Blogit
Coffee Table Diary

Medinilla ja puutarhan kuulumisia

Medinilla kasvi-4

Olin aivan unohtanut esitellä kevättalvella meille kotiutuneen medinillan, vaikka kuvat otin jo aikoja sitten. Ihastuin kasvin upeisiin pinkkeihin kukintoihin ja kauniin mallisiin tummiin lehtiin. Hieman hankalaksi huonekasviksi medinillaa usein varoitellaan, eli saa nähdä saammeko siitä kuinka pitkäikäisen asukin.

Medinilla kasvi-2

Tämä näyttävä filippiiniläinen kasvi etsii vielä sopivaa paikkaa tosin. Joskus aiheuttaa yllättävän suurta päänvaivaa löytää oikea paikka kullekin kasville, niin sisustuksen, muiden kasvien kuin valon osalta. Meille muuttaessaan ainoa hyvä valo oli vielä keskeneräisessä tv-huoneessa, nyt se voisi muuttaa jo olohuoneeseen lisääntyneen valon puolesta. Ehkäpä olohuoneen banaanipuu tai eväpalmu muuttavat kesäksi terassille.

Medinilla kasvi-5

Terassikelit vaihtuivat yllättäen takaisin talvisimmiksi, joten salaatti- ja yrttilaatikko täytyy pitää toistaiseksi olohuoneen lattialla, etteivät ne palellu. Kevään ensimmäisenä kukkaan puhjenneet suloiset palloesikot saivat puutarhassa lunta ylleen, kun taas syksyllä istuttamani lukuisat lumikellot eivät nousseet laisinkaan. Mikä pettymys! Kummallinen kevät säiden puolesta, mutta toivottavasti niitä seuraa sitäkin paremmat kesäiset säät!

Millaisia kokemuksia teillä on medinillasta? Entä mitä puutarhaanne kuuluu?

Oikein hyvää viikkoa teille!

One of the plants I have got during the past months is Medinilla. I couldn’t resist it’s gorgeous pink flowers and beautiful dark green leaves.

Kommentit (7)

 1. Hanna

  Mekin nostettiin juuri orvokkilaatikko parvekkeelta yöksi sisään, kun on pakkasta luvassa. Taimia ei olla vielä viety ulos kun ne närkästyvät helpommin.

  • coffeetablediary

   Onneksi noista pakkasista on päästy sentään, vaikka viime viikolla mökillä olikin aika vilpoisia parin asteen öitä. Ihana kun teillä on yhteisenä harrastuksena myös tuo palstailu ja kasvit! <3

 2. Paula

  Kasvihuoneessa vasta hajuherneet, kun olivat niin pitkiä jo, että olis ollut hankala kuskata mökille. Samoin siellä totuttelevat koulitut Leijonankidat, jotka tosin nostin sisälle yöksi. Pihalla ainoastaan ruukkynarsissit ja orvokit padoissa. Nurmikolla kevätkukkien nousu hidasta, kukassa ainoastaan liljat ja krookukset.
  Ne helmililjasi voivat yllättää ensi keväänä. Komean erikoisuuden olet löytänyt sisälle ja vielä kukassakin!

  • coffeetablediary

   Kasvihuone olisi mahtava lisä, veisi puutarhaharrastuksen seuraavalle tasolle! 🙂 Toivottavasti viime viikkoina on teilläkin alkanut kukkimaan vielä runsaammin!

 3. Essi/St. Black

  Vau, onpa upea kukka! Täytyykin laitaa ostoslistalle jos sattuisi tulemaan vastaan. Kiitos vinkistä 🙂

 4. Sanna

  Olen ihastellut Medinillaa muutamissa blogeissa ja kukkakaupoissakin, mutta en ole viitsinyt hankkia sitä kotiini hankalan maineensa vuoksi. Toivottavasti saat sen menestymään, on se niin kaunis. Olen vähän yrittänyt hillitä viherkasvien hankkimista, kun välillä on vaikeuksia järjestää jo olemassa oleville kasveilleni hyviä paikkoja riittävässä valossa, lähinnä talviaikaan, jolloin valoa on niin niukasti.

  Odottelen mielenkiinnolla, nousevatko kaikki viime syksynä puutarhaan istuttamani kukkasipulit. Ainakin suloinen Iris ’Katharine Hodgkin’ kukki jo ja vaaleanpunaiset muscarit nousivat myös, mutta ne eivät ole vielä ehtineet avata kukkiaan kunnolla. Toivottavasti nämä lumisateet eivät palelluta sen nuppuja. Myös viime keväänä istuttamani tarhakylmänkukat ovat selvinneet talvesta ja nuppuja on useita. Krookukset nousivat myös, mutta harmikseni puput kävivät syömässä ne heti yhden päivän kukkimisen jälkeen, kauan en siis niiden kukkia ehtinyt ihastella. Tulppaanien ja alliumien lehtiä ja varsia on paljon, mutta ainoastaan yksi aikainen tulppaanilajike on ehtinyt kukkaan. Scilloista ja lumikelloista olemme myös saaneet nauttia ja hyasintit ovat avautumaisillaan. Ainakin yksi esikkolajike on myös selviytynyt talvesta, mutta toista ei vielä näy. Ihanaa aikaa, kun keävän kukkia putkahtelee maasta. Tosin puutarhassa olisi mukavampaa viettää aikaa niitä ihastelemassa, jos nämä lumi- ja räntäsateet vihdoin loppuisivat.

  Onko teillä ollut myyriä? Mietin, olisivatko lumikellojen sipulit menneet niiden suihin. Harmillista joka tapauksessa.

  • coffeetablediary

   Hei Sanna! Vihdoin vastailen, pahoittelut suuresta viiveestä! Ihana lukea kommenttisi alan osaajalta, kiitos siitä. Onpa upean kuuloisia lajikkeita sinulla kevään uutuuksina, en ole koskaan moisista kuullutkaan, mutta laitan ehdottomasti listalleni tulevia sipuli-istutuksia varten. Sinulta saan kyllä parhaat inspiraatiot kukkiin aina! Kaunis kukkameri varmasti teillä noiden lajien kukkiessa yhdessä ja vuoron perään. En ole ihan varma olisiko myyriä meillä, lumikellojen sipulit olivat jännästi nousseet maan pintaan mätinä (?), kuulostaakohan myyriltä? Mietin myös kestikö kuljetus Hollannista liikaa yhdistettynä päivän parin odotukseen kuljetuksen eri vaiheissa, sekä istutuksen välillä, koska kuulemma pitäisi heti istuttaa. Yhtäkaikki, täytynee miettiä ensi syksynä uudestaan mistä hankin sipulini, jos päätän kokeilla uudestaan onneani… Vähän surku kun niin kaunis aika käynnissä, eikä ehdi riittävästi ihastella kukkivaa, kun on niin paljon menoja ja reissuja ollut näinä viikkoina. Ensi vuonna pysyn visusti kotona koko toukokuun ja omistan sen puutarhanhoitoon. Aurinkoista kesän alkua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *