Blogit
Coffee Table Diary

Magnolia ja pinkki kukkameri horisontissa

Magnolian kukka blogi-5

Viikonlopun kukaksi valitsin tällä kertaa elegantin lempikukkani magnolian. Nyt niitä taas saa ja sen myötä blogitkin täyttyvät magnolian kuvista! Vuoden ensimmäiseksi magnoliakseni löytyi aivan valkoinen yksilö, useinhan magnoliat ovat violetin sävyisiä. Upea herkkä ilmestys ja selvä lupaus tulevasta keväästä. Oksa oli niin tuuhea, että siitä sai saksittua pari oksaa myös pienempään maljakkoon ja levitettyä ihanuutta olohuoneen nurkkaankin.

Muutama nuppu on vielä puhkeamatta ja niitä odotellessa vaihdan veden päivittäin kuumaan sekä leikkaan aina uuden viiston imupinnan oksasaksilla. Kevään lähestymisestä muistuttaa myös viime päivinä hellinyt huikea auringonvalo, josta saa nauttia jo helmikuussa ilahduttavan myöhään.

Magnolian kukka blogi-1

Olen haaveillut magnoliasta myös omaan puutarhaan, ja muutamat lajit saattaisivat täällä etelässä viihtyäkin. Tosin Suomessa pärjäävät lajit taitavat olla pensasmaisia, kuin sen tapaisia ulkomailla kasvatettuja, joita kukkakaupoissa oksina näihin aikoihin myydään. Eiköhän yksi magnolia ole omallekin pihalle saatava, vaikka edes kokeilumielessä. Sattuuko teillä olemaan kokemusta tai vinkkejä magnoliasta omassa puutarhassa?

Magnolian kukka blogi-2

Kukkivista puista tuli mieleen väistämättä myös lähestyvä Japanin matkamme tänä keväänä. Tuntuu ihan utopistiselta, että pääsemme todistamaan pinkin kirsikkakukkapilven hattaramaiseksi muuttamia japanilaisia kaupunkimaisemia jo reilun kuukauden kuluttua. Ajatus matkasta Japaniin tuo mieleen ensimmäisenä Lost in Translationin, yksi suosikkileffoista. Ehkä se täytyisi katsoa taas pitkästä aikaa ja alkaa hiljalleen virittäytymään matkatunnelmaan muutenkin.

Täytyy muutenkin alkaa perehtyä Japaniin, sillä kiehtovampaa kohdetta en voisi kuvitella ja tulevan matkan fiilistely etukäteen on niin mukavaa. Myös Japani-vinkit ovat lämpimästi tervetulleita, etenkin Tokion ja Kioton osalta! Oletteko te käyneet Japanissa?

Magnolian kukkien kera ihanaa viikonloppua teille!

Magnolian kukka blogi-3

The first magnolias of the year feel always very special….

Kommentit (4)

 1. vilja

  Minun magnoliani ei vieläkään kuki, vaikka teen samaa oksasaksi- ja vesirumbaa. Olen melkoisen pettynyt. Tuntuu helmikuu ihan vajaalta ilman niitä kukkia. Naapurilla kasvaa ja kukkii magnolia pihassa ja on valtavassa kukkaloistossa aina alkukesästä. Hyvin menestyy näillä leveysasteilla näemmä.

  • coffeetablediary

   Toivottavasti jo avasivat nuppunsa sinun magnoliat! Hyvä kuulla, että teillä päin nähty menestyviä magnolioita, eli kannattaa pitää tästä unelmasta kiinni ja kokeilla onnea. 🙂

 2. Tuuli – Lumo LIfestyle

  Japaniin suosittelen ehdottomasti vuokraamaan tasku-wifin, sellaisen voi tilata joko lentokentälle tai hotelliin odottamaan, maksaa noin 5€/päivä netistä löytyy haulla portable wifi Japan. Suunnistaminen ja junien/metron käyttäminen on helppoa kun Googlen kartat ovat käytössä.

  Toinen vinkki on hankkia julkisen liikenteen Suica-kortti, johon voi helposti ladata arvoa. Se toimii niin Tokiossa kuin Kiotossa. Muuten aikaa menee turhaan lippuhintoja arpoessa ja erillisiä lippuja ostellessa.

  Tokiossa suosittelen sisustuksesta kiinnostuneelle Ebisun ja Daikanyaman kaupunginosia Shibuyan lähellä. Näitä ei useinkaan mainita oppaissa, mutta alueilta löytyy paljon kivoja ja tyylikkäitä pikku putiikkeja kapeilta kaduilta.

  Ihanaa matkaa!

  • coffeetablediary

   Huippuvinkkejä! Kiitos paljon Tuuli! Kirjoitan heti nuo vinkit ylös, että muistan ne vielä perilläkin. Ihastuttavan kuuloisia myös nuo mainitsemasi kaupunginosat. Vähän jo kauhistuttaa, miten vähän viikossa lopulta ehtii nähdä, kun suurkaupungit hämmentävät aina suuruudellaan eikä haluaisi myöskään juosta kiireellä paikasta toiseen. Niinpä täytyy suunnitella etukäteen ja toisaalta jättää aikaa myös fiilistelylle. Nyt kyllä nousi taas matkakuume ihan uusiin lukemiin, kun sain nämä konkreettiset vinkit! Mukavaa sunnuntaita! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *