Blogit
Coffee Table Diary

Epäonnen design-hankintoja

Lyngby kippo 2-1

Olin jo jonkun aikaa miettinyt, kuinka kiva olisi jokin kaunis bonbonniere namuille. Syksyn ja talven hyggeilyyn sopii kaunis makeiskippo vaikkapa sohvapöytää sulostuttamassa, josta voi napsia herkun suuhun silloin tällöin. Mieluiten kannellinen, että makeiset pysyvät siististi suojassa.

Silmääni miellyttävä keraaminen yksilö löytyi netin syövereistä tanskalaiselta 1936 perustetulta Lyngby Porcelainelta. Se on samassa hengessä muotoiltu kuin merkin klassikkomaljakot. Mieheni on reissannut viime viikkoina Köpiksessä, joten viime reissulta keksin tuollaista toivoa tuliaiseksi lentokentältä.

Lyngby kippo-4

Lähetyksen saavuttua ja avattuani innoissani paketin, huomasin että kansi ei istu kippoon. Sen saa yhdeltä puolelta istumaan kerrallaan, muttei toiselta (heijastuu muuten tuosta vaasista). Mikä pettymys, olin saanut maanantaikappaleen! Onneksi reklamaatioviestiini tuli jo ystävällinen vastaus – toivottavasti uusi kansi saapuu nopeasti.

Kaunis esine tuo bonbonniere muuten on ja suklaalakut sujahti siihen oikein mallikkaasti.

Lyngby kippo-3

Tanskalaisten design-esineiden kanssa on ollut muutenkin pienoista epäonnea viime aikoina. Yhdessä uudessa Royal Copenhaginin mukissani oli pienen pieni hento maalipilkku muuten valkoisessa sisäseinämässä. Käsin maalatuissa astioissa tekijöiden käsialojen erot huomaa muuten todella selvästi kuvioita vertaillessa, mikä on ihana nyanssi, mutta tällaista satunnaista pilkkua ihan väärässä kohdassa ei arvokkaasta ykkösluokkaisena ostetusta astiasta toivo löytävän ihan vaan periaatteessa.

Lyngby kippo-1

Palvelu onneksi pelasi ja pian posti toi uuden kahden mukin setin hyvitykseksi, säästivät minut takaisinlähetysrulianssin vaivalta vielä. Vahinkoja voi sattua paremmillekin merkeille, tärkeintä on miten asia hoidetaan kuntoon. Hankkimani kahden punakukkaisen mukin sijasta hyllystäni löytyy nyt neljä mukia. Ja kyllä sitä pilkullistakin on ihan hyvin voinut käyttää! Tästä tapahtuneesta jäi lopulta oikein hyvä mieli.

Lyngby kippo residence-1

Näyttääpä muuten kivalta ripaus ruskeaa, kun katsoo näitä kuvia. Eikös? Sävyä löytyy niin ruotsalaisen Residence-lehden uuden numeron sivuilta ja kannesta, sekä noista tanskalaisista design-lakuista. Ihanaa kun puu saa näyttää taas puulta, oikein freesiltä ripauksina. Myös suomalaiset design-klassikot Ultima Thulet ovat jotenkin tosi ajankohtaisen  näköisiä, laseista tulee väistämättä lentomatkojen kuplivat hetket mieleen, meiltä kotoa löytyy tosin vain nuo sarjan tuikkukipot.

P.s. Hullua hommaa välillä tämä blogikuvien ottaminen! Tässä vikassa kuvassa seison ruokapöydällä, hame nyt vaan tällä kertaa sopi sommitelmaan. Tosin editoidessani pois mustien sukkien pölyhiukkasia meinasi mennä hermot!

Lyngby Bonbonniere is the latest addition to our home…

Kommentit (4)

 1. Essi

  Jotkut yritykset vain osaavat hoitaa reklamaatiot oikein, jolloin niistä jää niin hyvä fiilis! Kun sitten taas on niitä ”no tämä nyt menee näin” tai ”tässä on nyt sana sanaa vastaan” yms tyyppisiä asiakaspalvelijoita… Mutta onneksi sait hyvää palvelua ja pystyit kirjoittamaan positiivisen jutun pienestä kämmistä huolimatta 🙂

  Kivaa viikonloppua!

  • coffeetablediary

   Näin just – ihan samaa mieltä! Kun asia hoituu hyvin, ei ’suhde’ kyseiseen merkkiin saa kolausta, vaan voi jopa vahvistua. Tuollainen kinastelu pettymyksen hetkellä on niin ikävää, sellainen kyllä karkoittaa kauas pois jatkossa asioimasta.
   Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua sullekin! 🙂

 2. Anu Edelmann

  Kaunis kulho! Saakohan tuota tilattua netin kautta 🙂

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla että miellyttää silmääsi! 🙂 Uskoisin tilauksen onnistuvan, FDS taisi juuri ottaa merkin valikoimaan ja tuota tuotetta saa ainakin myös pohjoismaisesta verkkokaupoista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *