissa. Sisustuspohdinnoistani muuan viimeaikainen esimerkki. Olen jo pidemmän aikaa ihastellut ja miettinyt hulppeaa Svenskt Tennin Dagg-vaasia, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kotimme kaipaa selkeämpiä asioista harmonian takia, sillä sisustuksesta löytyy niin monenlaisia elementtejä jo entuudestaan. Niinpä katse on kääntynyt saman suunnittelijan, Carina Seth Andersonin Pallo-vaaseihin, joihin en uskoisi kyllästyväni koskaan. Samaa tyyliä henkivä saman tekijän pieni Tokyo-vaasi on muuten ollut tosi ihana käytössä. Hyvän kokoinen ja mallinen, ei mitään liikaa tai liian vähän, ja jokainen linja on oikealla kohdalla.

Toisaalta joskus on paikallaan myös kyseenalaistaa omia ennakkoluuloja. Blogeissa paljon näkyviä asioita kohtaan olen usein ehkä turhankin epäileväinen ja kyllästynyt moniin suosittuihin sisustustuotteisiin niistä näkemieni lukuisten kuvien takia. En esimerkiksi olisi luultavasti harkinnut kotiini By Lassenin Kubus-kynttelikköä sen suosion takia. Onneksi kuitenkin toivotin kynttelikön sopivassa sävyssä meille tervetulleeksi kun sain sen blogin kautta, sillä sehän sopii kuin nakutettu. Siinä loistoesimerkki, kuinka yksinkertainen voi olla kaunista. Kannattaa muuten lukea kiinostavaa pohdintaa oman sisustustyylin löytämisestä ja tasapainottelun haastavuudesta Homevialaura-blogista!

marraskuun-parhaat-blogi

… Ja sitten vähän lyhyemmin muita innostavia asioita marraskuulta:

2. The Crown

Kun Sorjonen on katsottu, olisi kiinnostusta aloittaa uusi sarja. Tämän Netflix-sarjan toivon ehtiväni aloittaa jo viikonloppuna. Ihan ehdoton ja paljon hehkutusta saanut sarja kaikille kuninkaallista menoa fanittaville. Odotukset ovat kovat!

3. Ruokailutilan talvinen ilme

Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, ruokailutilamme on kokenut pienen päivityksen. Laitoin pöydän alle terassilla loppukesästä olleen Ikean Lohals-maton sekä Kilta-tuoleille lampaantaljat. Aiemmin kokeilemani itämainen matto oli kiva, mutta tällainen neutraalimpi vaihtoehto on enemmän omaan makuuni pidemmän päälle kotimme keskeisimmässä tilassa. Tila näytti muuten tosi kolkolta hetken aikaa ilman mattoa, kun mattoon oli tottunut.

4. Työjutut

Marraskuu on ollut huippukuukausi kaikilla työrintamilla – yllättäviä uutisia ja inspiroivia juttuja käynnissä. On ollu suuri ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä ihailemieni brändien kanssa, mihin lukeutuu yksi haaveista yhtäkkiä todeksi muuttunut blogiyhteistyö, josta kuulette pian lisää!

Tiedättekö sen tunteen, kun ehkä vähän hidastempoisemman vaiheen jälkeen elämä rullaakin yhtäkkiä vauhdilla eteenpäin ja asiat loksahtelevat? Tekee mieli nipistää itseä, kun on niin epätodellisen iloinen ja kiitollinen olo, vaikka onkin tehnyt toden teolla töitä kaiken sen eteen.

5. Throwback

Pimeyden vallitessa olen useasti palannut vuoden takaisiin matkamuistoihin. Silloin pakenimme perheen kanssa pimeyttä Krabin paratiisiin Thaimaahan. Oi, kaikki ne herkut ja trooppiset yöt.

6. Jooga

Käyn aina maanantaisin töiden jälkeen astangajoogassa. Joogan tuoma mielenrauha, rentoutus ja hyvänolontunne ovat parasta ravintoa alkaneelle viikolle.

7. Tuoksukynttilät

Tuoksukynttilöitä poltan aina ollessani itsekseni. Nuo Diptyquen minikynttilät olivat superostos. Feu de Bois on miellyttävän savuinen ja Vanille talveen sopiva, eikä yhtään imelä kuten vaniljan tuoksu usein on. Hieman haaveilen Jo Malonen Pine & Eucalyptus -kynttilästä, joka kuulostaa ihan täydelliseltä joulukynttilältä.

marraskuun-parhaat-blogi-3

8. Tukholman miniloma

Alkukuun Tukholman matka toimi niin loistavasti, että ehdimme bookata jo seuraavankin risteilyn – tällä kertaa yhdessä ystäväperheen kanssa. Muita reissuja ei ole varattu talveksi, sillä aikomuksena on säästää rahaa ja lomia kauan odotettua kevään Japanin matkaa varten.

9. Makuuhuoneen seinän vaalennus

Niin rauhoittava kuin mudanharmaa seinä makuuhuoneessa olikin, tuntuu kokonaan vaalea makuuhuone vielä ihanammalta ja raikkaalta taas vaihteeksi. Pian laitan tännekin lisää kuvia väliaikakuvia makuuhuoneen muutosprojektista sekä tumman talvisesta petauksesta.

10. Talvitunnelma

Lumen tuoma talvitunnelma on muisto vain. Onneksi talvinen fiilistely jatkuu kotona lukuisten kynttilöiden ja muiden talvisten elementtien avulla. Rakastan joulua, mutta senkin suhteen kallistun talvisiin koristeluihin ennemmin kuin perinteisempiin jouluisiin elementteihin. Hurjasti inspiraatiota talvitunnelmaan olen löytänyt ihanasta Joulukirjasta, josta mainitsinkin aiemmin. Siinä missä joulujuttuihin kyllästyy nopeasti, talvista tunnelmaa jaksaa fiilistellä helposti vuodenvaihteen yli pitkälle kevät talveen pienillä tuunauksilla.

Loppuun vielä kiitokset kaikille HAVI’S-arvontaan osallistuneille! Tunnelmallisen tuotepaketin voittajaksi nousi Jannica. Onneksi olkoon!

Hyvää viikonloppua ja kuullaan pian!

The monthly ’Best of’-list with some pictures from our home lately…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *