Blogit
Coffee Table Diary

Taidekirjoja ja vilkaisu tulevaan

Helsinki Contempoary books blogi-2

Onko taas viikonloppu? Vauhdilla on tämäkin viikko mennyt. Ihanan vilkas tammikuu on ollut erilaisten uusien käynnistyvien töiden puolesta. Blogiin on tulossa myös uusi aihealue, josta sananen jo nyt. Viime postauksessa kertomani KonMari-projektin esittely jatkuu ja muutkin sisustusaiheet tuttuun tapaan. Näiden lisäksi ihan uutena aiheena pääsette matkassani tutustumaan nykytaiteen maailmaan. Luvassa on perehtymistä kanssani taidegallerian palveluihin sekä taidehankintoihin vasta-alkajan näkökulmasta tulevina kuukausina, sekä teosten mallailua omaan kotiin.

Olenkin viime päivinä illat pyörinyt netissä nuorten nykytaiteilijoiden töihin tutustuen. Huomaamattani olen menettänyt hetkellisesti ajantajun löytäessäni sykähdyttäviä täysin uusia jännittäviä maailmoja.

Helsinki Contempoary books blogi-4

Todella kiehtova ja innostava, vaikka tietyllä tavalla myös haastava aihepiiri, enkä malttaisi odottaa päästä raottamaan nykytaiteeseen tutustumisen polkuani. Paljon on myös monenlaisia muitakin tapahtumia tiedossa tuleville viikoille juhlista vaateliikkeen avajaisiin sekä muihin tilaisuuksiin. Vuodenvaihteen horros on selvästi takana ja nyt järjestetään paljon kaikkea mielenkiintoista joka puolella.

Vastapainoksi kaikille innostaville aktiviteeteille kaipaan täydellistä hiljentymistä kotona iltoina, jolloin maltan ja ehdin rauhoittua. Vaikka saan virtaa tapaamisista ja keskusteluista, niin oma hiljainen aika itsekseni on aivan ehdotonta hyvinvointini kannalta. Yksinolo sopivassa määrin on paras tapa akkujeni lataukseen.

Helsinki Contempoary books blogi-1

Parempaa seuraa en noihin hetkiin keksi kuin tuo pöydälle ilmestynyt taidekirjapino*. Niteiden sivuilta löytyy pysähdyttävien kuvien lisäksi kirjoituksia, joissa on raotettu kiehtovaa prosessia taitelijoiden tavasta työskennellä, ajatella, inspiroitua ja heijastaa teoksissaan tunteiden kirjoa. Toki kuvien katselu kirjoista ja netistä on aivan eri asia kuin taideteosten aistiminen luonnossa, mutta hyvä keino nykytaiteen laajaan tarjontaan tutustumiseen ja omien fiilisten sekä mieltymysten hahmottamiseen.

Helsinki Contempoary books 2 blogi-1

Olipa ihanan valoisa päivä tänään! Kevät on selvästi tulossa ja askeleen lähempänä, kun vasta neljän jälkeen iltapäivällä alkaa aurinko laskemaan. Valon tuoma virta on uskomaton pitkän pimeän ajanjakson jälkeen, ja onneksi koko ajan parempaan päin mennään.

Aurinkoista viikonloppua teille!

My weekend activity includes diving into the world of contemporary art through books from the Helsinki Contemporary -gallery. Very exciting! 

* Kirjat saatu Helsinki Contemporary -galleriasta 

Kommentit (5)

 1. Anniina

  Oi, inspiroivaa!

  • coffeetablediary

   Jee, huippua! Tästä aiheesta on niin kiva päästä kirjoittamaan <3

  • Anniina

   Varmasti. Hei, meilläkin taideasiat pohdinnassa, niin kiva saada pian vinkkejä 🙂

  • coffeetablediary

   Hei, kiva kuulla! Sattuipa hyvään saumaan sitten tämä juttusarja. 🙂

 2. Nykytaidetta hankkimassa – vinkkejä ensikertalaiselle

  […] hyödyllisimmiksi olen kokenut taidegalleriasta saamani kirjoja ja esitteitä heidän edustamista taiteilijoista. Niissä on kiinnostavia haastatteluja ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *