Blogit
Coffee Table Diary

Nick Alm | Taidevinkki ja inspiroiva Instagram-tili

Nick Alm Bacchanal2013

Yksi taiteilija, jonka uraa olen seurannut jo useampia vuosia on ruotsalainen nykytaiteilija Nick Alm (s. 1981). Nick Almin taideteot ovet fotorealistisia, klassisia, kauniin melankolisia, dramaattisia ja rajujakin. Taidokas väripaletti on silmää hellivä ja sammunut, elementit lainaavat elegantisti vanhasta ajasta, mutta jotain aikaamme vahvasti heijastavaa teoksissa on.

Nick Alm Courtyard 2017

Öljyvärimaalauksissa on todella puhutteleva ja suoraan asiaan menevä esitystapa – eteerisen kauniin pinnan alla kuohuu. Samankaltaisuutta tunnelman puolesta löydän teoksista ja yhdestä suosikkielokuvastani Lars Von Trierin Melancholia.

Taiteilijan tiedän alunperin siksi, että hän on mieheni sukulaisia, vaikken ole vielä tavannutkaan valitettavasti herraa. Maailmalla, viimeksi Yhdysvalloissa menestystä saaneita näyttelyitä työstävän Nick Almin teoksen hankinnasta omaan kotiin myös unelmoin. Palanen tätä henkeä sopisi meille kuin nakutettu. Joku päivä! Sitä ennen taidan hankkia kirjan Nick Almin taiteesta.

Nick Alm Hotel Ghost 2017

Yksi huikemmista teoksista viime ajoilta on mielestäni oheinen Hotel Ghost (2017). Jessus, miten upea!

Jos kyseiset kuvat ja tyyli iskee makuhermoon, kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan aktiivisesti Facebookia ja Instragramia päivittävä Nick Alm.

One of the contemporary artists I follow actively and admire is Nick Alm from Sweden. Let the pictures speak for themselves!

Photos: Nick Alm Bacchanal oil (2013), Courtyard (2017), Hotel Ghost (2017)

Kommentit (2)

  1. Jenni S. | big mamas home

    Herran jestas miten upeita! Vaikka taideharrastus on selvästi itsellä jäänyt hieman taka-alalle, nautin kauniista taiteesta enemmän. Lisäksi olen selvästi vanhan koulukunnan tyttöjä ja Kiasman ämpäripäät eivät sytytä samalla tavalla, kuin kauniit ja taidokkaat öljyvärityöt. <3

    • coffeetablediary

      Eikös vain! Vaikka nykytaiteesta, abstraktimmastakin pidät, jotkut kieltämättä menevät ohi itseltänikin, ja rakastan myös klassisempaa taidetta. Virkistävää, kun nykytaiteesta löytyy erilaisia myös klassisempia vaihtoehtoja. Todella kiva, kun pystyin välittämään palasen kauneutta ja pidät! Iloista viikka sinulle 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *