Blogit
Coffee Table Diary

Uusi olohuoneen matto

Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Coffee Table Diary 

Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Johanna Gullichsen tyyny Coffee Table Diary
Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Johanna Gullichsen tyyny Coffee Table Diary

Takaisin sisustusjuttujen pariin! Meidän olohuoneessa on uusi matto. Kyseessä on suurta suosiota saavuttanut tanskalaisen Linie Designin Asko-villamatto luonnonvalkoisena (offwhite). Aiemmin paikalla ollut marokkolainen vintage Beni Ouarain oli ihana, mutta kärsi koiran ja vauvan rajussa käsittelyssä pieniä tuhoja. Lisäksi se oli jatkuvasti rutussa ollessaan hieman löperöä tekoa. Kyseessä oli kevyempi Hanbel-menetelmällä tehty Beni Ouarain. Koin norsunluunvärisen pitkälenkkisen villamaton myös hieman raskaaksi etenkin näin kesäaikaan kun sisustukseltakin kaipaa lisää raikkautta. Niinpä vanhus viedään seuraavaksi korjattavaksi ja sitten se saa hetken ansaittua lepoa. Juhannusjuhlista väsynyt karvainen pikku-assarini tuntuu hyväksyvän uuden maton, vaikkei siihen ihan yhtä hyvin maastoudukaan kuin marokkolaiseen.

Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Johanna Gullichsen tyyny Coffee Table Diary

Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Johanna Gullichsen tyyny Coffee Table Diary
Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Coffee Table Diary
Tilalle tullut Linie Designin Asko-villamatto valikoitui vaihtoehdoista ylivoimaisena ykkösenä. Materiaalina villa on luonnollinen ja likaa hylkivä, Care&Fair -merkintä plussaa ja valkoinen sävy luonnollisen raikas. Hintakin oli erittäin kohdillaan isoksi käsinkudotuksi villamatoksi.  Matto on ihanan jämäkkä eikä pahemmin liu pois paikoiltaan. Eli kaikin puolin sopiva meidän lapsi- ja koiraperheen aktiiviseen kulutukseen. Visuaalisesti se tuo kaivattua valoisuutta luonnonväristä tammilattiaa piristämään. Uutta myös Johanna Gullichsenin Nereus-kankaasta tehty tyyny, joka on divaanin verhoiluprojektin jämäkankaasta ommeltu.

Keskikesä kun on, niin pioni maljakossa kruunaa huoneen uuden ilmeen. Vaikka en varsinaisesti harrastakaan kesä- vs. talvitekstiilejä, niin tämä olohuoneen kevyempi ilme miellyttää juuri nyt todella paljon. Kuvia olohuoneen talvisemmasta ja runsaammasta ilmeestä sekä Beni Ouarainista löytyy täältä.

Entä teillä, muuttuuko sisustus vuodenaikojen mukaan jollain tavalla?

Olohuoneen uusi Linie Design Asko-villamatto luonnonvalkoinen Coffee Table Diary

We have a new carpet in our living room. The previous one, a Moroccan vintage Beni Ourain (made with Hanbel technique) was too soft to keep up with our active lifestyle with a baby and a dog. It will be repaired and take some well earned rest next. The new carpet is Linie Design’s Asko in natural white color. I really like how fresh it looks. The material is wool, which makes is relatively easy to live with, also the price was very decent for a hand made carpet. My little assistant happily testing the carpet, which clearly got approved. Also the pillow made of Johanna Gullichsen’s Nereus fabric is new. The previous look of the room and pictures from the Beni Ouarain can be found here.

Kommentit (6)

 1. Liina / Villa Ilona

  Kauniita kuvia! Minäkin haaveilen uudesta matosta, juuri samasta Linie Designin Askosta. Haave saa tosin odottaa koiravauvan kasvamista…

  • coffeetablediary

   Kiitos Liina! 🙂 Oli niin kaunis ilta-aurinko, että kuvaaminenkin sujui kuin leikiten. Uusi matto ja koiravauva on tosiaan aika riskialtis yhdistelmä! Matto on kyllä todella hyvä ja uskon sen kestävän koirankin kanssa, paitsi tämä väri on se arin mahdollinen…

 2. Mirka – Kauniit Neliöt

  Kauniita kuvia, piti ihan pinnata talteen Pinterestiin tuo ensimmäinen otos 🙂 Saako tiedustella, mistä sohvanne on?

 3. coffeetablediary

  Heippa ja kiitos! 🙂 Totta ka saai! Sohva ja nojatuoli ovat Adean Hudson ja Sisustuksen Koodista ostettu. Vähän erilainen mallin, joka on saanut vaikutteita Jenkkien itärannikolta ja menneistä ajoista. Tietynlainen sirous ja klassisuus on se, mihin aikoinaan sohvassa itse ihastuin.

 4. Anonymous

  Onpas taas kauniita kuvia 🙂 Olen meillekin miettinyt Asko mattoa, väri vaan on vielä päättämättä! Mutta todennäköisesti tämä valkoinen tai sitten offwhite! Teidän olkkarin seinän väri herätti huomioni, nimen löysinkin tuosta linkittämästäsi postauksesta, mutta mistä olet ostanut maalin? Kiitos muuten tosi kivasta blogista, olen jo jonkin aikaa seuraillut mutta ekaa kertaa jätän komenttia nyt 🙂
  -Ella

  • coffeetablediary

   Moikka Ella! Kiitokset ihanasta palautteesta ja tosi kiva kun kommentoit! 🙂 Seinä on tosiaan Farrow&Ball'in Skimming Stone. Ostin maalin Atmosferasta Espoosta, ja maali saapui sinne jopa viikossa Englannista. Joitain sävyjä löytyy toki jo hyllystä valmiina, samoin pieniä koemaalipurkkeja, mikä tosi kätevää jos haluaa testata ensiksi. Eli voin lämpimästi suositella!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *