Blogit
Coffee Table Diary

Modernit ulkokalusteet ja kokemuksia mikrosementtipöydästä

Terassin kuulumisia 2017-19

Pihakuulumisten ja -suunnitelmien jälkeen on vuorossa vilkaisu terassimme sisustukseen. Terassin kalustus on päivittynyt viime vuodesta ja ajattelin jakaa samalla kertaa kokemuksia ulkokalusteistamme, jotka koostuvat moderneista edullisista ja keskihintaisista vaihtoehdoista.

Terassimme viihtyvyys parani merkittävästi, kun löysin sattumalta modernin siron valkoisen teräsrunkoisen sohvan pehmeän harmailla tyynyillä. Sohvan ostin edullisesti kesän alussa rautakauppareissulta. Koska kuljetuksessa klommoja saanut sohva oli tukeva ja maalin kolhut helposti pois maalattavissa, tartuin oitis tilaisuuteen. Laadukkaisiin arvokkaampiin pihakalusteisiin satsaus on varmasti perusteltua pitkällä tähtäimellä, mutta meille tuhansien satsaus ei tällä kertaa tullut kyseeseen. Onneksi löysimme silmää miellyttävän ja mukavan budjettivaihtoehdon hyvällä alennuksella. Olin aiemmin pähkäillyt sohvan teettämistä tai puisen sohvan maalaamista, sillä juuri tämän henkistä kevyttä vaihtoehtoa ei ollut tullut aiemmin vastaan sopivassa hintaluokassa.

Terassin kuulumisia 2017-13

Moderni sohvaryhmä (Sensum, Venice) koostuu kolmesta kahdenistuttavasta sohvamodulista, nojatuolista, istuintyynyistä ja yksivärisistä koristetyynyistä sekä pöydästä, jonka saa myös rahiksi mukana tulleen tyynyn avulla. Niinpä löhöasentoonkin saa itsensä helposti, jopa useamman hengen porukalla. Tykkäämme sohvan simppelistä tyylistä ja huoltovapaudesta. Istuintyynyt pysyvät jämäkästi paikallaan, ja siirrämme ne aina katoksen alle suojaan silloin kun sadetta on luvassa. Lisäksi tuon usein kasan sohvatyynyjä sisältä ulos siirtyessä, jolloin sohva tuntuu ja näyttää vielä kutsuvammalta.

Kierros jatkukoon terassimme ruokailutilaan. Niin ikään budjettihintaluokkaa edustava Ikean Vittsjö-hyllykkö jatkaa edelleen oivana laskutasona ja sisustuksellisena elementtinä ruokapöydän vieressä. Hyllykkö ei ole varsinaisesti ulkokaluste ja alkuperäiset levyt eivät talven yli kestäneet, vaan turposivat reunoista kosteuden takia. Hyllylevyt vaihdoin uusin vanerisiin ja maalasin aidan ulkomaalilla mattamustaksi, joten niiden pitäisi kestää hyvin jatkossa säätä. Jauhemaalattu kehikko selvisi hyvin koko kauden ja talven yli katoksen alla täysin vaurioitta.

Terassin kuulumisia 2017-8

Kokemuksia betonimaisesta mikrosementtipöydästä minulta kysytään usein, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta tähän. Viime kesänä teetetty ’betonipöytä’ kesti virheettömän koko ensimmäisen kesän ja se olikin mieluisimpia hankintoja ensimmäisenä terassikesänämme. Pöytä unohtui ulos syksyn sateisiin ja ehti siihen ensimmäiset lumetkin sataa, josta se myöhemmin siirrettiin katon lipan alle. Liekö tuosta rasituksesta johtuen huomasimme harmiksemme keväällä pöydän pinnassa halkeamia ja lopulta huomasimme levyn olevan myös vähän taipunut. Aluksi pöytälevyn tekijä mietti, olisiko halkeamat voinut korjata hiomalla ja sementoimalla, mutta he varmuuden vuoksi lopulta suosittelivat uuden levyn tekemistä, mistä sovimme yhteistuumin.

Terassin kuulumisia 2017-9

Tällä kertaa pohjalevy on tukevampaa pinnoitettua vaneria, lakkakerroksia on enemmän ja pohjassa on rautaiset tukilevyt jotta levy ei pääse vääntymään.  Pöytälevyn kestoa ensi kesään jäämme seuraamaan jännityksellä, sekä peukut pystyssä toivomme pitkää ikää pöydällemme, koska mikrosementin käyttö ulkokalusteessa on vielä niin uusi juttu ja ’takuita’ ei ole. Lupaan raportoida taas ensi kesänä! Kannattaa siis uudelleen harkita, jos mietinnässä on mikrosementtipöytä ulkotiloihin ja ehdottomasti siirtää pöytä ainakin sateelta suojaan talveksi.

Kaikesta huolimatta tykkän kyllä edelleen paljon pöydän eläväisestä sekä kevyestä ilmeestä ja mikrosementistä materiaalina. Pinnassa ei jäljet näy ja se on helppo pyyhkiä. (Ja mikrosementoinnin tekijäksi suosittelen lämmöllä taitavaa Pisaramerta, jonka huippupalvelusta iso kiitos!)

Terassin kuulumisia 2017-11

Vähäeleisen ruokapöydän kaveriksi hankittuihin mustiin  Hayn Hee-tuoleihin olemme olleet ulkokäytössä tosi tyytyväisiä. Tuolit olivat ulkona talven katoksen alla eikä käytön jälkiä huomaa niistä. Tuolit ovat syystäkin hurjan suosittuja, enkä ihmettele sillä ne sopivat mainiosti skandinaaviseen moderniin tyyliin ja hinta-laatusuhde on loistava näissä tuoleissa. Rimojen ansiosta vesikään ei pääse tuoleissa seisomaan, joten ne kuivuvat sateen jälkeen hetkessä. Toki istuintyynyt nämä tuolit vaativat, eivätkä ole omaperäisin vaihtoehto.

Terassin kuulumisia 2017-2

Näiden kalusteiden lisäksi perheemme ehkä suosituin kaluste on katon lipan alta löytyvä Pihanolta saatu La Siestan riippumatto. Matto on punottu perinteisin menetelmin ohuista langoista ja siinä maatessa olo on lähes painoton. Lisäksi suureen mattoon sopii hyvin parikin ihmistä kerralla, joten siinä luemme usein kirjoja lapsukainen kainalossa. Aivan ihana paikka päiväunille, kun kuumasta auringosta sohvaryhmältä kaipaa varjoon! Niin ikään käytössä jatkavat maailman mukavimmat ja kevyimmät Fiam Fiesta-kansituolit, jotka kulkevat pitkin pihaa mukana sinne, missä huvittaa istua. Näitä kalusteita voin lämpimästi suositella!

Terassin kuulumisia 2017-20

Terassimme kalustus on sohvahankinnan myötä etenkin hyvällä mallilla. Ihanaa! Tykkään, että terassilla on myös reilusti tilaa liikkua ja ilmaa kalusteryhmien välillä, jolloin ne muodostavat omat väljät tilansa. On myös paikkoja ruukkukasveille, sekä grillille, joka vedetäään katoksen alta esille aina grillatessa eli melkein joka päivä. On tilaa ruokailun ja istuskelun lisäksi leikkiä ja joogata. Tämä ulkojooga on kesän toivelistallani, onneksi ehtii vielä!

Aurinkovarjon hankintaa harkitsen, sillä terassilla on todella kuuma keski- ja iltapäivän auringossa, joten liikuteltava varjo tekisi terassielämästä entistä miellyttävämpää. Lisäksi suunnitelmissa on teettää vielä iso säilytyslaatikko-penkki katon lipan alle sohvatyynyjen säilytyspaikaksi.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Let’s have a look at our patio furniture! Summer luckily continues as August is only about to begin.

Kommentit (4)

 1. Maria

  Todella kivan näköistä! Kertoisitko, ovatko sohvatyynyt ihan tavallista kangasta vai hylkivätkö vettä? Sohva nimittäin kiinnostaisi minuakin, mutta rautakaupankaan sivuilta ei asia selvinnyt. Aina ei pienen tihkun takia viitsisi olla sohvatyynyjä siirtelemässä.

  • coffeetablediary

   Ihana kuulla! Ulkokangasta hylkivän tuntuista ovat, mitta siirrämme aina pois jos ennustettu sadetta. Näin uskon tyynyjen kestävän hyvinä kauemmin, epäilen pysyisivätkö siisteinä jos olisivat taivasalla. Pieni tihku voisi mennä ehkä!

 2. Anniina

  Todella kauniilta ja viihtyisältä näyttää teidän pihalla <3

  • coffeetablediary

   Kiitokset! Hyvin viihdymme pihalla, se tärkeintä 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *