Blogit
Coffee Table Diary

Mistä nimi sisustusblogille?

Coffee Table Diaryn täyttäessä tässä kuussa yhden vuoden, palataan hetkeksi blogin syntyä edeltäviin pohdintoihin. Yksi tärkeimmistä oli valita blogille sopiva nimi, joka heijastaisi oikealla tavalla sitä maailmaa, mitä sivustolle tulisin luomaan. Blogin nimen keksiminen oli yllättävän vaikeaa! Ei niin, että nimen perusteella yhtään blogia seuraisin, mutta koen sen kuitenkin olevan tärkeä osa kokonaisuutta. Antaahan nimi jonkun ensivaikutelman joka tapauksessa, niin paras olisi jos vaikutelma olisi toivotunlainen. Markkinointia opiskelleena sekä brändeistä hyvin kiinnostuneena koen nimen olevan oleellinen osa pakettia, eikä lainkaan toissijainen seikka.

Mietin asioita, mistä tykkään ja erilaisia sanayhdistelmiä niistä. Tutkailin minkä nimisiä sisustusblogeja oli jo olemassa ja koitin keksiä nimeä, joka ei helposti sekoittuisi muihin ja erottuisi riittävästi massasta. Kävin viime syksynä blogikuvauskurssin, jota varten piti luoda blogi. Harjoitusblogini nimi oli nopeasti keksitty Sisustuksen Kerroksia. Tällä halusin kuvastaa mieltymystäni uutta ja vanhaa sekä eri tyylejä kerrostuneesti yhdisteleviin sisustuksiin. Eihän siinäkään nimessä mitään varsinaista vikaa ollut, mutta ei se ihan omalta kuitenkaan tuntunut tai innostanut. Yksi asetelmakuvia heijastava nimikandidaatti oli Life Still Life, jossa olisi yhdistynyt lifestyle-juttujen yhdistely sisustusaiheisiin. Mutta olihan sekin vähän keksimällä keksitty – ainakin nyt jälkeenpäin ajateltuna.

Muitakin vaihtoehtoja mietin, kuten: Elämäni sisustus, Still Home, Home Layers, 27 ikkunaa, Harmoniaa & kerroksia, Gian koti, Kerroksia, ja Home Diary. Näitä ideoita saa sitten ihan käyttää vapaasti jos innostuit jostain ja mietit blogillesi nimeä, heh!

Sitten jostain vaan pitkän pohdinnan jälkeen keksin Coffee Table Diaryn, joka tuntui ihan heti ”omalta”. Siinä yhdistyy rakkauteni kauniisiin kirjoihin ja kuviin, sohvapöytäasetelmiin ja pieniä paloja elämästäni päiväkirjamaisesti. Vieläkin nimi tuntuu hyvältä, joten kannatti ehdottomasti odottaa sopivaa nyt kun asiaa ajattelee.

Tällaisia pieniä paljastuksia tällä kertaa! Olisi hauska kuulla, mitä tykkäätte tästä nimestä ja miten teidän blogien nimet ovat saaneet alkunsa?

The story about how I came about with the blog’s name Coffee Table Diary. To sum it up, I found it very difficult to pick a name that felt right for my interior design and lifestyle blog. First I started by listing things I liked and then tried out different word combinations. After some time I suddenly came up with Coffee Table Diary which combines my love of beautiful books and pictures, interior compositions, as well as small hints of my life. Still the name feels good, so happy I took the time needed. What do you think?

Follow! Seuraathan! Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentit (9)

 1. Irina – White & Fresh

  Kiva lukea tarinaa blogin nimen synnystä! On muuten miellyttävän kuuloinen nimi. 🙂

  • coffeetablediary

   Mukava kuulla, kiitos! 🙂

 2. Riikka

  Minä olen tykännyt koko ajan kovasti blogisi nimestä. Ehkä se johtuu siitä, että olen samaten heikkona kauniisiin sohvapöydällä pidettäviin kirjoihin 😉 Oman blogini nimen tarinan olenkin jo kertonut blogissani. Välillä mietin, pitäisikö se lyhentää muotoon the Ex-minimalist. Vielä en ole ainakaan saanut aikaiseksi 😉

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla, Riikka! Oli tosi mielenkiintoista lukea blogisi tarina hetki sitten ja tykkään myös kovasti blogisi nimestä, todella mieleenpainuva ja sisällöllinen! Lyhennys toimisi myös hienosti. 🙂

 3. Lumo Lifestyle

  Hyvän nimen olet valinnut. Haaveilin blogin perustamisen aikoihin lifestyle-liikkestä, nimeksi olisi tullut Lumo lifestyle… Se haave on nyttemmin jäänyt ja Lumo-nimeä on käytetty paljon viime aikoina; on Lumomatkailu, Lumo-asunnot, Lumo-ruokakauppa Raumalla. Oli myös Lumo-lehti, josta olivat yhteydessäkin huomattuaan saman nimisen blogin olemassaolon vasta kun ensimmäinen -ja ainoa- numero oli jo ilmestynyt. Ja nykyisin on olemassa myös blogiportaali Lumo-blogit. Eli ei kovinkaan omaperäinen nimi, mutta edelläkävijä kuitenkin.

  • coffeetablediary

   Olipa mielenkiintoista lukea blogisi nimen historiasta, kiitos paljon kun jaoit! <3 Todellinen edelläkävijä olet ollut nimeämisessä ja Lumo Lifestyle on kyllä todella hyvä nimi blogillesi mielestäni. Sillehän ei mitään voi kun muutkin ovat jälkeesi sanasta innostuneet! 😉 Lumo sana on jotenkin hurmaava ja tunnelmallinen, enkä yhtään ihmettele sen suosiota eri yhteyksessä.

 4. Idis & Interiööri

  Loistavan nimen valitsit! Ja erottuu muista 🙂

  Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle <3

  • coffeetablediary

   Kiitos paljon & samat sanat sinun blogin nimestä! Se jää heti mieleen ja kuvaa loistavasti blogisi henkeä. 🙂

   Ihanaa joulunodotusta myös teille! <3

 5. Bloggaaminen – Vinkkejä miten aloittaa sisustusblogi

  […] aihetta käsittelin kerran omassa postauksessa, jutun löydät täältä. Nimi on mielestäni tärkeä osa ensivaikutelmaa ja lupaus sisällöstä. Persoonallisuus on […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *