Blogit
Coffee Table Diary

Projekti: Makuuhuoneen uudistus ja sängynpääty

sangynpaaty-blogi-3

Yksi kaluste, jota olen jo pidämmän aikaa kaivannut todella paljon kotiimme on sängynpääty. Niitä on alkanut myös näkymään mielestäni entistä enemmän kaikkialla.  Tai ehkä vain huomioni kiinnittyy päätyihin, kun sellaisen hankinta on ajatuksissa? Vähän niin kuin raskaana ollessa muita pallomahoja tuli vastaan ihan joka kulman takaa. Päätöksen sängynpäädyn hankinnasta taisi sinetöidä vierailu Matrin sykähdyttävän harmonisella ja kauniilla osastolla 2016 Habitaressa. Taisi olla muidenkin kuin minun messujen ehdottomia suosikkeja!

sangynpaaty-blogi-6

Vaikka reilu vuosi sitten uudistettu makuuhuone on ollut mieluinen, en ole kokenut huonetta ihan valmiiksi. Samaan aikaan ikään kuin sängynpäädyn korvikkeeksi maalattu ihanan sävyinen seinä on alkanut vaivaamaan. Farrow & Ball’in Mole’ Breath -sävy on edelleen mielestäni täydellinen, mutta kovin rajoittava petivaatteiden sävyjen suhteen, vaikka suosisinkin valkoisia lakanoita. Lisäksi ’tehosteseinä’ tuntuu todella epäajankohtaiselta. Se pomppaa ihan liikaa silmään kontrastin ollessa muihin vaaleisiin seiniin suuri.

Harmaa on myös luonnossa vähän liian harmaa, vaikka mutainen onkin, suhteessa saamiini ihanan talvisiin Balmuir B-Collectionin hiekan ja norsunluunsävyisiin tekstiileihin, sekä pellavanvärisiin (Balmuir, Linen Melange) pellavatyynyliinoihin. Viltti ja tyyny ehtivät jo seilata olohuoneesta makuuhuoneeseen talvista tunnelmaa tuomaan.

sangynpaaty-blogi-7

Nämä kaikki siis puoltavat seuraavaa suunnitelmaa. Päätyseinä maalataan lähi aikoina samalla sävyllä kuin muutkin seinät eli Farrow & Ball -merkin sävy Strong White. Kokonaisuus rauhoittuu samalla merkittävästi. Lisäksi suunnitelmissa on hankkia vihdoin ja viimein pehmoinen sängynpääty viimeistelemään makuuhuoneen sisustusta. Viimeiseksi silaukseksi tulee vielä sängynpäätyyn sopiva uusi siisti helmalakana.

Onhan päädytön sänky ihan yleinen käytäntö tänä päivänä, mutta silti kokonaisuus tuntuu omalla kohdalla ainakin, no, jotenkin keskeneräiseltä – vaikka päätyä korvaamaan onkin hankittu superleveät untuvatyynyt.

sangynpaaty-blogi-5

Haaveilenkin jo kirjan lukemisesta pehmeään päätyyn nojaten ja sänky pedattuna lakanoilla, jotka eivät nyt sointuisi tummaan seinään. Ai että! Onneksi sängynpäädyn valinta onkin edennyt jo pitkälle, vaihtoehtoja on käyty läpi ja syksyn kääntyessä hiljalleen talveen haave vihdoin toteutuu.

Lähiaikoina onkin vuorossa blogissa suuri sängynpäädyn valinta -postaus tämän projektini tiimoilta. Tulossa siis inspiraatiota, vinkkejä ja ideoita teille, jotka mietitte sängynpäädyn hankkimasta tai makuuhuoneen ilmeen raikastamista!

Saako ajatus sängynpäädystä teiltä kannatusta?

One of the projects for the fall is to re-fresh our bedroom. The beautiful gray wall (Farrow & Ball’s Mole’s breath) will be painted away with the same off-white color as the other walls (Farrow & Ball’s Strong White). The main change will be to finally have a headboard to our bed, which will create stylish final touch to the room’s look and bring a lot of comfort.

Kommentit (17)

 1. Elina / Talo Markki

  Hyvältä kuulostaa, itsekin pidän sängynpäädyistä. Varmasti tulee ihana lopputulos! 🙂 Meillä on myös helmalakanat hakusessa, mutta usein ne eivät ole tarpeeksi korkeita, jämäköitä tai muuten vain sopivia. Mistä itse ajattelit tilata? Missä on hyvä valikoima?

  • coffeetablediary

   Heippa Elina! Jee, kiva kuulla, että suunnitelmani miellyttää! 🙂 Matrilla on tosi hyvä valikoima, kymmeniä eri sävyjä kankaissa, eri malleja lakanoissa ja kangaslajeja, sekä korkeus aina sängyn mukaan. Heiltä löytyy mm. kotona kneessa pestävää pellavaa. Oikeankokoisen ja siistinä pysyvän helmalakanan löytäminen, joka sopii sisustukseen ei ole ollut helppoa mielestäni, kun peruskauppojen valikoimat olen kokenut suppeiksi, tai huonolaatuisiksi (kulahtavat helposti pesussa). Valitsemani lakana ja pääty esittelyssä marraskun kuluessa, toivottavasti maltat odottaa lisätietoja siihen! 🙂

 2. Tiia

  Mistä nuo teidän leveät untuvatyynyt ovat ja niiden päälliset? Olen yrittänyt etsiä mutta en ole onnistunut löytämään. Itse pidän kyllä kuvissa ja muilla sängynpäädyistä mutta jotenkin en osaa meille kuvitella. Meillä on Tempur-sänky joka on aika massiivinen ja suhteellisen pieni makuuhuone, joten siksi sängynpääty tuntuu liialta. Jotain pääty kuitenkin kaipaa ja suuret tyynyt voisivat olla hyvä vaihtoehto.

  • coffeetablediary

   Moikka Tiia! Meidän 90cm untuvatyynyt ovat H&M Homelta, ihanan muhkeat, ja heillä myös kokoon sopivia tyynyliinoja sekä pellavassa, että puuvillassa. Toimii kivasti päädynkorvikkeena, vaikka käytössä normityynynä olisikin vähän outo koko itselle. Mukavaa viikonloppua! 🙂

 3. Sisustusvinkit: Sängynpäädyn ja helmalakanan valinta – Meillä Kotona -blogit

  […] aiemmin kerroin, makuuhuoneemme saa pian aivan uuden ilmeen, kun seinä maalataan ja vanha runkopatjasänky […]

 4. Tummat pellavalakanat Balmuir – Meillä Kotona -blogit

  […] Makuuhuoneen projektin kanssa on edetty siihen pisteeseen, että ennen harmaan sävyinen sängyn päädyn seinä on nyt vaalentunut saman sävyiseksi kuin muutkin seinät. Teki hyvää näin pimeänä vuodenaikana raikastaa huone täysin vaaleaksi  tykkän super paljon! Nyt myös eri sävyisten petivaatteiden kuin valkoisten käyttö tuntuu luontevammalta. Olikin kiva pedata vaalean seinän kaveriksi uudet lakanat sänkyyn ennen kuin uusi sängynpääty ja helmalakana saapuvat. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *