Blogit
Coffee Table Diary

Mökkihaaveita

Kekkillä / Linda Bergroth 5.9.09 Meillä kotona -sivuston mökkiviikon kunniaksi raotan vähän mökkihaaveitani.

Mökkeily on mielestäni ihanaa, luonnon läheisyys ja karsitut elinolot tuntuvat aina todella voimaannuttavilta. Omaa mökkiä meillä ei kuitenkaan ole, eikä varmaan tule olemaan ainakaan lähivuosina. Sen verran puuhaa meillä vielä on vanhan omakotitalomme ja sen pihan kanssa, että kahden paikan ylläpito ei tulisi kuuloonkaan tässä elämäntilanteessa.

Kekkillä / Linda Bergroth 5.9.09

Ehkä siksi houkuttelee ajatus aivan pienestä siirtolapuutarhamökistä, jonne voisi autolla kurvata hetken mielijohteesta puolessa tunnissa. Ympärillä rehevä puutarha, jossa olisi marjapensaita ja kaikenlaisia kasveja. Pakopaikkaan lähtisimme joskus töiden jälkeen grillaamaan makkaraa ja paistamaan muurinpohjalettuja. Aurinko paistaisi aina mökillä ollessa, lapsen ja koiran kirmatessa ympäri kasvien ympäröimää pihaa.

Mökki olisi niin pikkuruinen, ettei sitä juuri tarvitsisi sisustaa. Vain kerros uutta maalia ja pari yksinkertaista kalustetta – ehkä vähän kukkatapettia seinillä. Jotain aivan muuta kuin meillä kotona.

Kekkillä / Linda Bergroth 5.9.09

Toisaalta haaveissa olisi mieli rakentaa joku päivä moderni vapaa-ajankoti kaikilla varusteilla. Rakennusprojektia emme ole koskaan tehneet eikä ole suunnitelmissa kodin osalta, joten todennäköisimmin se kohdistuisi juuri mökkiin. Vapaa-ajankoti sijaitsisi järven rannalla ja siellä asuisimme ison osan vuodesta. Kaikki varusteet löytyisi, muttei mitään turhaa, vaan mökki olisi minimalistinen unelma. Puun sävyt olisi kaunis pohja sisustukselle, jonka tekstiileissä olisi valkoista ja sinistä.

Tällaisen vapaa-ajankodin rinnalla unelmien asumismuotokin olisi ihan toinen. Omakotitalon sijaan voisimme asua vanhassa kerrostaloasunnossa kanta-kaupungissa. Piha-haaveet voisi toteuttaa mökillä, kun taas kaupunkikodissa olisi vain ranskalainen parveke.

Kekkillä / Linda Bergroth 5.9.09

Ottaisin kyllä enemmän kuin mielelläni tämän kuvien Kekkilän Vihervajan, juuri tuollaisen ympäristön kera. Voisiko olla upeampaa, tunnelmoida kynttilän valossa sateen ropistessa kattoon ja mennä nukkumaan tähtitaivaan alla. Nämä kuvat ja tunnelma ovat niin käsittämättömän ihania.

Minkälaisia mökkihaaveita teillä on? Vai ovatko ne jo käyneet toteen?

One of the summer cabin dreams is the Vihervaja by Kekkilä (no longer in production) designed by Linda Bergroth.

Pictures: Kekkilä via Arch Daily

Kommentit (4)

 1. Vera

  Meillä oli juuri tuo unelma. Kaupunkikoti ydinkeskustassa ja mukavuuksilla varustettu mökki, joka oli kuitenkin selkeästi mökki eikä omakotitalo rannalla. Kunnes valitettavasti ero jätti kaiken taakseen :(.

  • coffeetablediary

   Tuo taitaa olla aika monen unelma.. Todella ikävä kuulla, että sinulle tuli ero ja unelma jäi. Iän myötä havahtuu tuon tuosta, että elämään mahtuu niin paljon kaikkea. Voimia sinulle ja uskoa uusien unelmien toteutumiseen! <3

 2. Paula

  Heippa, minun varsinainen unelma täyttyi vasta eläkkeelle jäädessä. Tosin aiemmin sukumökki oli ihan hyvä, kun ei olis ehtinyt ollakaan jatkuvasti.
  Eli nyt ryhmäpuurarhamökki 4 kilometrin päässä kotoa. Mukavuudet oma sähkösauna, lämmin suihku, lattialämmitykset, vuolukivitakka, kasvihuone, viljelykset pihassa, lastenlapset pääsee helposti sieltä harrastuksiin ja pellon poikki uimaan. En meinaa todeksi uskoa löytöäni, asumme siellä yleensä huhtikuun alusta lokakuun loppuun talvella käydään hiihtoretkeilemässä.
  Oikeastaan silloin oli sopiva aikakin tälle unelmalle.

  • coffeetablediary

   Ihana mökkitarina! Hyvää kannattaa usein odottaa, onneksi unelma toteutui ja saat nyt nauttia siitä. Tuli hyvä mieli. Lämmin kiitos, kun jaoit tämän jutun! Aurinkoista alkukesää sinulle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *