Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Kesäkuu

Puutarhassa kukkii 2017-1

1. Kesän tuoksut

Rakastan alkukesää, kaikkialla on niin tuoksuvaa! Kävelyllä koiran kanssa havahdun usein, kuinka kesäiseltä ilma tuoksuu, etenkin sateen jälkeen. Vaikka tuoksu on tuttu lapsuudesta asti, joka vuosi se huumaa uudestaan. Vastaleikatun nurmikon tunnistettava tuoksu kuuluu myös olennaisesti kesään. Kukkia on joka puolella, omassa puutarhassa kesäkukat ja monivuotiset kukkivat kilpaa, niityt ja tien vierustat ovat luonnonkukkien valloittamat. Tonttiamme rajaavassa metsikössä kasvaa onnekseni valtavasti lempikukkiani kieloja. Keittiöön kävellessä ilman täyttää kypsien persikoiden makea tuoksu, yksi ihanimmista maailmassa.

Puutarhassa kukkii 2017-2

2. Kesäloma

Kesälomani alkoi juuri, niin ihanaa! Kieltämättä olen loman tarpeessa, vähän tuntunut suossa tarpomiselta viime viikot, joten loistavaan saumaan tuli. Vielä kun säät hieman kirkastuisivat, onneksi sentään eilen oli upea kesäinen sää. Perheemme lomasuunnitelmamme ovat varsin perinteiset: kotimaan matkailua, sukulointia, päiväretkiä ja kotoilua sopivassa suhteessa.

3. Netflix: Girlboss

Nasty Gal Vintage -eBay kaupan Sophia Amoruson tarinaan pohjautuva Netflix-sarja Girlboss on ollut sopivan leppoisaa viihdettä itselleni hektisen arjen vastapainoksi viime aikoina. Sarja ei tosin tule jatkumaan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen, enkä sanoisi sitä kaikkien aikojen lempparikseni myöskään, mutta silti riittävän hauskaksi katsottavaksi. Amoruson menestystarina sinänsä on inspiroiva, joten sen myötä innostuin sarjan aloittamaan. Tämän sarjan kohdalla ei ainakaan ole pelkoa ahdistumisesta tai siitä, että sarjamurhaajat hiipisivät yöuniin!

Puutarhassa kukkii 2017-5

4. Lastenkirjat

Kun perhepiiriin kuuluu kirjaihmisiä, jotka ilahduttavat kirjalahjoilla kaikkina mahdollisina merkkipäivinä ja niiden ulkopuolellakin, on kirjojen lukeminen olennainen osa perhe-elämäämme pienen lapsen kanssa. Onneksi, sillä lastenkirjat ovat mielettömän ihania! Toiset tarjoavat lumoavia visuaalisia maailmoja, kuten järisyttävän kaunis Elsa Beskowin Auringonmuna. Toiset taas vetoavat samaistuttavuutensa ansiosta lapseen, kuten vaikka Riikka Jäntin Pikku hiiri, tuuliviiri -sarjan kirjat.

Onneksi tyttäremme pyytää, tai pikemminkin vaatii kirjojen lukemista monta kertaa päivässä. Kirjat kulkeutuvat niin ikään riippukeinuun ja terassille mukana kesäisin. Lukuhetkistä onkin tullut tärkeitä yhteisiä tuokioita ja lastenkirjojen myötä myös itselle on avautunut uusi maailma.

5. Vaatelöytöjä

Olen tehnyt muutamia hyviä vaatelöytöjä viime aikoina ja innostunut useammin pukemaan ylleni vähän normaalia enemmän värejä sekä kuoseja. Yksi suosikeista on Bossin mekko, jonka löysin uuden veroisena vain 40 eurolla eräästä käytettyjen vaatteiden liikkeestä. Mekossa on säväyttävä maalausmaisen geometrinen kuvio ja upea väripaletti – punaista, roosaa, ruskeaa, mustaa, valkoista. Skarppi mekko onkin lunastanut paikkansa ollessaan päälläni jo moneen kertaan täydellisenä työvaatteena.

Eilen löysin myös ihanat satiininhohtoiset kukkahousut Zarasta alennusmyynnistä, joista veikkaan kesäloman lemppareita, mutta sopivasti yhdisteltynä skarppiin yläosaan menevät myös töissä pitkälle syksyyn. Samalla alesta löytyi klassinen maastonvihreä parka-takki tytölleni.

Puutarhassa kukkii 2017-4

6. Monia ihania tapahtumia

Kesäkuu on ollut todella vilkas sosiaalinen kuukausi, oikeastaan koko vuoden vilkkain. Kuukausi alkoi Italian lomalla hääpäivää juhlistamassa, tuon matkan toinen, sisustukseen painottuva osa on vielä jakamatta blogissa. Alkukuusta oli myös huikeat 100 -bileet erään kultturellin pariskunnan kotona Etelä-Helsingissä, joissa pääsi seurustelun lomassa ihastelemaan huikeaa nykytaidekokoelmaa sekä inspiroitumaan huipputyylikkään juhlaväen upeista lookeista. Ihanan inspiroiva ilta, kiitos vielä isäntäparille ja juhlaseurueelle!

Lisäksi on ollut kesän kunniaksi monenlaisia työillanviettoja, joista yhteen kuului escape room -tyyppinen kisailu Linnanmäellä ja myös pari kierrosta laitteita tuli käytyä siinä samassa. Oli myös ihana Kukkiva kesäpäivä -blogisiskojen kanssa, ja viime viikonloppuna juhannuksen viettoa ystäväporukan kanssa mökillä.

Puutarhassa kukkii 2017-6

7. Puutarhan kukat ja suunnitelmat

Puutarhamme lähes kaikki kukat kukkivat kesäkuussa: tulppaanit, arovuokot, pionit, kevätesikot, syreenit, irikset ja monet muut lajit. Kuinka paljon puutarhan ilme onkaan muuttunut runsaammaksi kolmen vuoden kuluessa kasvien istutuksesta! Alppiruusut eivät tosin vielä ole kertaakaan kukkineet. Sipulikukkien uutuuksiin kuuluvat Thalia narsissit, kun taas uutena tulokkaana perennapenkkiin hankin viininpuna-oranssilehtisiä ’Cherry cola’ keijunkukkia. Kasvin kauniit lehdet ihastuttavat ja sopivat puutarhan väripalettiin täydellisesti. Nämä kuvat on otettu kesäkuun alussa.

Lisäksi toiveissa on istuttaa tontin laidalle lisää valkoisia syreenejä sekä varjoisampaan kohtaan pallohortensioita. Takapihalle terassin ja kallion väliin aurinkoon puolestaan tulee heinämäistä viirihelpiä. Etupihan kukkapenkissä valtoimenaan levinneen helminukkajäkkärän ajattelin myös siirtää takapihan laitamille, jossa se voi huoletta levitä osittain luonnontilassa oleville alueille. Tilalle jääneelle isohkolle aluelle sopisi hyvin kunnon pionipenkki. Nurmikko puolestaan on ollut meillä murheenkryyni tänä kesänä, sen kohentaminen onkin suunnitelmissa tulevina viikkoina.

Puutarhassa kukkii 2017-3

8. Kuvaussessio

Japanilaiseen sisustuslehteen tehtyä juttua ei voi olla mainitsematta kuun yhtenä huippujuttuna, vaikka siitä jo kerroinkin aiemmin. Perfektionismiin aika ajoin taipuvaisena olen kyllä ehtinyt jälkikäteen miettimään kohtia, jotka olisivat voineet olla vähän paremmin kuvaushetkellä. Kuinka turhaa! Kuvathan on jo otettu, koti on elävä kokonaisuus, jonka keskeneräisyys kuuluvat osaksi prosessia, kuten muistuttelen itseäni.

9. Kesälukemista: On ilo juoda teetä kanssasi

Niin ikään suvun kirjavastaavalta lahjaksi saadun, Espanjan myydyimpiin kirjailijoihin kuuluvan Mamen Sánchezin On ilo juoda teetä kanssasi -kirjan luin alkukuun lomamatkalla. Hulvaton, loppua kohden jopa vähän överi ja mukaansatempaava hyvän mielen kirja, eli juuri täydellistä rentoa kesälomalukemista. Kirjan takakansi tiivistää kirjan näihin sanoihin:

”Englantilaisen mahtisuvun komea vesa Atticus Craftsman ei koskaan matkusta ilman Earl Grey -teetä ja lempikirjaansa. Kun hänet lähetetään Madridiin lakkauttamaan Librarte-kirjallisuuslehteä, hän pakkaa laukkuunsa molemmat.

Lehden hurmaavat työntekijät Berta, Soleá, María, Asunción ja Gabriela eivät niin vain lakkauttamiseen alistu. Persoonalliset naiset keittävät kokoon suunnitelman työpaikkansa pelastamiseksi. Ja minkälaisen suunnitelman! Ainakin siihen liittyvät espanjalaiset kitarat ja kuuma Granada. Ja mitä tekemistä Atticus Craftsmanin katoamisella on tämän kaiken kanssa?

Puutarhassa kukkii 2017-8

10. Svenskt Tenn Elefant -kuosin uudet sävyt

Yksi suloisimmista klassikkokuoseista on Estrid Ericsonin suunnittelema Svenskt Tennin Elefant, jota löytyy myös meiltä kotoa muun muassa muistilapuista ja lapsen lautasesta. Nyt tätä klassikkokuosia saa uusissa pastellisissa sävyissä, joista roosa ja mintunvihreä etenkin ihastuttavat. Ja taas on jotain uutta ihasteltavaa seuraavaalla Tukholman matkalla Svenskt Tennillä!

My favorites of June listed with pictures from blooms in our garden…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *