Blogit
Coffee Table Diary

Marimekon kodissa Milanossa

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Astuminen sisälle Marimekon Milanon kotiin,  sen jälkeen kun olin kiertänyt päivän samankaltaisia viileän tyylikkäitä italialasbrändein messuosastoja, tuntui kun olisi saapunut kotiin. Marimekko oli läsnä Milanon design weekillä osana Fuorisalonea kodiksi sisustamallaan vanhalla huoneistolla viehättävässä Breran kaupunginosassa.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Vanha ja rosoinen kerrostalo, ranskalaisine parvekkeineen joka huoneessa, loi tunnelmalliset puitteet kodille. Sisustus koostui Marimekon tulevan syksyn ja talven juuri lanseeratusta kodin mallistosta. Kalustuksen osalta kumppani toimi Artek ja sen vintage-kalusteet olivatkin kuulemma herättäneet suurta ihastusta vierailijoissa, niin minussakin vintage-kalusteiden fani kun olen. Aivan tuliterät kalusteet eivät olisi samalla tavalla istuneet kodin boheemiin tunnelmaan.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Koti oli todella kodikas ja siitä välittyi Marimekon filosofian ytimessä oleva ajatus arjen käyttöesineiden ja kauneuden tärkeydestä. Havaittavissa ei ollut lainkaan pönötystä tai hienostelua, vaan rentoa elämänmakuista tunnelmaa, joka toivotti lämmöllä vierailijat tervetulleiksi. Tyynyröykkiöitä oli joka puolella, samoin taljoja, kirjapinoja, torkkuvilttejä ja houkuttelevia nurkkauksia.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Mitä Marimekon syksyn ja talven 2016 kodin mallisto pitää sisällään? Värimaailma on viehättävän pehmeä. Poissa on merkkiin usein yhdistettävät räiskyvät värit ja tilalla oli murrettuja sävyjä mustalla ja valkoisella raikastettuina. Joulua kohden mukaan tulee punaisen sävyjä. Mukana oli paljon ruskeaa, jota ei juuri ole sisustusmaailmassa näkynyt vuosikausiin, mutta viime vuosina on ollut merkkejä uudelleen esille tulosta ja väri olikin tärkeä osa tätä mallistoa. Viehättävältä sekin näytti tässä yhteydessä ripauksina käytettyinä.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Ei ole Marimekon mallistoa ilman voimallisia printtejä. Tällä kertaa mukana oli arkistoista kaivettuja vanhoja kuoseja, joita ei ole aiemmin ollut käytössä, sekä muutamia uusiakin. Jos kevään malliston suosikkejani olivat Carina Seth-Anderssonin maljakot, nyt päällimmäisenä mieleen jäivät aivan ohuet hienostuneet villaviltit, jotka taipuvat kauniisti myös asusteiksi. Niitä oli todella monissa kauniissa kuoseissa esillä. Yllättäjinä puolestaan olivat ihastuttavat tekokarvatyynyt, samaa materiaalia kuin viime talven naisten vaatemalliston teddykarvainen tekoturkki. Oman tunnelmansa stailaukseen teki asustemalliston kauniit yksilöt, kuten aurinkolasit ja korut kauniissa asetelmiassa pöydillä.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Inspiraationa mallistolle ovat toimineet vahvat naiset, joita on monia työskennellyt vuosien varrella Marimekon riveissä, kuten myös Marimekon asiakkaisiin kuuluvat vahvat naiset ympäri maailman. Minulle boheemista asunnosta tuli ihan mieleen Sinkkuelämän Carrien boheemi chic NYC:in koti. Ehkä siksi kun sielläkin oli Marimekkoa verhoissa ja asunto oli samalla tavalla rosoinen. Milanon koti kertoikin hyvin tätä vahvan naisen tarinaa. Naisen jolla rohkeutta riittää sisustaa oman vahvan maun mukaan yhdistellen värejä, kuoseja ja materiaaleja. Kosmopoliitin naisen, joka on tehnyt kodistaan itseään vain miellyttäen, jolla on selvästi vilkasta elämää, myös kodin ulkopuolella. Koti oli samaan aikaan rentouttava ja voimaannuttava.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Oli niin inspiroivaa nähdä Marimekkoa ihan uudenlaisessa miljöössä, minkä milanolaisasunto tarjosi. Ei tullut sellainen olo, että olisi astunut ’Suomi-kotiin’, vaikka suomalaisuudesta onkin paljon vaikutteita ja mallisto olikin Marimekon näköinen. Kodista tuli raikkaan kansainvälinen fiilis kokonaisuudessaan, ihan kuten kuvista Marimekon vastaavalla idealla sisustetysta kodista Australiassa kevään malliston kera. Erilainen ympäristö auttaa näkemään tutun brändin ihan uusin silmin. Kokemukseeni vaikutti varmasti se, että olimme suurkaupungin kuhisevien korttelien sydämessä ja nuo ranskalaiset parvekkeet.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Ehkä runsaasti yksityiskohtia sisältävässä stailauksessa ja hieman elegantimmassa linjassa on nähtävissä myös uuden luovan johtajan ruotsalaisuus? Niin tai näin, tämä linja miellyttää kovasti omaa silmääni. Kuten Milanon huonekalumessujen osastotkin, myös Marimekon koti oli viherkasvien valloittama. Pidin myös mustavalkokuvista, joita oli siellä täällä rennosti nojaamassa. Hyviltä näyttivät edelleen ne aiemminki ihastelemani maljakot. Syksyn ja talven mallistossa isointa maljakkoa tulee myös harmaassa sävyssä ja pienintä jouluisen punaisessa.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Todella inspiroiva visuaalinen ilme ja viihtyisä koti tarinoineen, mihin olisi voinut mieluusti jäädä hengailemaan pidemmäksikin aikaan. Ja niin kuin suomalaisella on tapana, tuli ylpeä olo, miten hienosti ’meidän Marimekko’ oli taas onnistunut maailmalla – luomaan jotain niin kaunista ja massasta poikkeavaa. Yllätyin myös hieman siitä, miten omaksi tunsin tämän malliston ilmeen ja fiiliksen, niinpä uskon joidenkin malliston juttujen meillekin vielä kotiutuvan.

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

Messujutuissakin näkynyt italialaisdesign on toki näyttävää ja tyylikästä, mutta Marimekko muistutti jälleen siitä, kuinka tärkeää on se, miltä koti tuntuu – ei vain miltä se miltä asiat näyttää. Ja tällä kriteerillä Marimekko oli onnistunut ehdottomasti parhaiten kaikista Milanossa näkemistäni esillepanoista. Kaunista ja kodikasta!

Miltä vaikuttaa tämä koti ja mallisto teidän mielestä? Oikein mukavaa päivää!

Marimekko Home Milan sisustus syksy talvi 2016

A charming and inspirational Marimekko Home in Milan design week presented pieces from the fall winter 2016 home collection. The atmosphere was very cozy and made visitors want to linger. It was very refreshing to see Marimekko in a totally different setting, in the heart of Brera district in Milan. I really like the soft tones as well as prints in the collection. My favorites include elegant thin wool throws, teddy fur pillows as well as vases designed by Carina Seth Andersson, that will come in new colors. Lovely!

Kommentit (17)

  1. Sisustustrendit 2017 | Värit ruskea ja beige tekevät paluun

    […] ilman että kuosi pomppaa ihan kauheasti silmään. Molempia tyynyjä ihastelin jo viime keväänä Milanossa Marimekko-kodissa, joten tyynyjen vielä reilun puolen vuoden jälkeen ihastuttaessa täytyi vihdoin kotiuttaa ne. […]

  2. Kukkaworkshopissa Marimekolla Inbloomin opastuksessa

    […] suosion saavuttaneet ja itsekin (viime kevään Milanon Marimekko-kodista saakka) ihailemani Marimekon vaasit olivat ihastuttavasti esillä joka puolella myymälää kukilla […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *