Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Heinäkuu

Kotona sisustus loma olohuone-1 

1. Big Little Lies

Huikea soundtrack. Highway 1:n pysähdyttävät maisemat. Mielenkiintoiset henkilöhahmot. Aah! Big Little Lies on aivan mielettömän hyvä ja intensiivinen minisarja HBO:lta. Paras uusi sarja mielestäni aikoihin, jossa näyttelevät pääosissa muun muassa Nicole Kidman ja Reese Witherspoon. Tämä sarja loppui aivan liian nopeasti, mutta huhujen mukaan jatkoa saattaa seurata. Toivottavasti!

2. Pimeät yöt

Valoisat yöt vaikeuttavat nukkumistani, kun taas pimeät yöt rauhoittavat. Ihanan nopeasti yöt pimenivät juhannuksesta, huomasitteko?

Kotona sisustus loma olohuone-6

3. Moonlight

Todella koskettava ja kaunis elokuva, joka tuntui luissa ja ytimissä. Oscarinsa ansainnut viiden tähden elokuvaelämys.

4. Dokumentti Prinsessa Victoriasta

Kuninkaallisuus perinteikkyydessään jaksaa viehättää ja naapurimaan kuningasperhe etenkin. Ruotsin Prinsessa Victorian 40-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty kolmesta eri haastattelutilanteesta kasattu dokumentti teki vaikutuksen. Olen aina pitänyt Prinsessa Victoriasta, ja taas hän antoi itsestään aidon ja inhimillisen, fiksun ja elegantin kuvan. Liikutuin aivan hänen kertoessa haasteistaan, vahvuuden ja herkkyyden yhdistelmästä hänen persoonasa, sekä ihailin sisustusta ja tyyliä.

Jotenkin seuraava täysi kymmenluku eli 40-vuoden ikä ei tunnu yhtään niin pelottavalta, kun huomio kiinnittyy hiljalleen toinen toistaan hehkuvampiin ja viehättävän itsevarmoihin nelikymppisiin. Onneksi siihen ikään on vielä puoli vuosikymmentä aikaa.

Kotona sisustus loma olohuone-2

5. Pizzeria Via Tribunale

Via Tribunale oli juuri niin mainio kuin oli kehuttu. Myös sisustus oli todella rento ja silmää miellyttävä, ravintolan tyyliin täydellisesti sopiva ja ihanan kansainvälinen. Ja ne pizzat, taivaallisia.

6. Löyly

Vasta syntymäpäivänäni ennätin ystävieni kanssa ensimmäistä kertaa Löylyyn. Sään suosiessa viikonloppuna paikka oli tupaten täynnä, tunnelma oli hyvä ja kaikki toimi vallan hienosti. Näkymät sisältä ja ulkoa merelle ovat käsittämättömät, kalustus täysi kymppi ja arkkitehtuuri hengästyttävä. Hienoa että Helsingin ravintolatarjonta on täydentynyt tällaisella paikalla!

Kotona loma olohuone-1

7. Muumimaailma

Lapsiperheen takuuvarma kesälomakohde Muumimaailma osui ja upposi kolmevuotiaaseen. Ja silloin kun lapsi viihtyy, niin vanhemmat viihtyvät! Muumimaailma ihastutti kyllä muutenkin myös meitä vanhempia, kaikki toimi väkimäärästä riippumatta ja meren ympäröimällä saarella on kaunis luonto. Lisäksi rakennusten sisustukset olivat todella pieteetillä yksityiskohtia myöten aidon tuntuisesti ja satumaisesti loihdittuja sekä istutukset hyvin hoidettuja, joten ihasteltavaa löytyi aikuisellekin.

Kotona sisustus loma olohuone-8

8. Retket

Kesälomaan on kuulunut jos jonkinlaisia pieniä retkiä. Heinäkuun alussa kävimme muun muassa Vasikkasaaressa Espoossa ystäväperheiden kanssa. Saaressa oli leikkipuisto ja grillipaikka, missä söimme eväitä, ja matka taittui kätevästi vesibussilla Nokkalasta. Saaren lampaat jäi näkemättä sateen yllättäessä tosin. Myös Linnanmäen ilmaislaitteissa on hurjasteltu jo pariin otteeseen – todella hyvä kohde myöskin kolmevuotiaan kanssa käydä vaikka ex tempore.

9. Kiireetöntä lomailua

On ollut ihanasti aikaa hengata perheen kanssa, istua mökin laiturilla kirjan kanssa, oli Hotelli Punkaharjun visiitti ja Mikkelin Asuntomessut, synttäreitä sekä ystävien tapaamisia. Sopivasti kaikkea pientä kivaa. Myös säät ovat olleet kohtalaiset sekä tuntuu paranevan vaan koko ajan. Töiden alkaessa ykköstoiveena onkin nauttia ulkoelämästä ja kesästä aina iltaisin vielä elokuun loppuun asti, kerätä kesäenergia varastoon.

Kotona loma olohuone hosta-1

10. Kokovalkoiset asut

Kokovalkoiset asut ihastuttavat minua tänä kesänä kovasti. Onneksi löysin kaapista valkoiset farkut, jotka leikkasin nilkkapituisiksi. Valkoisia paitoja on vaatekaappini täynnä, joten erilaisten yhdistelmien määrä on loputon. Myös valkoiset mekot ovat suosikkejani joka kesä itseni ja tyttäreni päällä. Valkoinen vaate ja ruskettunut iho on aina vaan niin raikas ja ajaton yhdistelmä!

Kotona sisustus loma olohuone-5

Kaiken kaikkiaan heinäkuu oli aivan mahtava, synttäri- ja lomakuukausi täynnä kaikenlaista mukavaa! Tällä kertaa ei parhaisiin mahtunut sisustusaiheita, sen verran muut jutut olleet mielessä kesälomalla. Ohessa olohuoneen kulmia kuvissa ihan muuten vaan. Syksyn myötä varmasti sisustusinto taas alkaa heräämään.

Ihan lähiaikoina luvassa myös lapsenhuoneen sisustusjuttuja täällä blogin puolella, sillä kodin suloisin huone alkaa vihdoin olla valmis uusien tekstiilien myötä. Palaan myös Italian matkaamme ja yhteen ihanimmista hotelleista koskaan.

Energistä elokuun alkua teille!

Wishing you a great start of August! Some pictures from our living room in a beautiful evening light with a random list of my favorites from July.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *