Blogit
Coffee Table Diary

Matto jokaiseen kotiin

VM Carpet Tammisto-8VM Carpet Tammisto-13

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Minulla oli ilo päästä tutustumaan kotimaisen VM Carpetin uudistuneeseen Tammiston myymälään. Myymälä on varsinainen unelmien keidas maton hankintaan – jopa 140 eri mattolaadussa riittää valinnan varaa sisustuksesta ja tilasta riippumatta, kuitenkin kohtuuhinnalla. Jos mattopulmia ei täällä saa ratkottua, niin ei sitten missään.

Uusiutunut liiketila, merkki laajan valikoimansa kera ja myymäläkonsepti tekivät vaikutuksen. Sisustuksen päivitys on tyylitaitureiden Pinja Forsmanin ja Anna Biströmin käsialaa – myymälän seinät on sävytetty kauniisti, trendikästä messinkiä on ripauksina siellä täällä. Sisäänkäynnin läheisyydessä on kutsuva lounge design-kalusteineen sekä viherkasveineen, mikä on ensimmäinen asia jonka sisään astuessaan huomaa.

VM Carpet panostaa muotoiluun, niinpä mattoja on suunnittelemassa iso joukko nimekkäitä suomalaisia suunnittelijoita aina Eero Aarniosta Jukka Rintalaan ja Teuvo Loumaniin muutamia mainitakseni. Suunnittelijoiden kasvot ovatkin tuotu osaksi myymäläkonseptia mustavalkovalokuvista toteutetun tauluseinän välityksellä. Sisustuksen kruunaa upea tummasta puusta mittojen mukaan Woodyn tekemä myymälän tiski. Superajankohtainen ja tyylikäs valinta!

VM Carpet Tammisto-7

Käyntini yhteydessä minulla oli ilo tavata myymälän sisustuksen suunnittelijoita ja VM Carpetin väkeä sekä saada paljon mattotietoutta kotiinviemiseksi. Lisäksi pääsin samassa yhteydessä kertomaan syksyn sekä talven sisustustrendeistä kutsuvierastilaisuudessa – yleisön koostuessa lähinnä sisustussuunnittelijoista, bloggaajista sekä lehdistön edustajista.

Todella jännä ja innostava, vähän erilainen työjuttu – ei ihan helppo nakki luontaisesti itselleni tällainen puhumiskeikka. Jäi kuitenkin oikein hyvä fiilis, kiitos vielä mahtavalle yleisölle ja mukaville puitteille!

VM Carpet Tammisto-2

Myymälän seinillä kerrotaan myös 1973 perustetun pohjalaisen perheyrityksen kiinnostava tarina. 35 henkeä työllistävä yritys on ainoa lajissaan maassamme valikoiman laajuudessaan – kaikki VM Carpetin matot tulevat Pohjanmaalla Karvalan kylässä sijaitsevasta mattotehtaasta. Osa matoista tehdään Suomessa alusta loppuun, kuten merkin suositut ja perinteiset paperinarumatot.

Tällä hetkellä pinnalla olevat nukkamatot puolestaan pohjataan tehtaalla turvallisella pohjusteella, joka pitää matot paikoillaan. Valtava kanttausnauhavalikoima luo lisää yksilöllisiä mahdollisuuksia sisustukseen stemmaukseen. Iso osa matoista lähtee vientiin maailmalle, aina Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten.

VM Carpet Tammisto-16VM Carpet Tammisto-10

VM Carpetin mattoja myydään laajan jälleenmyyntiverkoston kautta pääsääntöisesti, mukaan lukien pienemmät liikkeet ja suuret ketjukaupat. Tammiston myymälä onkin VM Carpetin ainoa oma myymälä. Yli 400 neliömetrin myymälän valikoima on huikean iso ja monipuolinen! Mattolaatuja valikoimassa on valtava määrä ja kaikista malleista löytyy useita sävyjä. Löytyy paperinaru- ja villamattoja, nukkamattoja ja käsin tuffattuja taideteoksia muistuttavia yksilöitä.

Matot kudotaan neljän metrin levyisinä, joten mittojen mukaan niistä saa vaikka kokolattiamattoja, joiden suosio on taas lisääntynyt viime vuosina. Myymälästä löytyy iso osa matoista täysikokoisina sekä kaikista matoista löytyy mallikappaleet.

Lisäksi myymälän perältä löytyy suursuosion saavuttanut Outlet, jonka monipuolisen valikoiman alennukset ovat parhaimmillaan jopa 70%. Kannattaa pitää mielessä jos mattohankinnat ovat ajankohtaisia, sillä pinoista löytyy mallistosta poistuneita harvinaisempia yksilöitä ja nykyisenkin valikoiman mattoja, mistä tehdä edullisia löytöjä.

Myös kotimaisen sisustusbrändi Lennolin shop-in-shop löytyy myymälästä, joten samalla käynnillä on mahdollisuus löytää kotin myös uusia sisustustekstiilejä.

VM Carpet Tammisto-9

Sisustussuunnittelijat on VM Carpetin uudistuneen myymälän tärkeä kohderyhmä, ja heidän työskentelylle löytyy myymälästä tilaa sekä valtava määrä tuotetietoa kaikkien mattomallien lisäksi. VM Carpet on tietysti itselleni tuttu entuudestakin ja olen merkin mattoja asiakkaideni koteihin suunnitellut.

Suomalaista yritystä sekä Avainlippu-tuotteita on aina ilo ja kunnia suosia sekä suunnittelua nopeuttaa tieto, että laadukkasta monipuolisesta valikoimasta löytyy sopiva mattovaihtoehto ihan jokaiseen sisustukseen. Hintaluokaltaan VM Carpet edustaa ennen kaikkea keskihintaisia mattoja. Maton valinta on perinteisesti hieman pulmalliselta tuntuva aihe ja usein myös arvokas hankinta, joten ehdottomasti kannattaa hyödyntää myyjien syvällinen asiantuntijuus maton valinnan hetkellä!

VM Carpet Tammisto-15

Itsekin olen toisinaan tuskaillut kotonani muutamien mattopulmien kanssa, osittain laiskuuttani, joten ehkäpä vihdoin inspiroidun tekemään parannuksen yhteen keskeiseen kodin tilaan. Nimittäin isoon tilaan standardikokoinen 2×3 metrin matto voi olla helposti vähän liian pieni, kun taas valmismatoista tuota kokoa isompia harvemmin löytyy. Onneksi VM Carpetilta onnistuu tilata matto omien mittojen mukaan, ja lisäksi myös erilaiset kuvioleikkaukset onnistuvat. Ideoita ja inspiraatiota maton hankintaan ainakin tarttui mukaan myymälävisiitiltä sekä varmuus, että sopiva matto jokaiseen tilaan löytyy tämän katon alta.

Mattojen mallailua siis meillä kotona luvassa hieman myöhemmin ja vinkkejä myös teille lukijoille aiheen tiimoilta, sillä aavistelen aiheen olevan mielessä myös joillain teistä. Tulossa blogissani myös supersuositun ja tyylikkään VM Carpetin Hattara-maton arvonta yhdelle onnekkaalle itse valitussa sävyssä.

Kannattaa siis ehdottomasti pitää tämä helmi mielessä ja pysyä kuulolla!

Visiting VM Carpet’s newly decorated store in Tammisto, Vantaa. Amazing assortment of carpets to choose from!

Kommentit (2)

  1. Milla – Sukhimatot

    Mielenkiintoista lukea ”kilpailijan” konseptista: Erityisesti sisustussuunnittelijoille varattu oma tila kuulostaa kadehdittavalta! 🙂

    • coffeetablediary

      Kiva jos tykkäsit postauksesta! 🙂 Sisustussuunnittelijan kannalta tuo mahdollisuus tulla paikan päälle, vaikka työskentelemään tai asiakkaan kanssa valitsemaan mallia on kyllä mieletön. Prosessia nopeuttaa, kun saa nähdä/tunnustella jokaisen mallin yhdessä paikassa ja lisäksi saa vastaukset kaikkiin mahdollisiin lisäkysymyksiin samalta istumalta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *