Blogit
Coffee Table Diary

Siivous- ja järjestelyintoilijan unelmakauppa | MUJI

Sailytys jarjestely MUJI-1

Meillä Kotona -sivustolla on vietetty siivous- ja järjestelyviikkoa tällä viikolla. Aiheen ollessa tapetilla, näin viime metreillä tuon korteni kekoon ja vinkkaan kaupasta, joka on varsinainen järjestelyintoilijan unelma. Tokion shoppailut pysyivät maltillisena, mutta yksi ostoskokemusten kohokohdista oli ehdottomasti käynti valtavan suuressa MUJI:n liikeessä. Supersuosittu japanilaisketju MUJI on tunnettu edullisista brändittömistä arkiseen elämään suunnitelluista laatutuotteita, valikoiman vaihdellen aina vaatteista sisustusesineisiin, huonekaluihin ja kosmetiikkaan. Löytyipä myymälästä myös ihania viherkasveja, ne olivat selvästi pinnalla myös Japanissa. Ketjun myymälöitä löytyy ympäri maailmaa, ja haaveilen jo siitä päivästä kun ketju vihdoin rantautuu myös Suomeen.

Sailytys jarjestely MUJI 4-1Sailytys jarjestely MUJI 3-1

Suosikkituotteitani MUJI:lta ovat ehdottomasti erilaiset säilytys- ja siivousratkaisut, niitä olisin voinut hamstrata mukaani vaikka matkalaukut täyteen, mutta onneksi järjen ääni pysäytti ostoshimot. Sanoisinkin, että MUJI on minimalistisen sisustajan ja järjestelyintoilijan mekka, sillä hyllyt notkuvat virtaviivaisia säilytyslaatikkoja kaikkiin elämän tarpeisiin keittiöstä kylpyhuoneeseen ja toimistoon. Nuo muoviset säilyttimet ovat yksinkertaisen kauniin mallisia ja päällekkäin kasattavia lukuisine variaatioinen. Sellaisille olisi varmasti käyttöä meillä, kunhan KonMari-projektini etenee keittiön sekä kylpyhuoneen kaappeihin ja etenkin altaan alla olevaan isoon vetolaatikkoon, joka on aikamoisessa kaaoksessa.

Sailytys jarjestely MUJI-3

Siivousosastolla oli jos jonkinlaisia kekseliäitä tuotteita, kuten Japanissa suosittuja roikkumaan laitettavat pyykinkuivaustelineitä, joihin saa nipsuilla ison määrän pienempää pyykkkiä. Näitä näkyi jokaisen asuintalon parvekkeella saapuessamme lentokentältä kaupunkiin junan ikkunasta katsellessa. Pyykkien kuivaus ulkona tuntui olevan todella suosittua miljoonakaupungin asukkaiden keskuudessa.

Siivous- ja järjestelytuotteiden lisäksi simppelit kosmetiikkalaukut ja tyhjät purkit matkoja ajatellen pistivät silmään. Ihan tyhjin käsin emme sentään poistuneet, vaikka muovilaatikot jäivätkin hankkimatta. Täytyykin vilauttaa pieniä tuliaisia kylpyhuoneeseen jossain välissä täällä blogissakin.

Sailytys jarjestely MUJI-4

Loppuun hyviä uutisia! Suomea lähin MUJI:n liike löytyy niinkin läheltä kuin Tukholmasta (edit: osasto tavaratalossa) – sinne täytyy ehdottomasti suunnata seuraavan kerran muovilaatikkokaupoille, vaikka toki nettikaupastakin voisi tilata (tosin melko suolaisella toimitusmaksulla). Ja kappas, löytyi syy alkaa suunnittelemaan seuraavaa Tukholman matkaa!

Innostavatko siivous- ja järjestelyasiat teitä? Entä onko MUJI teille entuudestaan tuttu merkki?

One of my favorite chains is MUJI, which has super nice storage and organizing units in the assortment. One of the highlights of my vacation in Tokyo shopping wise was visiting a huge MUJI’s store. Luckily the nearest store is as close as in Stockholm, need to visit it next time!

Pictures 1, 4 and 5 from MUJI

Kommentit (4)

 1. T

  Hei
  Tarkoitatko Åhlensilla olevaa (melko pientä) Muji osastoa?

  • coffeetablediary

   Sitä tarkoitin, kun näin myymälälistalla, eli en ole käynyt. Ai on kovin pieni?

 2. Minna / Kotona ja kaukomailla

  Muji-fani ilmoittautuu! Joka matkalla on pakko aina päästä hypistelemään paikalliseen liikkeeseen. Harvemmin mitään ostan, mutta pelkkä vierailu ja järjestyksessä olevien hyllyjen katsominen antaa suuren tyydytyksen. Muistikirjat ja kynät tulee kyllä nykyään hankittua sieltä, ja yksi korurasiakin löytyy. Kunhan saadaan uusi kämppä, ehkä roudaan vaikka sieltä Tukholmasta lisääkin säilytysratkaisuja kotiin. (vaikka KonMari taisi sanoakin, että säilytysratkaisut ovat kaiken pahan alku ja juuri…ideaalitilanteessa ei kai enää ole mitään, mitä pitäisi säilyttää missään…:D )

  • coffeetablediary

   Hauska kuulla! Juuri se myymälässä pyöriminen ja ihastelu oli parasta, mitä kaikkea japanissa myydään ja terapeuttisen siistit rivit tavaroita. Niin ihanaa! Näinhän se on, järjestelyratkaisut on konmarin vastakohta, mutta niin kauan kun tavaraa vielä on – pitää sitä kaiketi jotenkin hallitusti koittaa myös säilyttää… ;D Muistikirjat olivat kauniita, niitä hypistelyn myös!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *