Blogit
Coffee Table Diary

Matto ruokapöydän alle

Matto ruokapoydan alla coffee table diarySisustusvinkkejä jakoon pitkästä aikaa! Juttusarja muistui mieleen pienen kotona tekemäni sisustuspyöräytyksen ansioista. Toisinaan oma koti, vaikka onkin kovin mieluisa ja rakas, alkaa kyllästyttää. Niinä hetkinä tuntuu haastavalta valokuvata sisustuspainotteista sisältöä blogiin, kun tuntuu, ettei mitään kiinnostavaa katseltavaa löydy omista nurkista. Onneksi kodin tunnelma muuttuu koko ajan vuodenaikojen vaihtuessa ja siten tilat näkee uusin silmin valon muuttuessa. Kun sisustus on intohimo ja kuvia katselee inspiroituen päivittäen, mielessä pyörii koko ajan monia ideoita, joita haluaisi omassa kodissakin toteuttaa. Usein innostus oman kodin sisustamista kohtaan palaa vain vanhoja tavaroita vähän uudelleen yhdistelemällä, jolloin ne ikään kuin heräävät uudelleen henkiin.

Matto ruokapoydan alla coffee table diary

Idea viimeisimpään muutokseen syntyi, kun edelleen vaiheessa olevaan ikuisuusprojektiin eli tv-huoneeseen huutakaupasta hankkimani itämainen matto alkoi näyttää tunkkaiselta kesän lähestyessä. Samaan aikaan puheeksi tuli ystävän kanssa kuinka ihanalta matot näyttävät ruokapöydän alle, sillä ajatus oli kutkuttanut jo pidemmän aikaa. Niinpä nämä kaksi ideaa pääsi yhdistettynä kokeiluun omassa kodissani.

Matto ruokasali blogi-2

Tv-huoneen ilme keveni kertaheitolla maton siirron myötä ja ruokailutila sai puolestaan ihan uudenlaisen tunnelman. Matto on melko hyvän kokoinen tilaan, vaikka hieman pidempi se voisi vielä olla. Ihanteellinen koko matolle ruokapöydän alla on sellainen, että tuolit eivät ”tipu” maton ulkopuolelle edes pöytään istuuduttaessa kun tuolit ovat irti pöydästä.

Tykkään todella paljon siitä, kuinka matto jäsentää tilaa ja rajaa ruokailutilan keittiöstä omaksi kokonaisuudekseen. Pöytä ja tuoli eivät leiju vaan ankkuroituvat tilaan paremmin maton ansiosta. Matto tuo todella paljon kodikkuutta ja lämpöä huoneeseen sekä on miellyttävä jalkojen alla. Kontrasti pelkistetyn valkoisen keittiön, pöydän ja vaaleiden seinien kanssa toimii mielestäni todella kivasti, eikä matto näytä liian raskaalta omaan silmääni vaikka yhdistelmä onkin runsaampi.

Matto ruokapoydan alla coffee table diary

Ainut mieleen tuleva haaste on matto yhdistettynä itse ruokailuvälineillä syömään opettelevan taaperon ruokahetkiin, joten saa nähdä mitä tämän kokeilun kanssa lopulta käy. Onneksi villamatto on helpoimmasta päästä materiaalina sen likaahylkivän ominaisuutensa ansioista. Itämaisesta matosta saa ruoan tai juoman kätevästi pois veitsen avulla vetämällä, kun sen tekee tuoreeltaan. Tämä matto oli onneksi edullinen löytö huutokaupasta, joten en ole huolissani sen käytön suhteen ja värityskin on tahroja ajatellen armollinen. Punaviiniä rohkenee juoda siis jatkossakin eikä bolognesekaan joudu pannaan.

Käytännöllisyys mielessä pitäen puuvillamattoa ei voi ruokailutilaan suositella, sillä materiaali imee likaa herkästi. Myöskään en suosittele hyvin vaaleaa mattoa tai korkeanukkaista mattoa, vaikka toisaalta sellaisessa ei leivänmurut ainakaan heti näy. Niinpä ruokasalin maton valintaan kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota, jotta matto ei rajoita ruokahetkiä tai aiheuta turhaa stressiä kunnossapitoa ajatellen.

Matto ruokasali 2-3

Tässä helppo sisutusidea, mitä voin lämpimästi suositella!  Nopea tapa tehdä kodin pikapäivitys ja vieläpä ilmaiseksi, mikäli sopivan kokoinen matto löytyy jo entuudestaan kotoa. Kokeiluni ansioista oma kotini tuntuu taas uudenlaiselta ja kiinnostavalta – hetken ainakin. Kuvia keittiön ilmeestä ilman mattoa löytyy täältä.

Mitäs tykkäätte?

I decided to try our vintage persian carpet below our dining table. It always surprises me how cosy and comfy carpets under dining tables make the whole room look like. Easy, cheap and quick makeover that really transforms the dining space.

Kommentit (3)

 1. Tunnelmia viikonlopulta – Meillä Kotona -blogit

  […] satumaisesti herkällä olemuksellaan vallannut etupihan kukkapenkkini. Sointuvat hyvin taannoisen mattokokeilun, messinkimaljakon, roseviinin ja kirppikseltä löytyneen kukkalautasen kanssa […]

 2. Jessy

  Löysin juuri blogisi, mutta on pakko heti kommentoida: i-h-a-n-a keittiö, jonka tuo matto kruunaa!!! Lämmittää ja personoi tilan!
  Minulla on itsellänikin ollut itämainen matto ruokapöydän alla, ehkä siksi ilahdutti erityisesti 😉 Nyt se on kuitenkin ollut pakko poistaa, juurikin taaperon syömisen takia. Normaalisti lapsiperheen ruokapöydän alla kirjava matto on vain plussaa (ei tarvitse imuroida jatkuvasti) mutta rajansa kaikella…
  Nyt täytyy äkkiä lähteä tutustumaan blogiisi ja kotiisi tarkemmin! 🙂

  • coffeetablediary

   Hei Jessy! Huippua kun olet päätynyt blogiini, oikein paljon tervetuloa lukemaan jatkossakin! 🙂 Täytyy sanoa, että maton siirto tilaan oli ihan loistopäätös – enää en osaisi olla ilman, vaikka käytännöllisyys onkin vähän niin ja näin. Meillä syöttötuolin alla on usein muovinen tabletti suojaamassa mattoa ruokahetkillä pahimmilta roiskeilta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *