Blogit
Coffee Table Diary

Omin käsin maalatut Samuji-mukit

Samuji koti mukit, käsin maalattu

Ehkä joku teistä saattoi Instagramin puolella huomata, että kävin viime viikolla yhtenä iltana maalaamassa mukeja Samujilla. Symppis tapahtuma ihanassa miljöössä, Samujin Erottajan myymälän tunnelmallisessa ylemmässä kerroksessa. Huomasin ilmoituksen mukinmaalaus-workshopista Samujin Facebook-sivuilla ja innostuin valtavasti ajatuksesta, joten mukaan oli päästävä.

Mukit ovat Samujin kodin valikoiman uusimpia tuotteita ja ne myydään aina ilman kuvioita. Muki on tyylikkään simppelin mallinen ja tuntuu hyvältä kädessä. Koska merkin ideologiaan sopisi käsinmaalatut mukit, keksivät he järjestää tällaisia leppoisia mukinmaalaus-iltamia asiakkailleen opetuksen kera.

Käsin tekeminen on kyllä jännää ja askel epämukavuusalueelle kaikessa kiehtovuudessaan. Vaati rohkeutta vetää se ensimmäinen jälki valkoiselle pinnalle, kun ympärillä oli tuntemattomia silmäpareja ja käsikin taisi vähän täristä. Huh! Toisaalta kun ei koe olevansa erityisen lahjakas käsistään, niin odotusten puutteen puolesta voi onneksi tehdä ihan rennosti ja fiiliksellä.

Samuji koti mukit, käsin maalattu

Opettajana työpajassa oli Samujille lukuisia upeita kuoseja suunnittelut Pasi Kärkkäinen-Tunkelo ja olikin innostavaa päästä mestarin oppiin. Inspiraatiota sai etsiä suunnittelijan mukana olleista töistä ja mikä aarreaitta se olikaan!

Päädyin pohdinnan jälkeen maalaamaan tuollaisia vasta-alkajalle sopivia helppoja abstrakteja kuoseja. Jokaisesta täplästä taisi tulla vähän erilainen! Kuten opettaja lohdullisesti totesi, että jos mikään ei ärsytä, niin lopputulos on liian täydellinen, kun taas virheet tekevät lopputuloksesta kiehtovan.

Päästyäni vauhtiin isommalla pensselillä, innostuin maalaamaan vielä toisenkin mukin ja vuorostaan ihan pientä kuviota. Sepä vasta olikin ärsyttävän hidasta! Jouduin todella venyttämään hermojani, että maltoin sivellä noinkin ylös asti ja mukiin jäi lopulta tuollainen maalaamaton reunus. Muiden mukana olleiden tekemät mukit olivat ihan super hienoja ja keskenään tosi erilaisia, niitä olisi tehnyt mieli ostaa omaksikin.

Samuji koti mukit, käsin maalattu

Näistä kahdesta mukista tuosta keltakuvioisesta tuli heti lempparini. Lempeä väri ja sopivan rauhallinen hento kuosi omaan makuuni. Siniharmaa graafisempi ja villimpi yksilö päätyi puolestaan mieheni teehetkiä piristämään.

Ei nämä taida Royal Copenhageneita astiakaapista syrjäyttää, mutta ihan sympaattisia ovat mielestäni ja ainakin suurella innolla tehty!

I participated in mug painting workshop at the Samuji House last week. What a lovely evening it was!  My mugs came did not came out as master pieces but they are still quite cute, I think! 

Kommentit (9)

 1. suvi m

  Aivan ihanat mukit! 🙂 Olisipa joskus kiva itsekin osallistua johonkin tuollaiseen…

  • coffeetablediary

   Kiitos! Yllättävän kivat tuli 🙂 Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos tulee eteen – ja ainahan sitä voi ostaa värejä kotiin ja polttaa omassakin uunissa jos rohkenee 😀

 2. Paula Maria

  Ovat kauniin sävyisiä, hyviä kahvihetkiä

  • coffeetablediary

   Kiitos Paula! Ihanaa sunnuntaita 🙂

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla, kiitos vähän viiveellä! Rentouttavaa sunnuntaita sinulle 🙂

 3. Mamma A.

  Oi,nyt kyllä inspiroiduin kunnolla.Meillä on kahvikupit vähissä ja maalaamalla saisinkin perusvalkoisista persoonallisia:)

  • coffeetablediary

   Huippua kuulla, Mamma A.! 🙂 Kävi ihan sama mielessä, ihan edullisiin perusmukeihinkin saa tällä menetelmällä henkilökohtaisemman ja puhuttelevamman ilmeen. Värejä saa askartelukaupasta ja polttaminen käy kotiuunissa (tämä tehtiin kyllä meidän osallistujien puolesta). Tuo keltainen kuppi on ollut päivittäin käytössä nyt ja aina tulee hyvä fiilis kun sen valitsen kaapista. 🙂

 4. Keramiikkakurssilla Raaka Rån ja Studio Smoon opissa

  […] käsin tekeminen ja keramiikka kiinnostavat! Kerroin aiemmin Samujilla maalaamistani mukeista, joista etenkin toinen ovat olleet ahkerassa käytössä sen koommin. Mukien lisäksi olen viime […]

 5. Astia- ja vaatekaapilla | Tyylien sekamelska vai hallittu kokonaisuus?

  […] hassulta? Välillä mieli tekee rouheaa henkeä astioihin, kuten itse tehdyt keramiikkalautaset ja maalaamani mukit. Sitten toisinaan taas haluan fiinimpää kuninkaallista tyyliä, kuten nämä lempparit Royal […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *