Blogit
Coffee Table Diary

Makuuhuoneen uusi ilme

Toivottavasti teidän viikonloppu meni mukavasti! Meillä suursiivottiin lauantaina aamusta iltaan. Nyt ikkunat kimaltelevat, lattiat ovat putipuhtaat ja laattojen saumat suorastaan hohtavat. Raikasta huoneilmaa on ihana nuuhkia ja energia liikkuu vapaammin. Paljon hommaa, mutta todella palkitsevaa! Sisustusjutuilla jatketaan ja tarkemmin ottaen makuuhuoneen uusi ilme esittelyssä.

idkuva Makuuhuone täydellinen harmaa maalisävy Balmuir mohairviltti pellavalakanat Mole's Breath Farrow & Ball

Alkukesästä maalattu mutainen myyrän harmaa seinä onkin jo vilahtanut kuvissa. Kyseessä on Farrow & Ball -merkin Mole’s Breath -sävy, joka on minun silmään täydellinen harmaa. Ei kylmä tai likainen, vaan tyylikäs lämmin tumma harmaa. Olemme olleet tummaan seinään mielettömän tyytyväisiä. Etenkin nyt syksyn myötä se tuo ihanaa rauhaisaa tunnelmaa huoneeseen. Sivuseinät maalasin saman merkin puuterisen harmaanvalkoisella Strong White-sävyllä, jota on myös keittiön seinissä. Tumman seinän kanssa sopii mielestäni parhaitan raikkaan valkoiset lakanat.

Päiväpeittoa en edelleenkään jaksa käyttää. Minun silmään sellaista ei tarvitakaan, pelkistetty ilme miellyttää. Etenkin kun untuvapeitto on tuplaleveä, tyynyt hotelleista tutut 90cm levyiset ja petivaatteet rouheaa pellavaa. Pehmeyttä kokonaisuuteen tuo taivaallisen pehmeä Balmuirin minkin harmaa Kid Mohair -torkkuviltti*. Rakastan niin tuota vilttiä, joka on tehty angoravuohen poikasen ensimmäisestä vauvakarvasta. Pehmeämpää ja kauniimpaa torkkuvilttiä tuskin on olemassa!

Makuuhuoneen kodikkuus lisääntyi huomattavasti myös uuden luonnonvalkoinen pastellikuosisen villamaton myötä. Se löytyi huippukuntoisena kierrätyskeskuksesta ja maksoi naurettavat parikymppiä. Lisäksi huoneen sisustus täydentyi mieheni edesmenneen sukulaisen maalaamalla taululla, jonka tunnearvo on suuri. Sävymaailmaan täydellisesti soiuntuvassa akvarellissa on Turun kattonäkymiä ja kaupunkimaisemaa. Ehkä joku turkulainen siellä ruudun takana tunnistaa rakennukset?

Makuuhuone täydellinen harmaa maalisävy Balmuir mohairviltti pellavalakanat Mole's Breath Farrow & Ball Vitra Akari riisipaperivalaisin

Kattoon on ripustettu Vitran klassikko Akari-riisipaperivalaisin, jonka Isamu Noguchi on suunnitellut. Valaisin on ehdottomasti suosikkejani kotimme valaisimista, sitä onkin ihana ihastella nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä. Riisipaperivalaisin tuo myös pehmeän kodikasta fiilistä.

Makuuhuoneen päivityksen yhteydessä sänkyä vastapäätä olevan seinän ikkunoiden väliin asennettiin tv. Nykyisin katsomme tosi usein sarjoja Netflixistä sängyssä maaten lapsen mentyä nukkumaan. Olen muuten ihan koukussa The Wire-sarjaan, jota katsomme nykyisin lähes joka ilta. Tulen vähän myöhässä näiden telkkusarjojen suhteen, kun Mad Meninkin aloitin vasta viime vuonna. Fengshuin vastaista pitää tv:tä makuuhuoneessa, mutta niin ylellistä ja rentoa.

Makuuhuone Balmuir mohairviltti mink ja tuoksukynttilä pellavalakanat
Balmuir Como fragranced candle tuoksukynttilä

Makuuhuoneen käyttö on lisääntynyt tosi paljon sisustuksen päivityksen myötä. Sängyssä on ihana lueskella myös lehtiä ja kirjoja. Uusimmasta Residencestä löytyi kivoja juttuja, kuten kuvissa vilahtava upean sävyinen aukeama, joka pysähdytti kauneudellaan. Huumaavan täydellisen tuoksuinen Balmuirin Como-tuoksukynttilä Patchouli & Musk* tuo tuoksullaan rentouttavaa tunnelmaa ja sen valo ilahduttaa syyssäillä. Herätyskellona toimii usein karvapalleromme, eli espanjanvesikoira Pluto. Meillä koira nukkuu omassa pedissään, vaikka kieltämättä välillä tekisi mieli kaapata se kainaloon vällyjen alle.

Makuuhuoneen vieressä olevan walk-in-closet vaatehuoneen seinät ovat saaneet puuterisen sävyn. Kyseessä on Farrow & Ball’n Estate Emulsion -maali ja Dead Salmon -sävy, johon on sekoitettu viidennes Strong White -sävyä. Vaatehuoneen esittely luvassa myöhemmin! Pidän kuinka vaalea harmaaseen taittava puuterisen roosa sävy luo kehykset, minkä läpi makuuhuonetta pääsee katsomaan kylpyhuoneen suunnalta. Yksi lempinäkymistäni kodissamme.

Farrow & Ball Dead Salmon Strong White

Makuuhuoneen aiemmasta pelkistetymmästä ilmeestä löydät kuvia täältä. Mitä tykkäätte uudistuneesta ilmeestä?

*saatu blogin kautta

Our bedroom’s interior got updated and we love the outcome. On the wall, Farrow & Ball’s Mole’s Breath, which I consider as perfect dark gray. The rug is a flea market find bringing soothing look to the entire room. The kid mohair throw from Balmuir in color mink is simple perfect. The softest and most luxurious throw I’ve ever known! The ceiling lamp is a classic Akari-lamp by Isamu Noguchi for Vitra. I just love it. The Como candle with Patchouli & Musk fragrance from Balmuir brings relaxing vibes to the bedroom. The view to the bedroom from the walk in closet with powder muted pinkish walls as a frame is one of my favorite in the entire house. The color is F&B’s Dead Salmon mixed with one fifth of Strong White.

Kommentit (11)

  1. Luetuimmat blogipostaukset – Coffee Table Diary – Meillä Kotona -blogit

    […] Makuuhuoneen uusi ilme […]

  2. Makuuhuoneeseen pehmustettu sängynpääty – Meillä Kotona -blogit

    […] reilu vuosi sitten uudistettu makuuhuone on ollut mieluinen, en ole kokenut huonetta ihan valmiiksi. Samaan aikaan ikään kuin […]

  3. makuuhuoneen sisustusvinkkejä – sisustus-fi.com

    […] Makuuhuoneen uusi ilme – Coffee Table DiaryMakuuhuoneen käyttö on lisääntynyt tosi paljon sisustuksen päivityksen myötä. … Blogissa jaan sisustusvinkkejä ja inspiraatiota arjen kauneudesta nauttien.Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *