Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Lokakuu

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-4

1. The Danish Design Event

Oli ilo ja kunnia päästä viettämään iltaa menneellä viikolla Tanskan suurlähettilään residenssiin tanskalaisen designin parissa. Siinä vasta upea koti, joka jatkuu aina vaan tilasta toiseen ja inspiroi niin seinämaalisävyjen, taiteen, kuin modernien ja klassisten kalusteiden sekä valaisinten osalta. Instassani muutamia kuvia!

2. Teatteri: Sumu

Kävin Kansallisteatterissa katsomassa näytelmän ’Sumu’, joka sivusi ajankohtaisia poliittisia teemoja ja tempaisi alkumetreiltä mukaansa.

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi

3. Rapujuhlat

Lokakuun parhaisiin kuuluu ehdottomasti hauskat rapujuhlat. Oli kivaa ja appivanhempien omin käsin mökillä ravustamat saksikkaat hurjan maukkaita.

4. Tv-sarja: Sorjonen

Joko olette katsoneet Suomen Siltaa eli Sorjosta? Todella laadukas ja koukuttava kotimainen rikossarja, joka kieltämättä muistuttaa todella paljon Siltaa.

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-5

5. Klassinen musiikki

Olen alkanut kuunnella Classic FM:ää autolla ajaessa. Fiilis töihin saapuessa on kieltämättä aika lailla rauhallisempi kuin normaalisti radiokanavia ajomatkalla surfatessa. Innostus on laajentunut klassisen musiikin kuunteluun myös Spotifyn kautta. Todella hyvää taustamusiikkia keskittymistä vaativiin työtehtäviin.

6. Herätyskello

Kuukauden paras hankinta on upea Georg Jensenin HK-herätyskello. Olin suunnitellut osatavani kellon Hulluilta Päiviltä, mutta harmikseni siinä vaiheessa kun menin kelloa ostamaan, se oli ennättänyt jo loppua. Mies kuuli harmituksen ja yllätti ihanalla lahjalla mutamaa päivää myöhemmin. Herätyskellon myötä kännykkä jää nykyisin iltaisin makuuhuoneen ulkopuolelle ja rauhoittaa nukkumaanmenoa.

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-7

7. Hotellityyli

Olen todella innostunut juuri nyt ripauksesta hotellimaista tyyliä kodin sisustuksessa. Tekisi mieli hankkia The Design Hotels Book 2016 -kirja, mistä voisi ammentaa lisää hotelli-inspiraatiota.

8. Valokuvaus jalustan kanssa

Valokuvaukseni on hypännyt ihan uudelle tasolle teknisesti jalustan käytön myötä. Päivien hämärtyessä valokuvaus on huomattavasti vaikeampaa ja ISO-arvoa nostaessa kuvista tulee helposti ikävän rakeisia. Suurin oppi viime keväänä käydyltä AJK-Jatkokoulutuksen järjestämältä Sisustusbloggaus ja -valokuvaus kurssilta oli Krista Keltaselta saamani vinkki jalustan käytöstä, sekä lankalaukaisijasta. Korvaamattomat apurit skarppeihin kuviin hämärällä kuvatessa.

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-2

9. Fondue

Vietimme eilen ihanan illan ystäviemme kanssa juustofondue-padan äärellä. Reseptini pohjautuu Hans Välimäen ohjeeseen ja on saavuttanut suuren suosion lähipiirissämme. Fonduepata sivellään valkosipulilla ja valkoviiniin sulatettavaan juustosekoitukseen tulee samassa suhteessa emmentalia, gruyeria ja appenzelleria. Tällä kertaa nautimme juustofonduen kanssa leivän lisäksi vihreää salaattia, kylmiä leikkeleitä, omenaa, sekä paahdettua kukkakaalia pähkinäöljyllä. Oli ihanaa!

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-3

10. Kukat

Olen aina vaan enemmän ja enemmän fiiliksissä kukkien asettelusta. Aiemmin käymäni Kukkaworkshop oli todella käänteentekevä, siihen asti olin tuskaillut miksi kukat eivät asetu maljakkoon, kuten toivoisin ja koittanut epätoivoisesti selittää kukkakaupoissa millaisia kimppuja toivoisin. Kuvien eiliseen illanviettoomme tekemä asetelma syntyi noin kymmenessä minuutissa. Ihanan helppoa kun voi vaan hakea kukat kaupasta ja hoitaa asettelun itse! Todellista terapiaa ja verrattaen edullista sellaista!

lokakuu-kukat-coffee-table-diary-blogi-8

Kuulin muuten mielenkiintoisen jutun, että Tukholmassa tietyissä piireissä on statuskysymys kenen floristin palveluja käyttää. Luottokampaajan ja sisustussuunnittelijan tapaan luotetaan nimetyn luottofloristin palveluihin, joka käy laittamassa kodin kukka-asetelmat viikottain kuntoon. Samaan tyyliin vaatemyymälät käyttävät aina tietyn henkilön palveluja kukka-asetelmissaan, ovathan ne tärkeä osa myymälän kokonaisilmettä, joka halutaan pitää juuri tietynlaisena – aina jokaista kukkaa myöten. Inspiroivaa!

Millaisista jutuista te olette innostuneet lokakuussa?

The best of October -list with some pictures from yesterday. I’m so inspired by making flower arrangement, here’s my latest trial, which turned out quite nice, I think.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *